"Кадровикът" Красьо Черния отърва пандиза

Дадоха му 2 г. условно за лъжесвидетелстване
Обновена: 22 фев 2012 14:55 | 22 фев 2012 13:09,
97
"Кадровикът" Красьо Черния отърва пандиза
Снимка: БТА

Красимир Георгиев, известен с прозвището си Красьо Черния, отърва затвора по едно от двете дела, които се водят срещу него.

Софийският районен съд му постанови днес присъда от две години условно лишаване от свобода с три години изпитателен срок за лъжесвидетелстване за познанствата му с магистрати.

Пред съда Георгиев за пореден път обяви, че когато се е запознавал с магистратите, не е знаел с какво се занимават и впоследствие е разбрал от медиите за техните постове.

"През целия си съзнателен живот съм живял според повелите на закона, включително и по време на следствията, които са се водели срещу мен. Съдействал съм през цялото време", отсече Красьо Черния.

Свидетелски показания обаче сочели, че той много добре е знаел какви длъжности заемат магистратите, обявиха от обвинението.

Още по темата

По думите на прокурора има достатъчно събрани доказателства за извършено престъпление, включително и свидетелски показания на висши магистрати, които Георгиев отрича да е познавал, но, според техните показания и според телефонния указател на подсъдимия Красьо Черния е поддържал отношения с тях.

"Анализът на всички събрани доказателства сочи, че има съзнателно лъжесвидетелстване", обяви прокурорът.

Въпреки че прокуратурата настоя за ефективен затвор от 2 години, "кадровикът" на съдебната система получи само условна присъда, която обаче може да се обжалва пред по-горна инстанция.

"Ще обжалвам", категоричен бе Красимир Георгиев.

"Уважавам волята на съда, но това няма нищо общо с факта, че ще обжалвам. Честно казано, не очаквах тази присъда, мислех, че все пак като погледнат доказателствата и видят, че нямам зададени конкретни въпроси по делото, това ще бъде отчетено", каза той.

Той обясни, че не е питан дали познава всички тези магистрати поименно, а му е бил зададен въпрос само за четири имена. За две е отговорил, че не ги познава, за други две, че ги познава.

"На мен въпросът, който ми е зададен конкретно, е: Познавате ли магистрати, които да са ви предлагали нещо, или на които вие да сте предлагали нещо. На този въпрос аз съм отговорил, че не познавам такива магистрати. В разпита съм казал кои магистрати познавам конкретно", допълни той.

Скандалът с Красьо Черния избухна в средата на 2009 г., когато членът на ВСС Иван Колев обяви, че срещу 200 000 евро "черничък плевенчанин с ланци" обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на съвета при избора на висши магистрати.

Проверка на ВСС по-късно установи, че в тефтерчето на Красьо са фигурирали имената на десетки магистрати, провели общо 246 телефонни разговора с него.

Впоследствие контактувалите с Красимир Георгиев магистрати, сред които и членове на ВСС, бяха наказани или дисциплинарно уволнени.

Срещу станалия печално известен плевенчанин има още едно дело и то е за укриване на 95 хиляди лева данъци.

Ако по него съдът го признае за винове, Георгиев може да получи присъда от 3 до 8 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поименно са изредени ключовите членове от кръга Гоце. Това са Георги Първанов, Георги Гергов, Румен Петков, Радосвет Радев, Красимир Гергов, Кънчо Стойчев и Андрей Райчев. Шоуменът Слави Трифонов също присъства в тайния списък. Всяко едно от лицата има логика да участва в кръга Гоце и има своята задача. Всички фигури са тясно свързани помежду си. Така например отдавна се говори за топлите отношения между олигарх Георги Гергов, агент Гоце и Слави Трифонов. Свинарят Гергов се явява като спонсор на тайния кръг и движи всички връзки, нужни за осъществяването на крайната цел на Гоце ликвидирането на Борисов.Румен Петков бил връзката с мафиятаРумен Петков пък е връзката на кръга с мафията в лицето на Младен Михалев-Маджо и Васил Божков-Черепа, пише анонимният интернет потребител. Припомняме, че Петков винаги е бил в много добри отношения с Георги Първанов не само заради общите им политически възгледи. Бившият министър на вътрешните работи открай време брани интересите на Гоце и съмнително се застъпва зад всяко решение на президента. Връзките на Румен Петков с мафията пък са обществена тайна още от времето, когато беше кмет на Плевен. Наскоро пък германският топ журналист Юрген Рот обяви, че се страхува повече от Румен Петков, отколкото от мафията, като според него той дърпа конците на ъндърграунда в България
44
0
 
