Домашен арест и решетки за "кокаинови крале"

Все още не е ясно откъде точно е изтекла информацията към Брендо
Обновена: 31 май 2012 19:51 | 31 май 2012 19:30,
37
Домашен арест и решетки за "кокаинови крале"
Още уточняват кой какво издал на Брендо. Снимка: архив Булфото

Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение "домашен арест" на задържаната при операция "Кокаинови крале" Петя Данова.

Магистратите приеха, че няма опасност Данова да се укрие, тъй като тя има постоянен адрес в София и работа. Като смекчаващо обстоятелство съдът отчете, че обвиняемата е арестувана за престъпления, извършени преди пет години, когато тя е била на 20 години.

От прокуратурата настояваха на Данова да бъде наложена най-тежката мярка “задържане под стража“, защото има европейска заповед за ареста й, издадена от Италия.

Адвокатите на обвиняемата контрираха, че от европейската заповед за арест не става ясно дали Данова е искана в Италия само за разпит или да й се повдигнат обвинения. Делото за екстрадицията й ще бъде разгледано другата седмица.

Най-тежката мярка “задържане под стража“ получиха други задържани при операцията - Тинко Гарев и Захари Марков.

Съдът намери искането за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража” на Гарев за основателно, тъй като има реална опасност от укриване и от извършване на ново престъпление. Захари Марков пък има две присъди, като срокът на едната още не е изтекъл.

Още по темата

Акция “Кокаиновите крале“ беше обявена в началото на седмицата от вътрешния министър Цветан Цветанов. При нея бяха задържани 30 души, 15 от които българи. При операцията беше закопчан и Евелин Банев – Брендо.

По данни на обвинението именно той е ръководел престъпната група за разпространение на кокаин.

Разследването е започнало преди години, но през 2008 година е имало сериозно изтичане на информация и данни са достигнали до Брендо.

Цветанов първо обяви, че сведенията са били и дадени от магистрат, но по-късно заяви, че къртицата е бивш служител на МВР и ДАНС.

Информацията е достигнала до Брендо след международна среща, в която са участвали представители на четири страни. На нея са се обсъждали престъпната дейност на Банев и начини за противодействието й.

Днес стана ясно обаче, че е имало пет-шест такива срещи. Така за да се изясни кой е човекът, изнесъл информация за разследването на Евелин Банев, трябва да се уточни от коя среща е изтеклият документ, посочва БТА, като се позова на свои източници.

Срещу “Кокаиновите крале“ има засечен и разговор от италианските служби. В него един от работещите по разбиването на канала за трафик на наркотици е предупредил съпричастен на групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Evalarkata Brendich shimni im oshte 100 tona na tiq DEA *** i ochatkai onq kurvundel rumen petkov .Nestiga che vkara 500 miliona v taq smeshna strana ami i she te ekstradirvat .Do onq den vsichkite te gledaha v racete kvo she im podhvarlish , glezeni komuniski ***
26
0
 
3
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Всички са в кюпът.Ако опандизят някой олигарх,трябва да опандизят и неговите организатори.Сам човек не може да стане олигарх,без подкрепата на политиците,МВР,и други институции.Така,че НЯМА да има опандизен олигарх,политик или голям милиционер от бившите,които направиха "преврата" и си начертаха светлото капиталистическо бъдеще.Като че ли започвам да вярвам в Бойко,но...до края на мандата ако не се случи нищо,втори мандат няма да има.
25
0
 
3
 
! Отговори
breneke преди 11 години
Много се разсмърдя.Публична тайна е,че ДС под мъдрото ръководство на БКП пропускаше наркотиците през България да тровим запада,а наркобароните биваха рекетирани да си плащат.Добрата страна ако може така да се нарече,че в България не оставаха наркотици да тровят младежите.От къде имат пари да изкупят България комунистите? Отговора е елементарен-от рекета и от старите канали, в които участват и митничарите.За Кирил Добрев и БСП не е изненада.Нима Гоце и Станишев не са в играта???Тая партия е мафио
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ще е ясно от къде е изтекла информацията към Брендо, като цялата тази история много намирисва на скалъпена.
23
0
 
3
 
! Отговори
Селски реститут преди 11 години
Гнусната къртица в МеВеРе снесла инфо на Брендо явно е опитна и няма да си покаже отвратителния лик скоро.Добре се е окопала и ..."кучетата си лаят - керванът си върви !"
22
0
 
