"Порицание" за средния пръст на Цар Киро

На видно място в Катуница разлепват наказанието му
Обновена: 26 апр 2012 12:36 | 26 апр 2012 12:36,
74
"Порицание" за средния пръст на Цар Киро
Кирил Рашков показа среден пръст на излизане от съда. Снимка: Dnes.bg

Присъда от 1 година и два месеца затвор и обществено порицание постанови Районният съд в Асеновград за Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро.

Още по темата

Наказанието е заради показване на среден пръст към жителите на Катуница при излизане от съдебната палата в края на миналата година.

Понеже престъплението е извършено преди да влезе в сила предишната присъда на Рашков от 3 години и половина затвор за отправените заплахи за убийство към роднините на убития Ангел от Катуница, наказанието се кумулира и така Рашков ще бъде единствено порицан публично.

"Това е едно престъпление с висока степен на обществена опасност, защото то е извършено в сградата на Районен съд, като Рашков е целял да покаже, че законът не важи за него", заяви прокурорът по делото Илко Сивкин.

Адвокатът на Рашков не оправдава клиента си за постъпката, но е на мнение, че има мотив, за да покаже жеста.

“Мотивът е, че е бил провокиран от хората, които бяха тука. Викаха „у-у, убиец” и тогава се обръща и върши това, което е извършил”, каза адвокат Даниел Ангелов.

“Никой от нас не е викал убиец и не го е провокирал”, заяви Стоян Тютюнаров, който е жител на Катуница и присъства в залата при прочитането на присъдата.

Според него Рашков е показал средния пръст на целия български народ, не само на Катуница.

Заради влязлата в сила присъда от 3 години и половина затвор за заплахите за убийство Кирил Рашков ще изтърпи само обществено порицание за неприличния жест.

“Общественото порицание се изпълнява чрез обявяването му от кмета на село Катуница на видно място в сградата на кметството, за да може обществеността да се запознае, че това лице е наказано с “обществено порицание”, обясни прокурор Сивкин.

Присъдата подлежи на обжалване в срок от 15 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
27
 
! Отговори
Shark преди 11 години
Гнусен ***! Да го затворят до живот и никой нищо да не чува повече за него, и целия му гнусен род.
42
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
47, не е проблемът самата присъда ( 1.5г. за обиден жест не е малко), а това, че тъпият НПК и НК постановяват, че тя се "вписва" в по-голямата присъда, а не се изтърпява ОТДЕЛНО ОТ НЕЯ. Защо? След като е за друго престъплени, различно оттова с най-дълга присъда, би трябвало да се лежи ОТДЕЛНО и за него. СМЪРТ ЗА гоцевите съдии и парламентарни мекерета.
41
0
 
10
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
*** в съда, покажи среден пръст на съдията и като ти нахака една яка глоба и те вкара в ареста, му изнеси тая тирада! Сравнението ти с шофьорите е меко казано тъпо и няма нищо общо!
40
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива "присъди" обезсмислят труда на полиция, следствие, съд...какъв е смисълъут, когато един такъв съдия просто се изсере на метеното????
39
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
я кажете честно, каква е подходящата присъда за показване на неприличен жест, според вас, какво предвижда закона и как е по света? какво очаквате? интересно ми е, защото, ако законът предвижда повече от порицание или глоба, аз ще започна вече да съдя всеки шофьор, който си позволи да ме напсува или да ми покаже среден пръст по улиците на София ;-)
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** са недосегаеми ,срещу гласове за изборите и продажбана контрабандни цигари Цветанов ги оставя да си безчинстват на воля. Цяла северна България е пропищяла от набезите им ,Не видях Цветанов да се снима в село Мечка както позираше в село бисер.
37
0
 
9
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
Ако си ***, разбирам те донякъде, ако не си, явно си нямал(нямала) взимане-даване с ***....или си от няква шантафа лицемерна организацийка, дето са много "хуманни" правозащитници....ще те питам като проблема похлопа и на твоята врата!
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ви кажа ли защо присъдата е такава? Защото съдиите ни са пъзливи шубета и ги е страх *** лоби от БХК да не им опъва ушите после :) Сладури:)
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Незнам, къде другаде го има това да лежиш, само най-дългата си присъда за различни престъпления!!!Ами тогава за един геноцид над всички български политици или ***, ще те осъдят само на 15 тина години (за убийството на един) и ще излезеш за добро поведение след 6-7. братя българи, какво чакате - към парламента :), докато не са се сетили да отменят тази откровенна простотия.
34
0
 
16
 
! Отговори
До 36 преди 11 години
Ами ще има злоба разбира се. Този *** е убил стотици хора с неговия алкохол менте. Откраднал е милиони от нас..... А ти защо не отидеш при твоя идол да ти опне ***?
33
0
 
11
 
! Отговори
Съдията преди 11 години
Исках да му направя една *** на Рашков в съдебната зала, ама ме досрамя...
32
0
 
18
 
! Отговори
Е - ник преди 11 години
*** се интегрира единствено в перилни препарати.
31
0
 
18
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Нека всички анонимни които слагат минуси, и по този начин защитават *** гнусен, и всички *** заради които ние мизерстваме да отидат да живеят в гетото.Ама проблема е че ние мизерстваме заради ***, над които стоят обаче мутрите. Така че хайде всички ***, политици, и мутри ***.И без това в държавата сме много, 2 милиона ***, ***, мутри далавераджии, и т.н. мизерници по-малко, няма да се усетят.
30
0
 
13
 
! Отговори
Гъди-Мъди преди 11 години
Господа съдии, малко така не ви ли дразни унижението и срама, че позволявате тоя *** на снимката ви го начуква и да си прави *** с вас???
29
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KAKVA ZLOBA... AMI IZJASHTE GO CHOVEKA , NO I TOVA NJAMA DA VI POMOGNE
28
0
 
14
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
Законите в БГ са правени от престъпници - за престъпници! Отделно съдиите са некадърни правно неграмотни!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глей ги кви са *** наште.Вместо да му земат парите и да го оставят да изгние в затвора.Те го пускат извиняват му се и той им зима парите- хахаха неее не е виц.Това е ***.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що само порицание бе господин съдия? Нямаше данни за извършено престъпление ли?! Нали по принцип с тоя лаф си измивате ръцете???? За хулиганство по чл. 325 от НК не сте ли чували? Или се барахте по дупките в часовете по наказателно право?
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** НЕЩАСТЕН, НА КОЙ ПОКАЗВАШ СРЕДЕН ПРЪСТ БЕ, НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ, ВСИЧКО В РЪЦЕТЕ НА ТЕМИДА ОСТАВИХМЕ....
24
0
 
8
 
! Отговори
Стефка преди 11 години
Е сега вече ако не го убият просто не смехора...