Галевите на съд за пране на милиони у нас и в чужбина

Спецпрокуратурата им повдигна задочни обвинения
Обновена: 8 юни 2012 14:50 | 8 юни 2012 13:45,
72
Галевите на съд за пране на милиони у нас и в чужбина
Братя Галеви станаха ИзбеГалеви. Снимка: архив Булфото

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви.

Те са обвинени като ръководители на организирана престъпна група за пране на пари и превод на суми извън страната по банков път чрез използване на документи с невярно съдържание.

Организираната и ръководена от братя Галеви група е действала от януари 2003 г. до края на 2010 г. на територията на София и Дупница.

Още по темата

Те са успели да "изперат" милиони левове, придобити от престъпна дейност, посочват от "Антимафия".

Специализираната прокуратура е привлякла като обвиняеми за участие в престъпната група Методи Любомиров Ковачев и Христинка Георгиева Ангелова. Предстои да се установят и други лица, участвали в групата.

По данни на разследващите от януари 2003 година до март 2004 г.  Галеви и Христинка Ангелова, които са подбудители и помагачи в прането на пари, са склонили Методи Ковачев да преведе пари в щатски долари и евро.

Той трябвало да нареди средствата извън страната от сметки на "Катон – Транс" ЕООД в българска банка по сметки на различни бенефициенти в различни чуждестранни банки. Така са преведени суми с обща левова равностойност на 576 779,30 лв.

При операциите са използвани документи с невярно съдържание - договори за покупка и внос на стоки в страната, твърдят от прокуратурата.

Престъпната група е продължила да действа от април 2004 г. до края на 2010 г. в София, в Дупница и в чужбина.

Тогава отново Пламен Галев и Ангел Христов в съучастие като подбудители с Христинка Ангелова са склонили Методи Ковачев да извърши множество финансови операции.

Става дума за парични преводи от български банки към банкови институции в Швейцария, Канада, Литва, Латвия, Обединени арабски емирства, Великобритания, Британски Вирджински острови, Кипър, Сейшели и Китай.

Разследващите предполагат, че Ковачев е знаел или предполагал, че сумите на обща стойност 35 515 628,40 лв. са придобити чрез престъпление.

Настоящите обвинения на братя Галеви са повдигнати задочно, защото двамата са в неизвестност. Те изчезнаха в началото на май, след като Върховният касационен съд ги призна за виновни за организиране и ръководене на престъпна група за изнудвания.

Галев и Христов са обявени за общодържавно издирване и Interpol ги издирва с червена бюлетина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Ама Румен Петков с тези хора ли се срещна - да получи от тях информация за други хора.Смях.
37
1
 
2
 
! Отговори
do 31 преди 11 години
обаче ги оставиха да избягат сега все пак, що ли ?
36
0
 
2
 
! Отговори
38 СПОМЕНИ преди 11 години
Това което написах е ----ВЯРНО !
35
1
 
6
 
! Отговори
НАЛИ! преди 11 години
Защо всичките партии в Бе-ге ,са против Бойко ,а НЕ МОГАТ ДА ГО СВАЛЯТ ....?На практика излиза ,че в Бг всичките партии са против народа ----23г.,останаха им само ---ЦЕНТРАЛИТЕ В ПАРТИИТЕ !
34
3
 
13
 
! Отговори
СПОМЕНИ преди 11 години
Преди време ,хора от Дупница /родители/,защитаваха Галевите за това ,че произвеждали "НАРКОТИЦИ ",и градът затова бил добре !?Когато медиите гизапитаха не е ли забранено и ОПАСНО ЗА ДЕЦАТА от консумацията и продажбата ,то ТЕ отговаряха ,...:"Да ама Галеви не продават наркотиците в Дупница ,а във гр.Варна...........?Какъв коментар ......?Народа в Бг трябва да разбере ,че ВСИЧКИ ДЕЦА СА ----НАШИ ,НЯМА ТВОЕ ,НЯМА МОЕ !За това сме стигнали до там с образованието ---всеки 3-ти в Бг,е НЕГРАМОТЕН!
33
0
 
1
 
! Отговори
Ai SIKTIR преди 11 години
abe are stiga ste ni zanimavali s tezi dupnishki *** SAKYn da vi e!!!!! pisna mi--- kadeto i da otvorq tiq dvamcata geitaci selski tarikati Ai siktir
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А сега разбрахте ли защо избягаха ? Избягаха, защото щеше да има обвинение след обвинение, без значение има ли основанеи .
31
1
 
8
 
! Отговори
бб преди 11 години
Смях, смях, смях- няма такава държава. Цяла България знае, че дупнишките мутри продават дрога и перат пари, цяла Европа знае, американците и те дойдоха да ни ръчкат с остена и чак тогава нашите велики политици и корумпирана съдебната система , постфактум разбира се реши да се поразмърда. Не знам как още не ни са изхвърлили от Европа, но както върви и това ще стане. Жалко за работливите и честни хора в нея, а младите да бягат веднага.
30
1
 
7
 
! Отговори
Yonex преди 11 години
35 млн. ?!? Вие представяте ли си какво спане са спали българските правоохранителни органи от 2003 насам??? Идиотска държава!!! После нямало пари за пенсионери, детски градини, болници, лечение на деца в чужбина, малки им били заплатите на полиция, прокуратура и съдии. 35 млн.?!?
29
1
 
5
 
! Отговори
ЗАЩО НЕ? преди 11 години
Тези ,ГАРАНТИТЕ на престъпниците ,да влезнат в затвора ,на тяхно място!За какво са тези "ГАРАНЦИИ''....?
28
1
 
7
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
Защо сме на това дередже ,след 20г....?Защо ЕС ,спря ВСИЧКИТЕ ПАРИ за Бг ,а Бойко отиде да проси ,и ИЗПРОСИ ---КИНТИ ?
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Двамата дебелаци сами се прецакаха. Ако бяха останали,щяха да се уредят с някоя смешна присъда,която в последствие да се скъси допълнително. Сега работата стана дебела.
26
1
 
5
 
! Отговори
Похвално слово преди 11 години
Аз предлагам на всички участвали в издирването, събирането на доказателства и осъждането на Ангел Христов и Пламен Галев да се раздадат парични награди в размер не по-малък от "върнатата гаранция", да се удостоят с престижни държавни отличия, както и да бъдат канонизирани от Светия Синод за светци. На това му се казва професионализъм, героизъм, патриотизъм и прочие какъвто ... изъм се сетите.
25
1
 
3
 
! Отговори
дУ 23 преди 11 години
Поне нещо се раздвижва ,леко ,но има движение !
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 21. брато това дето си го написал ме разсмя много. Благодаря ти!
23
0
 
9
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
Защото в Бе-ге,всички държавни институции са продажни ,вече 23г.Само ----ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ ---Това са новите ценности на ПРЕХОДА,... НАВСЯКЪДЕ И всичко е ---ТИНЯ!
22
3
 
10
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
Защо 20г.,другите правителства ,криеха ----ПРЕСТЪПНИЦИТЕ...особено 3-ната коалиция?
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде сега "спец-съда" за добре свършената работа + няколко преместени бюра да си вземат няколко хиляди лева бонус.
20
1
 
13
 
! Отговори
vesko преди 11 години
Защо в дъното на всяка престъпна схема има някакви ченгета?
19
14
 
12
 
! Отговори
БРАВО на ГЕРБ преди 11 години
Единственото работещо правителство в Бг ,след 20г.