Проверяват свидетелството за съдимост на Георги Харизанов

Ексшефът на "Напоителни системи" имал документ за чисто съдебно минало
Обновена: 21 фев 2012 20:32 | 21 фев 2012 20:31,
60
Проверяват свидетелството за съдимост на Георги Харизанов
Снимка: Impact press Group

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще изпрати свидетелството за съдимост на бившия председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” Георги Харизанов за проверка в Софийска градска прокуратура. Това съобщиха от министерството. 

Харизанов е представил свидетелство за съдимост при назначаването си, в което пише, че е неосъждан.

От прокуратурата обаче обявиха, че той има присъда за изнудване. 

Присъдата е издадена от Софийски районен съд и е влязла в сила на 15.04. 2005 г. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева.

Срещу него се водят още две дела за заплаха за убийство  и за кражба, извършена през 2001 година от офис, в който той работел. 

По-рано днес Георги Харизанов отхвърли обвиненията, заради които още вчера беше решено да бъде отстранен временно от поста.
Още по темата
 
Вчера стана ясно, че той е отстранен, след като на 13 януари е обвинен във връзка с кражба през 2001 г. на 50 хил. долара от фирмата "СТОА", където работел по това време.
 
Междувременно от прокуратурата обявиха информация по делата срещу Харизанов, след като министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов изрази недоумение как след толкова години се повдига обвинение срещу Харизанов. Стана ясно, че открити пръстови отпечатъци са причината за възобновяване на делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗА ТОЗИ ПЕШЛИГАР НЕ СЪМ СИГУРНА КОЛКО Е ВИНОВЕН,цели 11 години са минали и чак сега моля ви се ГОЛЕМИТЕ КАПАЦИТЕТИ НА ГЛ.ПРОКУРОРчервено детенце намерили на майка си .....НО НАЛИ НИКОЙ НЕ СЕ СЪМНЯВА ,ЧЕ КРАСЬО ЧЕРНИЧКИЯ Е НЕВИНЕН!МНОГО МИ МИРИШЕ НА АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ и ТОЗИ И НЕШЕВА ЧЕРВЕНАТА БАНДА Е В СТРЕМИТЕЛНА АТАКА!КОЙ ВРЪТНЕ КРАНЧЕ И ВЕДНАГА БЕСНИ КУЧЕТА ГО ЗАХАПВАТ-платени писачи социолози милионери безочливи депутати ,дето мислят ,че всички имаме ДЕМЕНЦИЯ като техния избирател
46
0
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Много прокурори, много психясали писачи на БСП/ДПС ! Вие не разбирате ли,че целта е да се затвори устата на един младеж, който направо каза,че състоянието на язовирите е трагично и че *** и червените гушки са виновни затова,че хората в Бисер се издавиха, а Свиленград и Харманли се наводниха! Ама на вас ви е през оная работа! Някакви *** в друг форум пишат,че причната е в "Напоителни системи" ?! Хайде де, те ли ви накараха да развъждате риба и да запушвате байпасните/отточните/преливните канали? И на всеки кмет по един язовир, ама да го ползва,без да полага и елементарни грижи за него! Та дори М.Кайлайджиев разбра,че нещо за да го имаш, трябва да полагаш доста грижи! Ама пуста лакомия и простотия !!! И оная говорителка на СГП, дето не знаеше,че след изтичане на изпитателния срок присъдата на лицето се заличава и той става НЕОСЪЖДАН! А пък мин.Найденов ще порверява дали Удостоверението за съдимост е вярно г-н министър, питайте вашите юристконсулти, те ще ви обяснят това нещо!
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NQKOI SESHTA LI SE ZA NASHIQ SKAP MINISTAR KAK PREDI GOD EDNA OT NEGOVITE FIRMI BESHE ZAMESENASAS SKANDALA S IRLANDSKOTO MESO MN BARZO SE ZABRAVQ VSI4KO .AMI MILI MI HORA VSI4KO V BG E PO TOZI NA4IN TEZI KOITO NI KRADAT I MORAT S VREDNI HRANI SASHTITE TEZI NI UPRAVLQVAT FAKT I PARADOKS NADQVAH SE GOSPODIN BORISOV DA NAPRAVI NESHTO NO UVI
44
0
 
4
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
TEZI,KOITO SA GO IZDALI,MOMENTELNO V ZATVORA.
43
2
 
7
 
! Отговори
калинкомразец преди 12 години
Поредната КАЛИНКА при Найденов!Засега Найденов се прави на ощипана КАЛИНКА ,най-накрая ще се окаже най-голямата КАЛИНКА!
42
7
 
4
 
! Отговори
До к.51 преди 12 години
Прокуратурата след 11 години възобновява делото по кражбата на 50-те хил.долара. Причината за това възобновяване е,че едни от установените очевидно през 2001 г. следи от 4 човека съвпадат с тези на Г.Х.. Дотук всичко наред. Само че при такава кражба още следи звършване на престъплението задължително се снемат отпечатъци от пръстите на персонала на офиса, още повече,че е установена липса на разбиване на ключалките на входната врата и другите врти на офиса. Значи: през 2001 г. такава идентичност на следите не е доказана, а през 2010 г. тя е доказана... Второ, снощи собственикът на фирмата каза,че за него този въпрос е приключил и повече не желае да се връща към него; но прокурорът от СРП пък желае това. И открива нарушителят Гошко, довчерашният шеф на директорския борд на Напоителни системи. Трето: мадам Цицелкова през 2009г. сключва споразумение пред СРС с Г.Х. и оттегля гражданския си иск. Но сетне през 2010 г. - този иск е възобновен... Въпроси, въпроси, на които дали пък определени среди от БСП и ДПС не могат да дадат отговора ?!
41
6
 
