Галевите на съд за пране на милиони у нас и в чужбина

Спецпрокуратурата им повдигна задочни обвинения
Обновена: 8 юни 2012 14:50 | 8 юни 2012 13:45,
72
Галевите на съд за пране на милиони у нас и в чужбина
Братя Галеви станаха ИзбеГалеви. Снимка: архив Булфото

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви.

Те са обвинени като ръководители на организирана престъпна група за пране на пари и превод на суми извън страната по банков път чрез използване на документи с невярно съдържание.

Организираната и ръководена от братя Галеви група е действала от януари 2003 г. до края на 2010 г. на територията на София и Дупница.

Още по темата

Те са успели да "изперат" милиони левове, придобити от престъпна дейност, посочват от "Антимафия".

Специализираната прокуратура е привлякла като обвиняеми за участие в престъпната група Методи Любомиров Ковачев и Христинка Георгиева Ангелова. Предстои да се установят и други лица, участвали в групата.

По данни на разследващите от януари 2003 година до март 2004 г.  Галеви и Христинка Ангелова, които са подбудители и помагачи в прането на пари, са склонили Методи Ковачев да преведе пари в щатски долари и евро.

Той трябвало да нареди средствата извън страната от сметки на "Катон – Транс" ЕООД в българска банка по сметки на различни бенефициенти в различни чуждестранни банки. Така са преведени суми с обща левова равностойност на 576 779,30 лв.

При операциите са използвани документи с невярно съдържание - договори за покупка и внос на стоки в страната, твърдят от прокуратурата.

Престъпната група е продължила да действа от април 2004 г. до края на 2010 г. в София, в Дупница и в чужбина.

Тогава отново Пламен Галев и Ангел Христов в съучастие като подбудители с Христинка Ангелова са склонили Методи Ковачев да извърши множество финансови операции.

Става дума за парични преводи от български банки към банкови институции в Швейцария, Канада, Литва, Латвия, Обединени арабски емирства, Великобритания, Британски Вирджински острови, Кипър, Сейшели и Китай.

Разследващите предполагат, че Ковачев е знаел или предполагал, че сумите на обща стойност 35 515 628,40 лв. са придобити чрез престъпление.

Настоящите обвинения на братя Галеви са повдигнати задочно, защото двамата са в неизвестност. Те изчезнаха в началото на май, след като Върховният касационен съд ги призна за виновни за организиране и ръководене на престъпна група за изнудвания.

Галев и Христов са обявени за общодържавно издирване и Interpol ги издирва с червена бюлетина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
IMA LI PRAVOSADIE V BALGARIQ IMA LI VAOB6TE PO4VA ZA TAKOVA.SEGA GALEVI GI NQMA A SADIITE 6TE SE SKASAT DA GI SADQT,S KOETO DA DOKAZVAT KOLKO MNOGO RABOTQT I SAOTVETNO NIKAKVA DA NEQ VAR6AT I POZNAITE OT KOGO 6TE VZEMAT PARI ZA QLOVATA SI RABOTA .ESTESTVENO OT NAS.NQMAM DUMI ZA BALGARSKOTO PRAVOSADIE,TO TAKOVA NQMA DAJE V SVAZILEND
17
1
 
8
 
! Отговори
Смешко преди 11 години
Айде сега, нефелни прокурорчета и свръхсцпециализирани съдии, вземете да ги осъдите задочно още по 10-20 дела за по 200 години и т.н. ... и целия народ ще ви направи едно голямо ЕВАЛА. Само дето тия двамцата задочно ще ви се хилят от някое екзотично местенце на акъла и ще продължават да ви правят за посмешище каквото всъщност сте си.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ей сега ги видях двамата братя да си купуват билети пред стадиона във варшава за мача полша-гърция.ама нямаха точно пари и платиха с 3 блистера амфетамини.като разбера на кое място ще седнат ще пиша на интерпола...
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бипи ги превели по цял свят не знам къде си... пълни тъпни, всеки превод има изпращач и получател, няма как да не се види кой какви преводи и най-вече в какви размери прави в статискитите за деня на всяка банка
14
2
 
