Спецсъдът няма да произвежда присъди по поръчка!

Никой не бил оказвал натиск на съдия Даниела Росенова
23 яну 2012 07:31,
25
Спецсъдът няма да произвежда присъди по поръчка!
Снимка: архив, Булфото

Специализираният съд няма да произвежда присъди по поръчка. Това заяви председателят на Апелативния специализиран наказателен съд  Даниела Росенова пред БТА.

Тя отбелязва, че има 13-годишен стаж като съдия и никой не й е оказвал натиск.

"Никога не съм произнасяла съдебните си актове, очаквайки да удовлетворя обществото. Водила съм се от това дали има доказателства", заяви председателят на Апелативния специализиран наказателен съд.

Разумният срок за делата трябва да бъде преценяван с оглед обема, броя на подсъдимите и свидетелите, коментира още Даниела Росенова.

Тя заяви, че намерението й е новата структура да бъде работещ съд, който да постановява съобразно закона.

Росенова посочи, че е за разумно правораздаване чрез спазване на закона и постановяване на справедливи съдебни актове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
До # 23 преди 12 години
Габи, защо се хващаш на въдицата? Не виждаш ли, че коментари 18, 2 ,24 са писани от един и същ човек - т.нар. хейтър, който стои в засада и чака някой да коментира даден проблем, хваща се като кърлеж и започва да разтяга локума! С едната ръка пъха в устата мазната баничка, която мамчето му е оставила за закуска, а с другата блъска по клавишите. Не виждаш ли,че няма правни познания и пише небивалици - обърни внимание на к.22 и 24: абсолютен профан в правото.
21
0
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Абсолютно прав си. А чернокожи съдии има ли? А инвалиди? Не ти ли се струва абсурдно в страната на еманципацията и човешките права да има ограничения по признак пол? Така е в САЩ ...., до около 1940 г.
20
1
 
1
 
! Отговори
До ком.22 преди 12 години
Не смятам да си губя повече времето в празни дискусии. Обясняваш му,че в САЩ съдиите се избират, ама нашият *** казва "Не"; обясняваш му,че жените-съдийки там са минимален брой, чернодрешкото уверено казва, че не е така; казваш, че в САЩ не е задължително съдията да е с юридическо образование, отговорът е пак "Не". Надявам се,че не всички БГ съдии са толкова упорити в смисъл инат до отказ. Ами остани си със здраве и простотията си. Освен ако не си някой студент Право и тренираш дискусия. Е, не си намерил подходящ събеседник.
19
1
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Габи, явно проучването сте го правили като сте гледали съдебни трилърчета, щом твърдите, че съдиите в щатите са без юридическо образование и че е по-добре да се избират от народа. Ако наистина бяхте проучили нещата щяхте да видите, че правната им система все повече заприличва на континенталната, имат все повече писано право и т.н. Щото все още не е измислено нещо по-добро от римското право, респективно континенталното. *** кво ли ви обяснявам - вие сте проучвали, вие знаете. И си пазете нервите.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А КОЙ Е ТОЗИ НИКОЙ,ДЕТО НЕ Е ОКАЗВАЛ НАТИСК?
17
1
 
2
 
! Отговори
До # 18 преди 12 години
Претендирам,че разбирам, защото когато ти си преместваше нещо от единия крачол в другия или си чешеше нещо, още в средата на 90-те години проучвахме как стоят нещата със съдебната власт в САЩ и събрахме много информация , но очевидно тези, които трябваше да я използват, се оказаха клепоухи хора с БКП минало, потомци на "славната" СССР-правосъдна власт, затова я докарахме дотук. И затова топмагистрати са хора обвързани с БКП и/или дълги ръце на експрезидента, или пък такива, свикнали да пълнят джобовете си срещу оправдателни присъди. Разбра ли, клепчо ?
16
0
 
4
 
! Отговори
досетлив преди 12 години
НА ТОВА СЕ ВИКА - ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА !
15
0
 
4
 
! Отговори
до Габи преди 12 години
Не е хубаво да даваш Щатите за пример за правосъдие, но ако разбираше нямаше да го правиш.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЖУРНАЛИСТИТЕ! ПРОСТЕТЕ, АМА ПЪРВИЯ ВЪПРОС НЕ Е ЛИ ДАЛИ ТОЗИ СЪД ЩЕ СЕ СПРАВИ С БАНДИТИТЕ? ВТОРИЯ - ДАЛИ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ДОВЕРИЕТО НА ХОРАТА В НЕГО? А ЕДВА ТРЕТИЯ ИЛИ ПО НАТАТЪК - ДАЛИ ЩЯЛО ДА ИМА ПОРЪЧКОВИ ИЛИ НЕПОРЪЧКОВИ ПРИСЪДИ??? УЖАС, СЪЩАТА РАБОТА КАТО С УБИТОТО МОМИЧЕ ОТ ПЕРНИК, НЕ Е ВАЖНО, ЧЕ ОТКРИХА КОЙ Е УБИЕЦА, А ДАЛИ ПРАВАТА НА УБИЙЦИТЕ СА СПАЗЕНИ...
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
13 години стаж ?? и вече шеф на апелативния спец съд .... браво ! че и претенции че е нещо велико - евала ....само да отбележа че в цивилизацията с 13години стаж трудно се влиза в апелативните структури а да им стане станеш шеф си е просто невъзможно ...
12
1
 
