3 години и половина затвор за Цар Киро

Боли ме главата, не искам да говоря, каза осъденият ромски барон
Обновена: 23 яну 2012 20:15 | 23 яну 2012 19:49,
184
3 години и половина затвор за Цар Киро
Снимка: Булфото

Присъда от три години и шест месеца затвор при първоначален общ режим постанови Асеновградският районен съд за Кирил Рашков. След 11-часово съдебно заседание магистратите признаха за виновен провъзгласилия се за цар ромски бизнесмен.

Той беше осъден заради отправени закани за убийство по адрес на чичото и лелята на убития преди 4 месеца Ангел Петров – Веселин Христов и Иванка Петрова. 

В решението на съда е записано, че заканата за убийство може да възбуди страх у Иванка и  Веселин и може да бъде изпълнена от Кирил Рашков.
 
Съдът в Асеновград осъди Цар Киро и да заплати по 2 хиляди лева на Веселин Христов и Иванка Петрова обезщетение заради причинените им неимуществени вреди. Цар Киро ще се бръкне в джоба с още 689 лева разноски по делото и 160 лева държавни такси. 
 
Присъдата е нагласена, ревна в съдебната зала съпругата на Цар Киро -  Царица Костадинка. "Боли ме главата, не искам да говоря", беше реакцията на осъдения ромски барон. 
 
Присъдата за Цар Киро не е достатъчна, но е хубаво, че съдът не си е затворил очите за фактите. Все пак се надяваме срещу него да бъдат повдигнати обвинения и за поръчителството на убийството на Ангел, коментира Веселин Христов. 
 
Докато съдията произнасяше присъдата, пред Съдебната палата в Асеновград се бяха събрали около 100 жители на Катуница със свещи в ръка. Те направиха мълчаливо бдение, за да почетат четвъртия месец от смъртта на 19-годишния Ангел. Не три години и половина, а доживотен затвор заслужава този човек, е мнението, около което се обединиха хората. 
 
От размера на присъдата ще бъдат приспаднати 4-те месеца, които Цар Киро прекара в следствения арест. Присъдата може да се обжалва пред Пловдивския окръжен съд. 
 
Днес беше първото и последно заседание по делото, което започна в 9 часа сутринта и приключи в 19.30 часа. Бяха разпитани 12 свидетели, а Кирил Рашков беше защитаван от трима адвокати.
Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: Цар Кироприсъда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сте го титуловали тоз изруд бе .... само вие останахте да го наричате "цар" .. не ви ли е срам малко ?! долни платени ***
135
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Утре като каже Холандия не сте готови за шенген си помислете за Цар Киро ,а не Цветанов да каже готови сме ама незнам защо не ни приемат
134
0
 
8
 
! Отговори
Принц Иршу преди 12 години
"Дано има още сръчни момчета в службите, та да се погрижат за тоя ***! "Има много сръчни момчета, нос е грижатсамо и единствено за сигурността на управляващите и олигарсите, не за нашата! Ай със здраве!
133
0
 
17
 
! Отговори
Принц Иршу преди 12 години
Какво го псувата не евиновен той-виновни са тези дето му дават власт, защо депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова, която е била шефка на данъчното в Пловдив не кажа колко милиона е гушнала от него! Еми за това присъдата му е такава, сещайте се, не сте глупави!
132
0
 
16
 
! Отговори
Принц Иршу преди 12 години
Пълкна гавра с целия народ от страна на управляващите и на прокуратурата!!! Този *** сега е толкова озлобен, че като излезе ще почне да изнасилва българки и се надявайте да не са жените или дъщерите ви! Честито роби!!!
131
0
 
26
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
това е подигравка с всички българи.
130
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мислите ли, че нещо щеше да стане ако народът не беше скочил?Просто народа трябва да разбере, че всичко е в неговите ръце.Ако запалите офис на dnes.bg те ще престанат да го наричат тоя "цар".Но иначе няма да престанат.И все пак трябва да се внимава, да не го пуснат сега ***.А ако се измъкне да се убие навън.Според мен той си е заслужил смъртната присъда.Киро Народа на България те осъжда на Смърт.
129
0
 