8
 
! Отговори
Кро преди 11 години
Тези двамата се подиграха и изгавриха със системата и БГ-управниците, но като се замисли човек ... май въпросната система и управници точно това си заслужават.
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На съд ама ако ги намерят ... ЦИРК, СМЯХ, ПЪЛЕН ПРОВАЛ
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Престъпната група действала от януари 2003 г. до края на 2010 г. А един главен секретар на МВР през част от този период, а сега министър председател къде беше?
11
3
 
5
 
! Отговори
ll преди 11 години
Vseki misle6t znae za kakvo ide re4,prosto im vzimat biznesa tova e istinata xem gi xva6tat xem im vzimat biznesa,naroda dovolen a te o6te pove4ee:))))
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще ме разплачат направо... сякаш няма дневни и всякакви периодични справки от всяка банка за всякакви трансфери, особено за тези над определен размер, тук не е швейцария, та да има кой знае каква банкова тайна сега ако ще и 15 пъти още да ги осъдят, факта че ги пуснаха да избягат с влязла в сила вече една присъда, си е налице, няма как да се изтрие, колкото и да им се иска
9
1
 
28
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
И къде по-точно ще им изпратят призовките, че нещо май не им е много ясно ни на съдии, ни на прокурори. Господа клоуни, идете да работите в някой цирк ... повече ще ви се получи.
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕЩО СЕ ОБЪРКАЛО. ЗАЩО СЕГА ИМ ПОВДИГАТ ТЕЗИ ОБВИНЕНИЯ, ЗАЩО ЧАК СЕГА СА СЕ СЕТИЛИ?ЯВНО СХЕМАТА Е БИЛА СЛЕДНАТА - ВЛАСТТА ГИ ХВАЩА И ИМ ИСКА ПАРИ В ЗАМЯНА НА СВОБОДА. ГАЛЕВИ СЕ СЪГЛАСЯВАТ, СЛЕД КАТО ВИЖДАТ, ЧЕ ОТИВАТ КЪМ ЗАТВОРА, АКО НЕ СЕ ДОГОВОРЯТ. ОБАЧЕ ИЗЧЕЗВАТ С ПАРИТЕ. ВЛАСТТА ИЗЧАКВА И ПОЧВА ДА ГИ ДИРИ. ОБАЧЕ ГАЛЕВИТЕ СЕ ОКАЗВАТ ПО-УМНИ ОТ ВЛАСТТА (КОЕТО НЕ Е ИЗНЕНАДА). ПОНЕЖЕ ВЛАСТТА ВЕЧЕ Е НАЯСНО, КАКЪВ НОМЕР Й Е ИЗВЪРТЯН, ПОЧВА ДА СИ ИЗМИСЛЯ И ПОВДИГА ОБВИНЕНИЯ, ПРЕДИ ДОГОВОРКАТА.
7
1
 
8
 
! Отговори
Djimi преди 11 години
XEXEXE KAK LESNO E SEGA NA SADIITE NA UMRQLO KU4E NOJ VADQT MNOGO SA QKI SEGA KATO GI NQMA BRATQTQ SADII PODKUPNI POSERKOVSI
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама те за евродепутати Галеви ли говорят?Отличен 6!А дано ЕК прати не негативен доклад, а направо бомба за нашите съдии. Егати *** корумпирана. Сетили се те, че Галева перат милиони...
5
6
 
28
 
! Отговори
ХА, ХА преди 11 години
Браво братя Галеви - пичове направо ви се кефя.А за управляващите ни - няма да направя коментар. Той просто е излишен.
4
10
 
12
 
! Отговори
Панцано Мафиозо преди 11 години
Поредния цирков номер от ГЕРБ-Тиквеновчетата.Не мисля,че ще влязат в затвора.Просто да замажат очите на народа.
3
4
 
5
 
! Отговори
Ishmael преди 11 години
Ех, неграмотни журналисти... защо членувате ивето на Галеви? Какво е това "Галевите"?Утре да не прочетем някой статия за спор между Борисовия и Станишевия, с внезапна намеса от страна на Фидосовата?
2
1
 
11
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
Задочното... може и да е посмъртно... всички занем че не тези бяха върха на сладоелда... омжеда саим затворили устите другарите от БКП/БСП...
1
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Румен Петко и Мая Манолова да върнат парите за оргиите с братята!