Обвиниха Танов за издаване на държавна тайна

Шефът на митниците обаче ще бъде най-вероятно глобен
Обновена: 14 фев 2012 15:59 | 14 фев 2012 15:52,
48
Обвиниха Танов за издаване на държавна тайна
Шефът на Митниците Ваньо Танов. Снимка: Impact Press Group
Прокуратурата повдигна обвинение на шефа на Митниците Ваньо Танов за престъпление по служба. Взета му е мярка подписка, съобщиха от държавното обвинение. 
 
До дни се очаква да приключи делото срещу него, което е за нарушаване на Закона за защита на класифицираната информация. 
 
Държавното обвинение бе сезирано от соцдепутатите Антон Кутев и Петър Курумбашев, за това че митничар №1 е издал класифицирана информация, след като разкрил в общественото пространство колко трябва да са военновременните запаси от гориво, които да се съхраняват от "Лукойл". 
 
Според БСП в телевизионно интервю на 1 септември 2011 г. Танов е нарушил Закона за защита на класифицираната информация с думите:
 
"Ако говорим за резерва, също трябва да се знае, че “Лукойл Нефтохим” и “Лукойл България” трябва да поддържат определени военновременни запаси, които са около 8 милиона литра”.
 
Прокуратурата ще предложи Танов да бъде освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, тъй като бил извършил деянието по непредпазливост и заради чистото му съдебно минало. 
 
Той може да бъде глобен от 1000 до 5000 лв. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
7
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Да сте чули фразата "Империята отвръща на удара"? Като под името империя се разбира олигарсите, които нямат цвят ; престъпниците, внасящи необмитени стоки, като част от печалбата отиваше за определени партии - издръжка и пари за изборни кампании; БСП и ДПС, които вече 2,5 години не са на ясла и парите им се стопиха; засегнати от записаните преди месеци разговори на В.Т., които не бяха лицеприятни за някои от тях... Така че "заемът" сега се връща с терминатор , както винаги - БеСеПеееЕЕ!
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Танов, аз поне не виждам причината да те обвиняват в издаване на държавна тайна ! Аз лично не виждам каква ТАЙНА може да бъде издадена на една държава която е ЕДИН РАЗГРАДЕН ДВОР. Какво има да се издава от ДРИСЛИВИТЕ ни и СЪДРАНИ *** които и една Африка не иска да гледа ? Попитай тези твои обвинители за какво те съдят като сме почти *** в очите на целият свят даже и да членуваме не само в един но и в няколко Европейски съюза !
27
2
 
4
 
! Отговори
До к.33 преди 12 години
Пич, постъпваш като бай *** на избори: преиначаваш текста ми (виж к.28) като заменяш комунистите с капиталисти и събираш точки. Само че не капиталистите са тичали и са се криели зад храстите, не те са обирали мандри и пчелини, а родните партизани. И не те свалиха правителството на Жан Виденов, който си беше много свестен човек, а кръга на Ал.Лилов и такива като Г.Гергов и генералския кръг на Гоцев. И не те се карат сега кой да води БСП, а Станишко и агент Гоце. Иначе те бива да преписваш! Ашколсун, аферим, бандера роса и само крадливото БСП! Ей, вие, кутьовчетата, сте пишкин хора: кацнете от 6 часа сутринта и клечите зад трънките до 24 часа през нощта така ще си *** с бандера роса в устата и с червения байрак в ръката!
26
2
 
4
 
! Отговори
9689 преди 12 години
Да,вярно е-червените са гадни,но ти защо си пристрастен към агента на ДС Гергов?
25
3
 
7
 
! Отговори
Лоша работа . преди 12 години
Издал е по колко са крали кутьовците . Няма да му простят .
24
4
 
7
 
! Отговори
бабалабабала преди 12 години
"след като разкрил в общественото пространство колко трябва да са военновременните запаси от гориво, които да се съхраняват от "Лукойл"."стига простотии бе тате та кой не знай тез неща... баси държавата и родината проста
23
2
 
11
 
! Отговори
нали! преди 12 години
Танов ,знае много ,карат го да говори ,но трябва да мълчи ----от 2г.и 8 месеца!На коИ да угоди ...?
22
1
 
11
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Подиграват ни се ---на живо ,22г!Добре че простия народ още спи !
21
2
 
5
 
! Отговори
НА ПРАКТИКА...? преди 12 години
В.Танов се свързва с ---омагьосан кръг ,от който няма "чисто "излизане !Защото и той МНОГО е видял в многото партии ,но сега трябва да мълчи,.......но го карат да говори ,но някъде и ТОЙ Е УЧАСТВАЛ ,В КАЦАТА С МЕДА !Според мен ,....трябваше да си ходи ,по мирно ,по здраво !Филчев :"Не стъпвай в РЯДКО ЛАЙ.О,ЩЕ ТЕ ОПРЪСКА"----/гост на Цв.Ризова /!
20
5
 
8
 
! Отговори
администратор лични преди 12 години
И си размятат ЕГН-та като sms-и - демек нарушение на закона за личните данни, макар че той си мислил за тел. номер. Колко ли трябва да си *** за да сбъркаш ЕГН с тел.номер...
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой както свари ни опъва.
18
1
 
6
 
! Отговори
не вярвам на никой преди 12 години
22г.,всичко и навсякъде само,...ДАЛАВЕРИ ,няма нито един началник , ръководител ,политик ,депутат ,който да е ----ЧИСТ в Бг!
17
2
 
8
 
! Отговори
вестник Уикенд преди 12 години
Цитира,...."На Мишо бирата фабриката ,основно е произвеждала ,не бира ,а АМФЕТКИ,които чрез лица от ----"Перник",се разпространявали и изнасяли за чужбина ".......отново ---Перник ,а кои ли държ. институции са замесени?
16
8
 
9
 
! Отговори
Комунисти преди 12 години
Комунистите винаги са си били интриганти и конспиратори. Каквото име да си присвоят, генът си ги тегли: този ще застрелят, от друг ще откраднат пити кашкавал, на трети - меда, на четвърти ще издействат глоба... Това си им е в кръвта. Да се надяваме,че след 20 години, когато щурите хора да гласуват за тях силно намалеят, те ще изчезнат от политическия живот и няма да ни тровят нервите.
15
5
 
4
 
! Отговори
? преди 12 години
В.Танов ,....жив кадър на БКП,......а защо е още на работа ...?Защото ни е такава УПРАВИЯТА !И управляващи ,и опозиция ,....кадри на БКП!Останалите са ----*** ,РОМИ ,И ***!
14
4
 
12
 
! Отговори
До 16 преди 12 години
А на тебе някой червен другар ти е втълпил, че мазните оядени Начкови са чисти като сълзица!
13
3
 
10
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
На Веско Иванов май някои от горе му е наредил да вталпи на народа че разбира се МВР-то на Цвъцко е бистро като сълза!!! За такива невежи като тебе е напрев филма умнико!
12
5
 
7
 
! Отговори
Коко преди 12 години
"извършил деянието по непредпазливост" е толкова съдържателно колкото и "малко бременна"
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другари и другарки *** тук, няма ли да напишете два реда поне за предаването на Васко Иванов за червените приятелчета Начкови от Мировяне????
10
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че как няма да го подгонят човека, нали е най-върл враг на Румен Петков - злобният отмъстителен червен .... Пък и им наруши рахатя на червените по границите...