3
 
! Отговори
незнам преди 12 години
спецсъд звучи... незнам
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спецсъдът няма да произвежда присъди по поръчка!, че тогава какво ще е специалното на новия съд ако не изпълнява поръчките на гърбите.
10
5
 
4
 
! Отговори
ГЕРб-магистрати преди 12 години
Така нареченото работно посещение на министър-председателя Бойко Борисов и водена от него голяма правителствена делегация започна тази вечер в Берлин с молебен за здравето на българското правителство.Очевидно, здравето на незаменимите министри и особено на министър-председателят, е национален приоритет, което налага вместо молебен за здравето на целия български народ, да се направи молебен за безценното българско правителство.От Пресслужбата на Министерски съвет разпространиха снимки от епохалното събитие от тази вечер в православния храм Св. Цар Борис Покръстител в германската столица Берлин.
9
4
 
9
 
! Отговори
диагноза преди 12 години
много е тъжно и мъчно да си гербер
8
4
 
6
 
! Отговори
до Позитаносите преди 12 години
Гледам, че Тиквите асфалтоядни рано са станали да се трудят на пропагандният фронт :) Хапвате ли, хапвате ли бели чебурашки, другари тикви? Асфалт за десерт има ли :)))
7
4
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Не, ти искаш да го грабнеш кокала, че и да го лапнеш и посмучеш, докато не пусне бяло сладко, както си свикнал другарю Тиква позитанска :)))
6
3
 
6
 
! Отговори
6 преди 12 години
защо така се натискаш,искаш да грабнеш кокала ли другарю комуногербер?
5
8
 
9
 
! Отговори
Ааааа, не така! преди 12 години
"Спецсъдът няма да произвежда присъди по поръчка!"А ТРЯБВА! Една от причините поради която гласувах за ГЕРБ е, че каза, че ще има набучени червени Тикви на кол. Ако ще да се измислят присъдите, пак трябва да има осъдени червени крадци. Те толкова грехове имат, че и за дълговата световна криза да ги осъдите, пак няма да сгрешите.
4
1
 
8
 
! Отговори
dmx преди 12 години
Водещият мотив не са нито очакванията на обществото, не са разбира се и доказателствата, а парите на бандитите, които се дават във вид на рушвети. Всеки има достатъчен брой лични примери за близки срещи със съдебната система, тук не говоря и за медиите. В Ада да горите, ***.
3
1
 
14
 
! Отговори
Габи преди 12 години
"Никога не съм произнасяла съдебните си актове, очаквайки да удовлетворя обществото. Водила съм се от това дали има доказателства", заяви председателят на Апелативния специализиран наказателен съд Даниела Росенова пред БТА. Г-жо Росенова, доколкото зная, съдебната власт е независима, за да бди и правораздава в името на закона, а не от свое име. Дали съдията ще се казва Данела или Росенова или Крънчева, Тодорова, Рушанова, Ал.Йорданова и т.н. няма значение, важното е да съди възо основа на закона,морала и справедливостта. Още в древна Гърция съдиите са били честни,нравствени хора и са избирани от народа, а не от *** или Пульо или ***-Пулевци. И народът е повелителът на съдебната власт, а не обратното, така че не прекалявайте с независимостта си и не се хвалете,че не желаеете да удовлтворявате общественото очакване. Иначе направете българската Темида частно ООД (впрочем вие това отдавна го направихте) и нека тези, които се съдят ,ви издържат, а не да бъркат в нашите джобове за заплати, че и ДМС на вече наглеещи чернорасци. И друго, г-жо Росенова, ако знаете английски, благоволете да проверите процента на съдийките в съдебната власт на САЩ аз това го правих през 1997 г. Оказа се,че е пренебрежимо малък. В БГ Темида се феминизира до такава степен, че мъжете съдии вече са близо до срамните 20-25%. Това е сериозна грешка, но още по-неприятното е,че тези съдийки съдят не въз основа на закона и морала, а на базата на моментното си състояние, нареждането на шефовете отгоре или на тези, които са уредили тяхното избиране, или на собствената си сметка за изгода от заставането на определена страна. Така че, г-жо Росенова, не се изхвърляйте със своята честност и непредубеденост! Апропо, защо смятате,че в САЩ съдиите не са хора с юридическо образование наистина те държат изпит за необходимите юридически познания ,но за тях се държи да са хора честни, справедливи и най-важното - с авторитет сред хората! А доверието във въс и депутатите е под 10% ?!