Съдят бивша областна на Русе за заменка "кон за кокошка"

Бивша резиденция на Бай Тошо е заменена за 5 апартамента
Обновена: 16 фев 2012 21:21 | 16 фев 2012 21:20,
37
Съдят бивша областна на Русе за заменка "кон за кокошка"
Езерото в Лесопарк "Липник". Снимка: Wikipedia

Окръжната прокуратура в Русе е внесла обвинителен акт срещу 7 души, сред които е и бившият областен управител на крайдунавския град Мария Димова.

Става дума за замяната на бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка "Липник" срещу 5 апартамента в новата част на хотел "Дунав плаза", осъществена през 2008 г.

Въпросната заменка попада в списъка от 69 имота, собственост на наследниците на покойния Михаил Михов - Мишо Бирата, които ще бъдат предложени на търг заради дългове към банка.

Още по темата

Обвиненията срещу бившия областен управител са за престъпление по служба, представляващо особено тежък случай, сключване на неизгодна сделка, подбудителство към съставяне на невярна оценка на имоти и присвояване в съучастие с другите лица, обясни зам.-окръжният прокурор Валентина Личева.

Тя допълни, че оценителката на имота също има обвинение за престъпление по служба и за изготвяне на невярно заключение.

Според прокуратурата сделката, в която тези лица са участвали в различно качество, е нецелесъобразна заради неравностойността на имотите. В резултат държавата е загубила 750 000 лева от замяната им.

Сключеният договор за замяна е неизгоден за българската държава, категорична бе Личева.

Тя обясни, че наказанието за подобно престъпление е лишаване от свобода от 3 до 10 години, както и отнемане на правото да се заема държавна длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 12 години
Пак едно и също. Мария Димова ... 750 хил.лв.... Какви са тези вицове. В Липник играха Люлин Матев + Илиян Пенев-МАЦОЛА, който сега се шири в Испания и върти общи далавери с Христо Стоичков, който пък знаем чие трибуквие лиже сега. Подобаващи присъди за правилните хора никога няма да има.
21
0
 
19
 
! Отговори
..и оправдаха преди 12 години
Когато заглавията станат "Осъдиха...." а не "Съдят"- тогава ще има надежда за България
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и още една бира от същата моля
19
7
 
1
 
! Отговори
шери преди 12 години
който го може - го може, който не може само лае, но кервана си върви..........
18
1
 
18
 
! Отговори
Ваня преди 12 години
очаквах даже апартаментите да са панелки в крайни квартали.не ми се четат такива новини.едно и също,едно и също .искам да чета"осъдиха ...............за ...............не ми се гледат мазни физиономии на разярена шефка на здр.каса,бранеща"заслужения " и бонус
17
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И освен тези наказания на виновните длъжностни лица да се прибави конфискация на имущество и заапор на банковите им сметки.Само така ще се пресекат мераците към злоупотреби.Но това в БГ не става.
16
0
 
26
 
! Отговори
Сис преди 12 години
Смятам за некоректно да се обвързват коментарите с която и да е била политическа партия, такива като нея ги има под път и над път във всяка регистрирана в страната поличитеска партия. По важен е въпросът какви мерки ще се предприемат такива "политици" да спрат да злоупотребяват с поверената им власт и отговорност ?!?!?!?!
15
1
 
1
 
! Отговори
roko преди 12 години
otgovor na 16-70 KRADZITE.
14
1
 
18
 
! Отговори
3вв преди 12 години
тя природата си знае работата.един умен и нормален човек на които му идва отръки да създаде нещо ще съумее и да го съхрани,а на такива дето крадат чуждо и посягат понеже са некадърни нищо не могат да създадат също и не знаят как да задържат и умножат утре ще последват мишо бирата и хилядите знайни и незнайни крадци живеещи като кърлежи,мишки по дупките си.а
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
накрая ще я осъдят ословно,или да не заема държавна длъжност,сигурен съм в това.
12
2
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
А другарят Гуцанов, дори не даваше и кокошката... - вземаше направо коня...
11
1
 
46
 
! Отговори
Варна преди 12 години
Къщата на Мишо Бирата е на пъпа на Варна е БИВШАТА СРЕДНОШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА!!!!Жена му (вдовицата му) е дъщеря на първия секретар на БКП във Варна!!!Е, какво мислите - с честен труд ли са изкарани тези пари?Вие защо нямата възможност да си купите имот (библиотека) в центъра на Варна, а?В точно в този имот идва Първанов когато е във Варна.
10
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DA SE EBUT VSI4KI MALOUMNICI KOITO SVURZVAT BIV6ATA SOC BULGARIA I SIMPATIITE NI KUM NEIA SUS SEVERNA KOREIA TOVA SA DVE KORENNO RAZLI4NI SISTEMI NA UPRAVLENIE NO KAKVO VI RAZBIRAT NEOBRAZOVANITE GERBERSKI GLAVI !!!
9
3
 
7
 
! Отговори
Kiro преди 12 години
До 1.В Северна Корея са отбелязват юбилея на Ким Чен Ир. До им хареса там и да не се връщат.
8
4
 
21
 
! Отговори
Kiro преди 12 години
До 11Аиде де. Комунист, дето да не лъже, да не краде и да не обещава светло бъдеще, ако има такъв значи е менте.
7
1
 
17
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Има хора които,докато са стояли във...власта,сън не са спали за да...мислят,как да ударяткьоравото,вместо да стожера на...държавноста.
6
3
 
37
 
! Отговори
Kiro преди 12 години
Мая Манолова, няма ли да вземе отношение или пък агент Гоце.
5
0
 
42
 
! Отговори
скок преди 12 години
ама то половин България се разпродаде на тоя принцип, че и по лоши случаи има даже.... ама ще е хубаво отнякъде да се подкарат тея гнусни крадци...дай Боже !!!!
4
0
 
16
 
! Отговори
Оп-са преди 12 години
Мария Димова къса *** с пръдня!
3
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не закачайте червените крадци! Ще ревнат, че това е политическо преследване! Нали си приеха закон, че за служебни сделки не носят наказателна отговорност!