17 години решетки за убиеца на Ангел от Катуница

Осъденият Симеон Йосифов промълви: Не съм виновен!
Обновена: 1 мар 2012 14:52 | 1 мар 2012 12:21,
185
17 години решетки за убиеца на Ангел от Катуница
Осъденият Симеон Йосифов. Снимка: Булфото

Окръжният съд в Пловдив осъди на 17 години затвор убиеца на 19-годишния Ангел Петров от Катуница.

Симеон Йосифов беше признат за виновен, че е нарушил правилата за движение и умишлено е причинил смъртта на момчето през септември миналата година.

Магистратите в Пловдив считат, че са налице всички доказателства, които доказват, че именно Йосифов е извършител на тежкото умишлено престъпление, въпреки че снощи след 10-часовото заседание на съда той се отметна от направените самопризнания, че е управлявал буса-убиец.

Още по темата

Съдът взе под внимание и автотехническата експертиза, според която шофьорът е можел да спаси живота на Ангел, като натисне спирачки. Вместо това Йосифов е дал пълна газ и е прегазил момчето.

Магистратите лишиха 55-годишния мъж и от правото да управлява моторно превозно средство до живот. Те отнемат и буса, убил момчето, в полза на държавата.

Освен затвора Йосифов ще плати 1275 лева разноски по делото и 2000 лева кръвнина на бащата на убитото момче.

"Ще обжалваме присъдата пред Апелативния съд", категоричен бе адвокатът на подсъдимия.

На излизане от залата осъденият Симеон Йосифов промълви: "Не съм виновен!"

По време на делото стана ясно, че Цар Киро е платил по 100 лева и е обещал безплатна храна на роми от „Столипиново”, за да пристигнат в Катуница и да сплашат роднините на убития Ангел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Anonymous преди 12 години
17 години за тоя нищо не са.Добре че е на 55 та бял ден да не види.На всички стана ясно,че е поставено лице от Киро ***,за който сигурно, по стар български обичай ще е условна присъдата.ЧИЧО БОЙКО КРАЙНО ВРЕМЕ е за една реформа в съдебната система
79
0
 
8
 
! Отговори
темида преди 12 години
не са ли малко 17 години
78
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е смешно, няма никакви доказателства за умишлено деяние... Един пиян шофьор е по-виновен от тоя старец.
77
0
 
16
 
! Отговори
стеф преди 12 години
А "Цар Кирчо" и сие-фамилия кога ще получи доживотна???Какво чакате още? Какво мислите толкова г-да съдии и магистрати???
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шофьор надали е бил някой роднина на Цар Киро - твърде много хора е имало наоколо, щели са да го познаят. Този е бил, въпросът е по чие нареждане е действал. Другият въпрос е наредителят да си отнесе заслуженото.
75
0
 
6
 
! Отговори
Бг преди 12 години
"НЕ СЪМ ВИНОВЕН".....?Ами кажи истината ,като не си виновен ?Аз също мисля ,че виновния е от най-близките на Киро *** ,но тоя човек се е полакомил за някакви дребни суми ,и не е очаквал такава присъда ,....обещавани са му , доста неща !ОЧАКВАМ ДА ---проговори !
74
0
 
13
 
! Отговори
Ц-ц-ц преди 12 години
как може бе , цялата държава да им е в краката на тия *** , ужас... тоя киро *** и цялата му рода трябва да са в затвора за по 30 години , ето това ще е справедливост!
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Невинен бил.Интересно кой е карал?Дедо мраз може би?Главния *** го е привикал да му даде разпоредби оня е козирувал и е дошъл с една тумба *** да убиват.Класика нали?Размазал го е оня с буса си щото някой му бил пръснал..спрей.Хахаха както и да е.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубава новина..ето че лека-полека започваме да ставаме по-европейска държава. Все пак в миналото дори и толкова години нямаше да получи. Вярно е, че има още много работа по този случай, но все пак това е НЕЩО...и е по-добре от нищо.
71
0
 
