Отлагат екстрадицията на "кокаинов крал"

Заповедта от Италия за Тинко Гарев била неясна
5 юни 2012 16:00,
29
Отлагат екстрадицията на "кокаинов крал"
Гарев пристига в съдебната зала. Снимка: Булфото

Софийският градски съд отложи делото за екстрадиция в Италия на задържания при операция "Кокаинови крале" Тинко Гарев за 13 юни.

Още по темата

Съдът се съгласи с доводите на защитата, че европейската заповед за арест, която е издадена за Гарев, е неясна.

Според адвокатите в част от нея пише, че Гарев е искан да излежи присъда, въпреки че няма данни да е осъждан. СГС ще изпрати запитване до италианските магистрати защо на Ботуша искат екстрадицията му.

Миналата седмица адвокатите и на други задържани при операцията се оплакаха, че европейските заповеди за арест от Италия са неясни.

Защитниците на Петя Данова заявиха, че не се разбира дали тя е искана само за разпит или за да й се повдигнат обвинения. Делото за екстрадицията на Данова също се очаква да бъде разгледано тази седмица.

Тинко Гарев е с мярка за неотклонение "задържане под стража", а Данова – с "домашен арест".

Гарев е сочен за дясната ръка на Евелин Банев-Брендо, който също беше задържан при "Кокаинови крале".

По данни на разследващите Брендо е ръководел организираната престъпна група за разпространение на наркотици.

При спецакцията бяха задържани 30 души, част от които българи. За част от тях има и издадена европейска заповед за арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
5
 
! Отговори
bg преди 11 години
Що не го пратиха в Италия, че тука може да изчезне !Егати и държавата, щом са ни такива съдиите и прокурорите, че и законите.Щял свят го издирва, а само в БГ като го хванат и не е в затвора. Баси държавата.
27
1
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Докато властват комунистите съдебната ни система ще е такава,с двоен стандарт.За кокошкара затвор,а за големите мафиоти, които се издънят,доживотен курорт в ЮАР.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди 1 месец Цецко арестува един БЪЛГАРИН в мол ,пак на базата на жабарска заповед за арест ,екстрадираха го и САМИТЕ ЖАБАРИ го върнаха .Това са им тъпаните жабарски и тяхното правосъдие .Италия е единствената държава в СВЕТА която може да даде 1 година затвор за предумишлено убийство .Жабарите са единствените в СВЕТА изпратили мафиот в къщи от затвора защото бил депресиран .Жабария е единствена в СВЕТА наказали съдия мастурбирал пред служителките на съда в гр Удине с МЪМРЕНЕ .
25
2
 
10
 
! Отговори
азе преди 11 години
Какво стана с Галевите и Маргените....?"Дим да ме Няма"......ХАХАХАХА!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В последните 2-3 години разбрах няколко много интересни неща.Първото е че демкрацията е за граждани и не може "да се изнася" към трети страни както беше и с "развитият социализъм".Второто е че дори разумните хора като западно европейците се оказват доста наивни очаквайки селски аборигени(Bg,Ro..etc) да разбират демокрацията.Третото е че българите трябва да правят дудуци до края на дните си на народи като полският,чешкият и унгарският без които 1989г щеше да е НЕМИСЛИМА.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
23Наистина не знам какво и дали изобщо работи Т.Г. но едно нещо определно ЗНАМ и то е че в главата ти НИЩО не работи.
22
2
 
4
 
! Отговори
....? преди 11 години
Тинко Гарев ,ако работи нещо ,някъде ,.....то какво е ,какво работи Т.Г. ...?
21
2
 
9
 
! Отговори
алооо,Бг съд..... преди 11 години
.....ако лицето е НЕВИННО ,.....ОТ КАКВО СЕ ПЛАШИТЕ ?
20
3
 
13
 
! Отговори
ДРУГ СЛУЧАЙ преди 11 години
Италианските магистрати искаха за екстрадиране *** крал Кирил Рашков по обвинение за "Търговия на жива плът ,...деца,бебета и ***",НО ТОГАВАШНИЯТ МИНИСТЪР НА МВР---лицето Румен Петков го скри с/у огромна сума от крал Киро !Ето как българин от държ. институция се бе ПРОДАЛ НА *** -----САМО в Бг!От какво се плаши Бг Съд. система .....?
19
2
 
4
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
до-Шубето на властниците По принцип си прав,само дето не разбрах "трите видове власт. "....всичките са един дол дренки......ДУШМАНИ...!!!
18
1
 
6
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Всъщност Брендо не е кокаинов Крал,а борец за свобода и Италианците са видели новия Гарибалди и гледат да оправят в зародиш нещата.
17
2
 
9
 
! Отговори
ШИЛО В ТОРБА НЕ... преди 11 години
Следващият доклад за Бг от ЕК ,като константна 1-ва точка :"Слаба Съдебна система".....,вече 23г.Гуд бай----ШЕНГЕН !
16
2
 
3
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Ми да 14,от твоя лъха небивал интелект и несъмнено постът ти буди завист и мъка,че не мой достигнем твоите мисловни висоти....
15
4
 
7
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
Съд. система отново се прави на "Ощипана булка",естествено че няма да разбере ,защото ИМА ----НЕГРАМОТНИ ,....КАЛИНКИ !
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се чудете че сте гладни и живеете зле.Както се вижда от постовете ви не буди съмнение неподправената селска простота.
13
2
 
10
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Бая *** натискат минуси на истински коментари,което значи,че яко бъка от обидени юристи.......май
12
2
 
10
 
! Отговори
arhar преди 11 години
А оня гадател, който никога не бил носил бели чорапи и беше избягал от болницата преди година и половина , за да отиде в парламента и да гадае, няма ли най - после да ни каже кой е оня бивш служител на правоохранителната система, който е предупредил Брендо за готвения му арест през 2008 г. ? Учудващо е, че Гоце също мълчи за този случай !?
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко е КЬРФИШЕК!Нямат никакви доказателства срещу тези.Ако имаха нещо "черно на бяло" до сега да ги бяха заковали със стоката.Такива лакардии като "една жена каза че чула на пазара......." италианците не биха могли да пробутат и на аборигените.А в последните 5-6 години Италия се очертава като най-полицейската страна в Европа и това неминуемо ще удари здраво по икономиката им.
10
1
 
5
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
И "ДИМ ДА ГО НЯМА"
9
5
 
15
 
! Отговори
Шубето на властницит преди 11 години
Нашите управници се страхуват, че като отидат в Италия исканите лица... и като започне разпита им, ще изскочат имената на някои големи глави от управляващия елит. Ето къде ги стяга чепика нашите управници от трите видове власт.