3
 
! Отговори
Читател преди 12 години
С какво гарантират СРП и СГП, че тяхната дейност през последните 3 месеца спрямо Г.Харизанов е на базата на сериозни разследвания, а не изпълнение на поръчка на определени среди от БСП и ДПС ? Дали целта не е да се разтакава Г.Х. няколко месеца, след което да се каже "Абе май че не е виновен". Само че времето е изтекло, въпросният младеж е оклеветен, той е изваден от разследването на това къде са отишли милиони левове за ремонт на язовирите и дигите, а реалнте резултати ги няма и следите от дейността на някои хора от МЗХ са "замазани"? Да си припомним ли кои хора на коя партия ръководеха министерството на земеделието и дали нямаше братска дружба БСП-ДПС?
40
1
 
13
 
! Отговори
глупав народ ей... преди 12 години
Не мога да повярвам, че министъра на снимката се излага така. На часа да уволни целия Правен отдел в министерството, защото освен, че показва ОГРОМНА некомпетентност, но и ниска култура и така "заразява" и медиите, които по презумпция са некомпетентни в нищо. Чл.85 от НК - Реабилитацията заличава осъждането и отменя за в бъдеще последиците, които законите свързват със самото осъждане, освен ако в някое отношение със закон или указ е установено противното. С истичането на определен от закона срок
39
2
 
8
 
! Отговори
Гласоподавател преди 12 години
Първо искам да отбележа, че ДОСЪДЕБНАТА ФАЗА на производството е продължило 11 години, т.е. в МВР и Прокуратурата и ми се иска сега някой да попита министър цв.цв. къде е вината на съда. По хиляди дела това е така, после в съда се разболяват адвокати свидетели и т.н. и делото престоява още година две и после се казва, че в България делата се точат 13 години. Сега виждате ли къде е проблема? От МИЛИЦИОНЕР, полицай не става. А г-на със св-то е РЕАБИЛИТИРАН и затова св-вото за съдимост му е чисто!
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дребни рокади,сеир за народа,отклоняване на вниманието,тотален контрол над Бг медиите!!!!това става и не съм виждал такова чудо до сега!
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бил Гейтс, а! М****** ви *** гадове.......
36
1
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 12 години
ЕГАСИ БАНДЮГАТА - ИЗНУДВАЧ РЕКЕТЬОР ИЗМАМНИК И Т.Н.БОЖЕ КАКВИ ХОРА НИ УПРАВЛЯВАТ И НИЕ ЧАКАМЕ - ДОБРИ ДЕЛА ОТ ТЯХ.ЧЕ И ТОЗИ СЪС ЛЕКАРСТВАТА И САМО ТОЙ ЛИ.И ВСЕ ПАК НЯМА - ОСЪДЕНИ И ВКАРАНИ ЗАД РЕШЕТКИТЕ.Е КАК ЩЕ ИМА КАТО СЪДИЙТЕ ЗА УБИЙСТВО ДАВАТ - УСЛОВНИ ПРИСЪДИ.НА ТОЗИ С ЛЕКАРСТВАТА ТОГАВА КАКВА ПРИСЪДА ДА МУ НАЛОЖАТ .ЗАГИВАМЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА НЯМА СПАСЕНИЕ.
35
3
 
3
 
! Отговори
..... преди 12 години
до 43 и 45Тъпи ли сте що ли?Проетете коментари 17 и 34 и малко се ограмотете преди да изливате в нета туй що нямате - сиво вещество!
34
0
 
11
 
! Отговори
Яко преди 12 години
Миро Найденов спешно трябва да иде на гинеколог...Пак са го налазили "калинки"...
33
0
 
6
 
! Отговори
поредния заблуден преди 12 години
Не разбирам кого лъжат и заблуждават- щели да го пращат за проверка?!? Ако това е единственото осъждане за лицето, както и човека с коментар " 34" е казал- той е реабилитиран по право. Тия нямат ли съветници да им го разяснят, че ще губят сега времето на прокуратурата, а тя да им каже нормите на закона. Кого заблуждават, за кого са тия театри? Ама нали Б.Б. иска действия- те все *** и безмислени действия, ама действия.... Боже, пази България и българите, и от това робство да оцелеем.
32
0
 
19
 
! Отговори
квот cnt преди 12 години
Другият път пак гласувайте за МУТРОФОНИТЕ нали си ги избрахте- сега си ги търпете. скоро ще ви управляват хора с основно образование и няколко присъди.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Престъпници, мутри...гарантирано от Терп
30
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лошо Седларов, лошо!Цялата им работа такава - търчи лъж.Ще се окаже, че целия кабинет е с фалшиво свидетелство, я за съдимост, я за изборен успех, но пилците се броят на есен.
29
5
 
11
 
! Отговори
Аз преди 12 години
ДО МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ И ДО КОМЕНТИРАЩИЯ ПОД 14:Наказателен кодекс, Чл. 86. (1) Реабилитацията настъпва по право в следните случаи:1. когато лицето е осъдено условно, ако в изпитателния срок не е извършило друго престъпление, поради което следва да изтърпи отложеното наказание;......Тоест, на 16.04.2008 г. Харизанов вече е бил реабилитиран по право и няма как от съда да пишат, че е бил осъждан.
28
0
 
6
 
! Отговори
bez ime преди 12 години
To da e samo toq