5
 
! Отговори
Смехуран преди 11 години
От снощното интервю с градския прокурор Кокинов се видя, че МВР и СГП не горят от желание да разберат кой е снесъл информация през далечната 2008 г.(???) за готвената срещу неговата група акция. К. дори допусна,че това моге да е външен човек от чуждестранните полицаи и магистрати, присъствали на срещата?! Защо външен човек, прок.Кокинов, ние нямаме ли ис достатъчно наши висши полицаи и прокурори,които да уведомят, не бъзвъзмездно разбира се, Брендо! Примерът с прихванатите със СРС разговори на висши държавни държавни мъже, копие от които лице/лица от ДАНС изнесоха, не е ли показателен. И вместо държавната машина да впрегне всички сили да разбере кой е къртицата, целият тозе апарт ,вкл. и медиите, от няколко дни са впрегнати да обвиняват ловчанлията Г.Г. От същия този Ганчев за укрито ДДС на стойност 200 хил.лв (0,2 млн лв) поискаха парична гаранция 500 хил.лв. Такава грамадна парична гаранция е незапомнена и очевидно не Брендо и компания, не Ковачки, не Альошката Петров, а Гришата се явява дин-душманин на републиката и/или на трите власти - изпълнителната, съдебната и законодателната власти, взети заедно! Направо Джин Гиби: с едната ръка дава пари на Литекс, ама с другата подкопава устоите на Републиката!!! Интересно: на Ковачки, укрил както всички медии твърдят и доколкото си спомням съдия А.Йорданова го осъди за това, ДДС на стойност 16,8 млн лв, каква му беше паричната гаранция? На базата на просто тройно правило излиза,че би трябвало да бъде 42 млн лв! Малеееййй, много пари, много нещо! Ама присъдата на Ковачки за толкова голяма сума укрито ДДС , произнесена преди дни от НО на САС, беше "НЕВИНЕН"! Излиза, че Гришата трябва да бъде 84 пъти (16,8 : 0,2) по-невинен!
21
0
 
2
 
! Отговори
Смехуран преди 11 години
От Ганчев за укрито ДДС на стойност 200 хил.лв (0,2 млн лв) поискаха парична гаранция 500 хил.лв. Такава грамадна парична гаранция е незапомнена и очевидно Гришата се явява дин-душманин на републиката и/или на трите власти - изпълнителната, съдебната и законодателната власти, взети заедно! Направо Джин Гиби: с едната ръка дава пари на Литекс, ама с другата подкопава устоите на Републиката!!! Интересно: на Ковачки, укрил както всички медии твърдят и доколкото си спомням съдия А.Йорданова го осъди за това, ДДС на стойност 16,8 млн лв, каква му беше паричната гаранция? На базата на просто тройно правило излиза,че би трябвало да бъде 42 млн лв! Малеееййй, много пари, много нещо! Ама присъдата на Ковачки за толкова голяма сума укрито ДДС , произнесена преди дни от НО на САС, беше "НЕВИНЕН"! Излиза, че Гришата трябва да бъде 84 пъти (16,8 : 0,2) по-невинен!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ami brat, samo Gincheto s shirokata sh... moje da obiasni tova kolichestvo ot okolo 100 gr., no se starae za 40 tona
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Evala bat Brendo, dosega gi izdarjashe, dade im Taki i pak te precakaha. A kade biaha do sega? Koi sabirashe parsata? Koi beshe glaven s. v nai-hubavite ti godini?
18
0
 
8
 
! Отговори
Handel преди 11 години
Абе какво не се знае - не забелязахте ли че преди 2-3 дена някакво полицейско началство си подаде оставката?
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** тая крива нива....наркотрафикантка която ходи ......на работа.Опреацията беше а ла Пабло Ескобар залавяме а се оказва че сме арестували Гинка от склада за терлици.*** нема такива смешници.
16
0
 
9
 
! Отговори
333 преди 11 години
Май информацията е изтекла от ***-полицай или... полицай-***..абе нещо такова...Всичко ще се изясни 30-40год. когато мааааалко се поотекат ***(полицейските)
15
1
 
5
 
! Отговори
и аз незнам преди 11 години
"Смекчаващо вината е арестуването й", ако беше убила някой или няколко, нямаше да има и домашен арест, това ако не е пародия на правосъдие...........................
14
0
 
9
 
! Отговори
БГ-царство преди 11 години
уж сме парламентарна република,с главнокомандващ армията президент,а па взе че напълни държавата с царе,барони,крале та даже и "фон-барон-милорд Евгени Минчев".
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тия условните бе!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 14 много си прав , тези повече вреда носят отколкото някаква полза на България , като мине пратката на дрога на ЦРУ или каквито там еврейски циркаджии са взривяват се и после се докладва на Уорлик че сме ликвидира ли мафията или пък са били терористи все тая , що се ловят на евтини еврейски номера , къде е Колумбия и Мексико , къде е европейска България .
11
0
 
7
 
! Отговори
винету преди 11 години
браво ,бе .има постоянен адрес и работи .*** КЕФА ,дет вика малкия слави
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ги разстрелят!
9
0
 
2
 
! Отговори
MESI преди 11 години
znaite li za6to i kazvat krale 4e si pla6tat dobre na politicite, nai-mnogo da go iskarat lud ili bolen sled dva meseca e na svoboda TOVA E BALGARIA NEMA VIS6 SLUJITEL DA NE KOROMPIRAN OT POLICAI DO POLITIKTOVA E BALGARIA
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разберете няма главни прокурори и т.н.Главния прокурор е Вочко!!!!