0
 
! Отговори
Komentar преди 12 години
E pa mnogo preblednql Cgernichkiq plevenchanin
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
v BULGARISTAN VSI4KO E VAZMOJNO,DA IMA MONOPOL ,DA IMA 4ERNO TOTO ,DA SE TREPQT DECA ,DA SE DAVAT POPMOSHTI NA *** A NE NA RABOTLIVITE HORA KOITO SI PRASHTAT DECATA S POSLEDNITE STOTINKI DA SE U4AT I NEZNAQT KAKS HTE SI PLATQT NAEMA TOKA I VODATA ,DA IMA KRASIO 4ERNIQ ,DA IMA SADEBNA SISITEMA KOQTO TOLERIRA BOGATITE DA IMA ZAM MINISTRI KOITO DAVAT % NA PRAVITELSTVOTO ,ZADA MOGAT DA DERAT HORATA S MNOGO VISOKI CENI NA VSI4KO,LEKARSTVAHRANI GORIVA TOK ,VODA KAKVOTO SE SETI 4OVEK UJASSSSS BG
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скандалният плевенски бизнесмен Красимир Георгиев, по-известен като Красьо Черния, е представил на Нова година приятелката си Магда на майка си, съобщава столичен вестникТова бил и поводът двамата да се смятат вече за сгодени. Влюбената двойка прекарала новогодишните празници в родния му дом в Плевен. Заради Красьо Черния фолк певицата отказала всички участия, като се надявала така повече да се хареса на бъдещата си свекърва. Магда очакваше официално предложение за
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А такааа...а а сега бат Бойко да го назначи на някой овакантено място.За сега са три.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В съдебната система все още заглъхва ехото от Красьо Чeрния. Има ли още какво да излезе оттам?Красьо Черния е дребна фигура в ръцете на няколко човека. Един от тях бих казал, че е Румен Петков, но не мога да кажа, че той управлява съдебната система, опазил ме Господ. Той управлява част от нея. Други управляват друга част. Ето, в Пловдив Георги Гергов управлява. И не само съдебната, а и административната и всичко. Той си е сложил хора навсякъде и те го обслужват
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Името на един друг доста добре известен герой, близък до Темида също се превърна в рекламно лице на българската съдебна корупционна практика това на Красьо Черничкия. В родния му град с години се говори, че той има не само добри познанства, но и общ бизнес с известни представители на съдебната система и дори висш съдия. Именно от него била тръгнала модата да се подаряват апартаменти на съдии за благодарност към тяхната вярна справедливост. Последно се чу дори, че дълбоко уважаваният политик Румен Петков е един от кукловодите на Красьо Черния, който с години му гарантирал пълен държавен и властови комфорт, разбира се, като вземал тлъст пай от иначе доходния му бизнес
38
2
 
10
 
! Отговори
Пак греда преди 12 години
Осъден мафиот няма да има. 3 години - НИЩО !
37
1
 
18
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Е как да го осъдят.Нали той ги назначава.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала!
35
5
 
14
 
! Отговори
Смях преди 12 години
Някакви мутри се гаврят с правосъдната система и България като цяло! Нищо ново под слънцето!Съда е прогнил от корупция, физкултурника и пожарникаря искат да махнат сегашната *** и да си сложат тяхна! Общо взето изход няма!
34
0
 
20
 
! Отговори
преди 12 години
Да сте видял богаташ да влезне в затвора? П ри толкова корумпирани съдии щом плащаш в затвора не влизаш.Може би трябва да уволнят всички съдии и да внесат от европейския съюз съдии и тогава ще имаме наистина ще имаме блестящо българско правосъдие.
33
0
 
13
 
! Отговори
давам акъл ...! преди 12 години
Всички от Съд. система,.............. да ходят да си доучат в ---Бразилия!
32
0
 
17
 
! Отговори
САМО В Бг преди 12 години
Мафията си има държава ,а българските граждани си имат ----ПОЛИТИЦИ,***,РОМИ И ***!
31
1
 
1
 
! Отговори
ggg преди 12 години
sadebnata sistema na bg.trqbva da e v bebqne
30
0
 
9
 
! Отговори
айдееее, преди 12 години
ЗАЩО доклада на ЕС ,....отново ЩЕ Е---ОТРИЦАТЕЛЕН ЗА СЪД. СИСТЕМА,КАТО ТОЧКА-1!.......САМО в Бг!
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На вниманието но европейските институции.......
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
25.Premiera ne dava prisadi.Begom pri Kutev da ti obyasni,draskach.
27
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдателен преди 12 години
Интелигентно излъчване, високо чело, завидни познания за съдебната система....готов е за Д-р Онорис Кауза в Юридическия
26
0
 
10
 
! Отговори
djon преди 12 години
То оставаше и да го осъдят