12
 
! Отговори
porz преди 12 години
А с костенурките, що стана? Няма ли да го съдят и за тях?!
128
0
 
23
 
! Отговори
БУЛТРАС ПЛОВДИВ преди 12 години
Мила редакция,България е парламентарна република.В нея няма царе,царици и принцове.Киро е крал,много крал.Но е осъден за сплашване където наказанията са по-малки.За да си мълчи и не издава кукловодите му.Иначе става страшно.
127
2
 
8
 
! Отговори
bg преди 12 години
Kiril Rashkov 4e umre v zatvora.Jiv ottam nema da izlezne.
126
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никакъв цар не е тоя ***.Трябваше 20 години да му дадат.
125
0
 
19
 
! Отговори
yeremis преди 12 години
само толкова...?мамаа ти да е...***
124
0
 
38
 
! Отговори
КИРо преди 12 години
през к*ра му е на Киро, излежал е вече 4 месеца в ареста, ще си плати на Директора на общежитието т.е. затвора и ще запишат че е с много добро поведение - айде отпуски по празниците, после ще му намалят присъдата на 2 години и на другата Нова Година си е у тях ! А защо го съдят само за това, какво стана с колите и имотите за милиони, златото, нелегалното оръжие, наркотиците, какво стана с прокурорите и полицаите, съдии и НАП на които е плащал за да си мълчат и са крили проверките толкова години?
123
1
 
17
 
! Отговори
yyy преди 12 години
Въобще *** гледа с насмешка,присъдата е подигравка-РАБОТНИЧЕСКО ОБЩЕЖИТИЕ ОТКРИТ ТИП СЪС СВОБОДЕН РЕЖИМ,ТА ТОЯ ЩЕ Е ПО-ДОВОЛЕН СЕГА ОТ КОЛКОТО СВОБОДЕНИ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЩЕ НАПРАВИ И ДЪРЖАВАТА ЩЕ ГО ПАЗИ,ТОПЛИ ,ХРАНИ,ЛЕКУВА
122
0
 
28
 
! Отговори
111 преди 12 години
А БЕ ЖУРНАЛЕТА НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ НЯМА ЦАР И ЦАРИЦА ИМА *** И *** ,ВИЕ КОМЕНТАРИ НЕ ЧЕТЕТЕ ЛИ?НА НАРОДА МУ СЕ ПОВРЪЩА ОТ ТОЯ МАЗЕН УРОДЛИВ ***,СТИГА ВЕЧЕ "СЪБОРЕХТЕ МУ КЪЩИТЕ" "КОНФИСКУВАХТЕ МУ ПАРИТЕ" КОГО ЗАБЛУЖДАВАТЕ ОТ КОГА ГО ИСКАМЕ ДА СЕ Е "САМОУБИЛ В НЯКОЯ КИЛИЯ"!!!!!!!!!!!!
121
1
 
2
 
! Отговори
at преди 12 години
prisudata trjabvashe da bude opcii m/u life in prison, hanged, drawn and quartered, *** de fe, impalement i crucifixion...
120
2
 
12
 
! Отговори
сапунена интеграция преди 12 години
Срам!Бг държавата е в пълен блокаж!Дано има още сръчни момчета в службите, та да се погрижат за тоя ***!
119
2
 
19
 
! Отговори
fsdfsdfsd преди 12 години
В държава с нормално правосъдие тоя щеше да лежи поне 20 години, защото освен убийството има укриване на данъци и куп други незаконни дейности. Продажници
118
0
 
14
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Сега ще обжалва на още две инстанции,дори да се потвърди присъдата ще лежи ефективно 2г.
117
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато този не влезе в обща килия денонощно с пет педо-геронтофили, това за неговите престъпления просто няма да е присъда!