3 години и половина затвор за Цар Киро

Боли ме главата, не искам да говоря, каза осъденият ромски барон
Обновена: 23 яну 2012 20:15 | 23 яну 2012 19:49,
184
3 години и половина затвор за Цар Киро
Снимка: Булфото

Присъда от три години и шест месеца затвор при първоначален общ режим постанови Асеновградският районен съд за Кирил Рашков. След 11-часово съдебно заседание магистратите признаха за виновен провъзгласилия се за цар ромски бизнесмен.

Той беше осъден заради отправени закани за убийство по адрес на чичото и лелята на убития преди 4 месеца Ангел Петров – Веселин Христов и Иванка Петрова. 

В решението на съда е записано, че заканата за убийство може да възбуди страх у Иванка и  Веселин и може да бъде изпълнена от Кирил Рашков.
 
Съдът в Асеновград осъди Цар Киро и да заплати по 2 хиляди лева на Веселин Христов и Иванка Петрова обезщетение заради причинените им неимуществени вреди. Цар Киро ще се бръкне в джоба с още 689 лева разноски по делото и 160 лева държавни такси. 
 
Присъдата е нагласена, ревна в съдебната зала съпругата на Цар Киро -  Царица Костадинка. "Боли ме главата, не искам да говоря", беше реакцията на осъдения ромски барон. 
 
Присъдата за Цар Киро не е достатъчна, но е хубаво, че съдът не си е затворил очите за фактите. Все пак се надяваме срещу него да бъдат повдигнати обвинения и за поръчителството на убийството на Ангел, коментира Веселин Христов. 
 
Докато съдията произнасяше присъдата, пред Съдебната палата в Асеновград се бяха събрали около 100 жители на Катуница със свещи в ръка. Те направиха мълчаливо бдение, за да почетат четвъртия месец от смъртта на 19-годишния Ангел. Не три години и половина, а доживотен затвор заслужава този човек, е мнението, около което се обединиха хората. 
 
От размера на присъдата ще бъдат приспаднати 4-те месеца, които Цар Киро прекара в следствения арест. Присъдата може да се обжалва пред Пловдивския окръжен съд. 
 
Днес беше първото и последно заседание по делото, което започна в 9 часа сутринта и приключи в 19.30 часа. Бяха разпитани 12 свидетели, а Кирил Рашков беше защитаван от трима адвокати.
Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: Цар Кироприсъда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
11
 
! Отговори
999 преди 12 години
Абе то само затова, че е ***, трябва да му дадат 10 години, а от там нататък за най-малкото нещо - доживотна! *** се раждат престъпници!
95
2
 
17
 
! Отговори
кирчо преди 12 години
мазен,мръсен *** ***.а сега да видим в затвора как се такова цар.
94
0
 
26
 
! Отговори
миньорецо преди 12 години
Ваше Височество- Царю на *** - дано да станеш *** , *** ***
93
0
 
22
 
! Отговори
М.У. преди 12 години
Ако от тук нататък някой нарече киро *** - "цар", е същия кат него!
92
0
 
9
 
! Отговори
varg преди 12 години
обичам да пия ракия бира и иуски по 25 грама отвреме на време.
91
0
 
8
 
! Отговори
Баровец с Г55 амг преди 12 години
Веднага оставка Бойко и на бабата на Бойко оставка!!!Гоце премиер Доган президент :ДДД.Айде сега като много знаете какво ще кажете нали ще да е на свобода а
90
3
 
9
 
! Отговори
Пич преди 12 години
3 години и половина ефективна присъда за заплаха за убийство?:)) Абе не че нещо, ама то сега другата крайност. Те нашите съдии не вкарват в затвора при убийство, а сега за заплаха. Ще ме уморят просто, по тази логика Ставийски сигурно трябва да вземе 2 доживотни? Да не говорим за онези полицаи, дето застреляха гъбаря в гората и отнесоха глоба и някаква условна присъда. И още десетки и стотици подобни случай, всички с условни просъди. Какво става в тази държава?!
89
1
 
34
 
! Отговори
стеф преди 12 години
Абе какви 3 години бе? Малко саааааааааааа!!! 15 години най-малко за ***!! !Разпродаване на цялото му крадено имущество/движимо и недвижимо/ и да се напълни малко държавната хазна!
88
0
 
4
 
! Отговори
BULGARIN преди 12 години
3.6 eh zashto e tazi .
87
1
 
16
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Отпуши ли се...един път Темида,няма да спре бързо,защото 20-сет години...дрема.
86
4
 
3
 
! Отговори
dffg преди 12 години
3.5 godini pred naroda. vecherno vreme ot zatvora toi shte leti isvan dargava. i shte vurne sled 4 godini hehehe.gorkite Bg"s . hehe. tova sa redvoni nomeri na bogatite v BG hahahaha. inache pred narod 3.5 godini drama.
85
6
 
14
 
! Отговори
1111 преди 12 години
много тъжно осъдиха един *** за това че е заплашвал някои сиако това ни е правосъдието по добре без неготук години наред убиват разни хора и осъдени нямакорупцията е начин на животрезерва опоскаха и сега Борисов иска да го закрива понеже не ще да излязат на яве крадцитеВальо топлото открадна милиони за Овчаров и никои не го осъдине остана предприятие което да не са го източили и продали за 1 долар и после не нарязали на с краб,*** за заплахи осъдили.това сигурно му е най малкото
84
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само за заплаха такава присъда е прецедент в БГ. Браво на съда и правителството. 20 год е правил каквото си иска безнаказано, ама край вече. Престъпниците в панделата, само така. Вече няма лабаво.
83
2
 
8
 
! Отговори
Смрад преди 12 години
Дали нада нейнски и филип димитров са му ударили едно рамо на краставият "цар"?!! Нали са му приятели!
82
11
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Гоцю си тръгна и съдът проработи...
81
0
 
16
 
! Отговори
Рахат преди 12 години
ЗАТВОРНИЧЕСКО ОБЩЕЖИТИЕ!
80
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В статията не е отразено правилно - става дума не за затвор, а за затворническж ОБЩЕЖИТИИ от открит тип.
79
0
 
24
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Аз пък искам да осъдят всичко политици,съдии,полицаи и всякаква такава ***,които направиха така,че тоя противен *** да се чувства недосегаем толкова време.
78
3
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Хора, не се ядосвайте, че са само 3 години! Този не е чак толкова дърт да не ги изкара, но толкова сгази лука и направи простотии, че някои хора ще се погрижат да му се разпори задницата в панделата и да му се струва 30 г. присъдата! А може и да се "самоубие" там! Свърши му "царуването" на тоя *** ***!
77
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ромският бос ще лежи в затворническо общежитие - хотел Шератон, Санкт Петербург, или някой по зимните курорти - с най-строг режим - само All inclusive, без никакво каране на ски, само поркане на уиски!