Съдия Тодорова съди Цветанов за клевета

МВР шефът я обвини, че обслужва организираната престъпност
Обновена: 8 фев 2012 13:46 | 8 фев 2012 13:46,
210
Съдия Тодорова съди Цветанов за клевета
Мирослава Тодорова. Снимка: humanoftheyear.org

Съдия Мирослава Тодорова е завела дело за клевета срещу министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, съобщиха от Районния съд в София.

Скандалът между двамата избухна преди седмици, когато МВР шефът я обвини, че обслужва организираната престъпност.

Още по темата
Повод за нападките станаха забавени мотиви по дело срещу наркобоса Васил Маникатов - "емблематичен за Европа трафикант на наркотици", както се изрази Цветанов.

Веднага след това последва остра реакция от шефката на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, която призова вътрешния министър, ако има доказателства срещу нея, че "обслужва" организираната престъпност, да започне разследване срещу нея.

По думите й обаче клеветата на Цветанов засяга достойнството на човека, а думите на министъра не са засегнали само нейното достойнство, но и на съдийската гилдия, която е важна за реформата в съдебната система.

"Съдът, който съм председателствала, е постановил присъда срещу лицето и други лица", отбеляза Тодорова по случая "Маникатов".

"Забавянето на мотивите е, защото подсъдимите така или иначе са били в затвора", защити закъснението си съдия Тодорова.

Тя посочи още, че това забавяне не е довело ефективно до това някой да се е отклонил от изпълнението на наказанието си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съдия Тодорова, продължавай в същият дух, ти си единствената смела жена да излезеш срещу този наперен безсрамен представител от правителството ни.Но както на всеки такъв ръководител и управник времето е кратко така ще е и за него защото, Съдия Тодорова, никой никога не бил ВЕЧЕН и винаги идва момента на ВЪЗМЕЗДИЕТО му. Рядкост са хората като теб и ти трябваше да бъдеш на негово место за да разбере светът накъде отиваме.
170
2
 
4
 
! Отговори
Евро преди 12 години
Тодорова, безсрамна си като ... Делата ти те съдят тебе, цяла България знае безобразията ти. А завчера, когато показаха, как чепи пред камерата интимните си части съпругата на твой подсъден, дето го отлагаш вместо да го отредиш, ми се приповръща. Не от вонята на съпругата, такива срещаме на всеки десет стъпки и те ни представят в Европа. От теб.Та не посягай към Цветанов. Пред него си пигмей като професионалист и морал.
169
2
 
5
 
! Отговори
bai_jordan преди 12 години
Тази корумпирана *** и трябват 6 месеца за да вземе решение или 6 месеца хората да забравят за случая! И после да го пуснат условно!!! Не мога да разбера как човек може да взима 6 месеца решение!!!!!!!!!! Еми щом не можеш да го измислиш до седмица (колкото и да е заплетен случая) значи не ставаш за тая работа и отиваш да садиш картофи.
168
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** миндила е таз....докато *** са съдии няма д аимам правосъдие
167
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Цветанов има да обяснява за няколко апартаментчета. Няколко десетки многоуважаеми съдии имат имоти, пред които всички апартаментчета на Цеци са като курничета. Впрочем Цеци сам си е виновен за ситуацията. Цялата власт е в ръцете на ГЕРБ, трябваше тихомълком да създадат механизъм, чрез който да се разправят с набързо забогателите съдии и тогава да правят изказвания. Само че и на тях не им изнася да има съдии със съвест, та сега да не се сърдят. Жалко за почтените хора в съда,нямат шанс за кариера
166
3
 
2
 
! Отговори
199 преди 12 години
е, той самия цветанов не може да си обясни доходите и с кво си е напазарувал набързо за 3-4 г. апартаментчетата, само спретна една малка пералничка между сметките на родата
165
1
 
5
 
! Отговори
ССР преди 12 години
Цецо ще й инсталира тайно СРС в тоалтната и тогава ще види тя ... Впрочем в този случай той ще кръсти операцията ССР ...
164
1
 
3
 
! Отговори
До Цветанов преди 12 години
Ами ето ,сега са нужни доказателства.А такива много.Например несъответствие във финансово и имущесвено състояние и официалните доходи на даден съдия ,неговото семейство,роднини ,приятели или свързани лица.
163
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...Тя посочи още, че това забавяне не е довело ефективно до това някой да се е отклонил от изпълнението на наказанието си."А като се замисля, повечкото религии твърдят, че всички сме и временно на тази Земя, да изкупим някое-друго прегрешение, та... кой ли да има шанс да се отклони.Май... ще става за аргументирането на някое условно решение?
162
1
 
4
 
! Отговори
Georgi преди 12 години
Предлагам да самосъздадем Народен съд с една единствена възможна присъда-смърт чрез обесване.
161
7
 
12
 
! Отговори
е, преди 12 години
Таза как е дошла на този пост ? На кого е била протеже ? От какво семейство е майка, баща, братя, сестри...? Да пускаш престъпници ми се вижда доста доходна работа
160
5
 
9
 
! Отговори
БГто преди 12 години
Eгати и мотива така или иначе били в затвора това мотив ли е? Тая ни зима за мезета, че сме прости, прости сме... ама едва ли ги е забавила заради това, по скоро няколко тльсти пачки
159
7
 
6
 
! Отговори
Правен ЪПсурТ! преди 12 години
Откровено не виждам как тази особа ще съди Ц.Ц . в софийски съд: Тя е била съдия в СРС и впоследствие шеф на НО на този съд; понастоящем е съдия в НО на СГС; преди 6 месеца покрай делото с/у Наглите тъкмо по инициатива на наказателните съдии от СГС софийските съдии от всички съдилища изпратиха Кървавото писмо до ВСС, което беше подкрепено от ССБ, а шеф на ССБ е М.Тодорова. Отделно от това в ССБ членуват 1200 съдии, а М.Т. е председател на този съюз; Н.Куцкова от СОС му е говорител. Т.е. налице е възможна злоупотреба с влияние. Мисля,че ВСС и ВКС би трябвало образно казано "да свият перките" на хлевоустата съдийка и оправянето на отношенията да стане на ниво ВСС-МВР. Хайде да не се правим на независими-по-независими и най-независими! Получава се правен абсурд! Да не говорим,че съдия Тодорова трябва да напусне временно постовете си си съдия в СГС и председател на ССБ, за да не оказва като такава влияние върху процеса!
158
11
 
9
 
! Отговори
кума лиса преди 12 години
Комунистката ще се измъкне. Само като й гледам комсомолската физиономия инстинктивно ще завикам - КПСС ! БКП ! КПСС, БКП !
157
0
 
9
 
! Отговори
do 183 преди 12 години
ако ги имаше, що не заведе той дело срещу нея ? или си ги пази с цел рекет ?
156
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vidiahte li do kakuv plakat e zastanala...za prinos kum pravata na choveka , boje bojeeee
155
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
az kato ia slu6ah tazi sudiika, dve dumi ne moje da vurje, ne ostanah s hubavo vpe4atlenie, ne vzemam strana koi kriv , koi prav
154
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля, че Тодорова заслужава един процес разтакаван, заради бюрократични причини с години по канцелариите и съдебните зали. Дано накрая изтече и давността, за да се погаси преследването, за да усети върху себе си справедливостта, която ежедневно раздава на гражданите. пожелавам й десет години поне протакане на делото за клевета.
153
7
 
8
 
! Отговори
179 преди 12 години
а апартаментчетата на Цветанов ?
152
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом казва истината в очите на другите, да я каже и за подопечното си министерсво