14
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Крал Киро,има чисти приходи от банките ,по 200 000 на МЕСЕЦ!Поради ----СЛАБАТА ДЪРЖАВНОСТ и ПРОДАЖНИ БЪЛГАРИ И бГ ИНСТИТУЦИИ в Бг ,не успяха да му конфискуват и спрат ---сметките в банките !
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо да се използва момента около Катуница и масово българският народ да излезе на улицата и да покаже,че не иска да живее повече в това безобразие,всичко по стар обичай утихна и отмина след няколко дни. Много лесно беше да се сложи етикет върху футболните фенове и те да не бъдат подкрепени. Каквито и да са, остават единствените хора в България,които са способни да излязат на улицата и да се изправят срещу мафиотизираната държава.
69
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
KAKВО ОЗНАЧАВА КРЪВНИНА 2000ЛЕВА ????? ТОЛКОВА ЛИ Е СТРУВАЛ ЖИВОТА НА МОМЧЕТО.... ЗА ЕДНИ Е 100000 А ЗА ДРУГИ 2000...... ДИСКРИМИНАЦИЯ !!!
68
0
 
16
 
! Отговори
РОДНИНИ преди 12 години
*** и политиците са с еднакви маниери и номера ,еднакво лъжат и крадат ,само КОНСУМИРАТ !
67
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лошото е, че т.нар. Цар Киро пак ще се измъкне сух от водата. На твърде много хора е удобен, на твърде много хора купува гласове. Просто в един момент много си повярва и му скочиха. Важното е той да не се измъкне безнаказан!
66
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На излизане от залата осъденият Симеон Йосифов промълви: "Не съм виновен!"*** ние знаем,че не си ти.Знаем и кой е истинският виновник,но не сме държава,за да го осъдим.Знаем също така,че имаше още 5 прегазени нея вечер-2 ченгета и още 3 момчета.Знаем също така,че всички медии удобно млъкнаха за това прегазване.Много неща знаем ***,но почти нищо не може да бъде вече направено.
65
2
 
5
 
! Отговори
пръдлю преди 12 години
Този *** е виновен.Заслужава да лежи в затвора. Но не им ли става неудобно на тези "съдия-мъдия" *** М. Стависки с условно присъда за един труп и едно момиче в кома и 17г. за един подведен ***. Къде е равнопоставеността? И как може да вярваш се наказанието е съответно на престъплението? Или че съдиите са независими. Станахме за смях с тази съдебна система, с политици като: Доган,Станишев, Б.Борисов. БЯГАЙТЕ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВАТА ДОКАТО МОЖЕТЕ!
64
1
 
3
 
! Отговори
JETTI преди 12 години
TOYA NE VINOVEN.SIGURNO E MIKI MAUS.
63
1
 
18
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 12 години
Срам,ти правиш ли разлика между ПТП и умишлено причинена смърт.Йоско получи максимума за престъплението,което е извършил-8 години.Тоя *** трябваше да получи също максимума,но да се надяваме,че Апелативния съд ще му даде 20 години.Тоя *** умишлено прегазва момчето пред очите на баща му.Бащата на момчето направо не знам как се сдържа да изчака съдебното дело,защото аз бих екзекутирал *** на момента,нямаше да чакам съдилища,дела и т.н.
62
0
 
15
 
! Отговори
Koko преди 12 години
Закона прави разлика от умишлено и непредумишлено убийство, от там идва разликата в присъдите. А вие правите ли? На всеки може да се случи да блъсне пешеходец, на никого не го пожелавам, но трябва да има сериозни санкции за такива като тоя ***!!!
61
2
 
7
 
! Отговори
сами преди 12 години
Очевидно е ,че този *** не може да е карал микробуса и е подставено лице на богатата фамилия,за да покрие истинския шофьор. Купили са го човека за пари,ясно е. Нищо чудно саия внук на Киро да е карал и този човечец ще обере всичко.