Без споразумение с убиеца на прегазено момиче

22-годишната Мариана беше убита от маршрутка в Студентски град
18 юни 2012 14:20,
57
Без споразумение с убиеца на прегазено момиче
Снимка: архив, Булфото

Прокуратурата оттегли поисканото споразумение с шофьора на маршрутка Димитър Димитров, който през февруари прегази 22-годишната студентка Мариана Карабулева от Плевен.

Момичето беше блъснато на 14 февруари, когато с приятели отивала към заведение в Студентски град в столицата.

Миналата седмица прокуратурата е изготвила споразумение, според което Димитров трябваше да получи три години условно лишаване от свобода с пет години изпитателен срок.

Близките на загиналото момиче обаче поискаха делото да се разгледа по общия ред.

Още по темата
Пред журналисти майката на Карабулева - Емилия, посочи, че е разбрала за готвеното споразумение в късния следобед на миналия петък и до днес с адвоката им не са могли да реагират. Тя заяви, че процес по общия ред поне й дава надежда, че Димитров може да получи ефективна присъда.

Пред Софийския градски съд подсъдимият заяви, че съжалява и се признава за виновен. Съдът върна делото на прокуратурата, която ще трябва да изготви обвинителен акт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
къде сте тия дето защитавахте ставийски, кажете сега и за този човек- той страда много, и да влезне в затвора какво ще се промени. този човек в плащал данъци, с които ставийски е тренирал и печелил медали. няма по-малко важен човек- не разбрахте ли. аршина трябва да е еднакъв
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a ставийски?!
53
2
 
3
 
! Отговори
.... преди 11 години
Да бе уволнение:))). Прокуратурата и съда са с имунитет приятелю. Впрочем затова престъпниците са навън. Понеже не съществува механизъм да се иска отговорност на тези хора за абсурдни присъди, прекратени и спрени дела от прокурори и т.н.
52
3
 
0
 
! Отговори
456 преди 11 години
До Анонимен 34Абе много странно ми звучиш !!Виновен е само съдът ..а да щото бил комунстически/не съм комунист и никога няма да бъда/Само аз ли го виждам или нещо ми се губи!!Властта от 3/три цели/години е в ПАРТИЯ ГЕРБ ..и все още някои друг е ВИНОВЕН!!Някой им назначил,,някой не им обърсал дупето!!То бива,то може ама това е селска арогантност и простотия!!И сега този пост ще го шкартират умните Сладури от dnes.bg/България .. първи коридор,,жълти гащички,,или жълто по гащичките!!
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
подсъдимият заяви, че съжалява ... !!! ами пуснете го човечеца бе ..
50
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Momentalno Disciplinarno uvolnenie za tazi Prokurorka
49
3
 
4
 
! Отговори
@@ преди 11 години
ДАНО ДА СЕ СЛУЧИ НА СЪДИИТЕ И ПРОКУРОРИТЕ.
48
4
 
5
 
! Отговори
кики преди 11 години
Не си мислете,че само в България законодателството в такива случаи функционира по този начин.Почти навсякъде произшествия от този род,които се квалифицират като " неумишлени",се наказват с условни присъди и парични обезщетения.Лично аз съм присъствала на инцидент, когато възрастен човек на около 70 години се опита да премини 3 еднопосочни ленти и беше блъснат от кола,която даже не превишаваше ограничението за скоростта.А относно корупцията в съдебната система --просто нямам думи-трябват промени,
47
2
 
12
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Колко пъти да го казвам. Единствения начин да се прекратят тия практики е съдиите и прокурорите да се избират пряко от народа. Когато се докаже че съдия или прокурор е извършил нещо в ущърб на обществения интерес да се съди по максимална присъда без право на обжалване. Само така се решава тоя проблем веднъж завинаги.
46
2
 
5
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
"Да ми се маха от главата това дело..",точно така това е работа за тях и въобще не ги боли ,че човекът срещу тях е отнел човешки живот.
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако аз съм адвокат, естествено е да искам по-лека присъда за клиент, но ми е интересно кой е прокурорът и съдията, които получват заплати от данъците ни и са назначени да въздават правосъдие, а приемат споразумения за условна и дори предлагат такива ( спр. Калина Илиева прокурорът еше предложил условна), техните имена искаме да знаем и мотивите им, каква е причината да иска условни, толкова ли е трудно да се започне дело или си казват "Да ми се маха от главата това дело.."
44
5
 
5
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
Добре де,нали комунистическото време отмина.Сега е ГЕРБ, защо нещата си продължават по същия начин?В крайна сметка практиката учи, нали така?
43
3
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Naikoi znae li kakvo stana sas sina na onia Prokuror koito si pravi rali i ubi 2 dushi na avtobusna spirka,a Prokuraturata e kraino vreme da sluzi na obstestvoto,a ne na prestapnicite
42
4
 
11
 
! Отговори
до Непознат преди 11 години
Защото Гоце назначи съдийте и те са хора на комунистите. А Марин освободи всички психопати, които се клеха във вярност на партията майка. Сега сърбайте попарата на комунистическото управление
41
3
 
7
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
Какъв народ, каква държава?Убийства по пътищата,по домовете ни,общо взето на всякаде?Накаде отиваме,днес убитите са те, утре може да сме ние.Наказани почти винаги няма.За какво е това правосъдие, смеем се на *** защо са се избили,те дори знаят че ше са безнаказани.Цяла България знае,кое е убиеца примирно,а съдът години наред не може да докаже, защо ли?
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доживотен затвор за убиеца!
39
3
 
4
 
! Отговори
KOITO E BEZGRESHEN преди 11 години
NEKA HVARLI PARVIYAT KAMAK!Jal mi e da gledam tozi ozloben narod. Na umrialo kuche noj vadi, no na ubiicite i iznasilvachite ne snmee da shukne! Ovce.
38
9
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
e ako be6e *** gonapravil tova pakli 6tyaxm dase saberem i damu zapalim k6tata no sega niko nyama kakto na ciganskiya car kiro no tam ima zavis tova e istenata
37
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко за детето ., но не е прегазено на пешеходна пътека, на тротоар, на велосипедна алея, а на пътното платно. Място на което МПС е с предимство. Не ми пука колко ще лежи маршруткажията , по-скоро съветът ми е ПАЗЕТЕ СЕ САМИ иначе, да разчитате че Господ, ще ви пази е несериозно.
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
@34 Пич ,дреме му на ЕС за българският народ. На тяхна земя си важи тяхното законодателство. Не че и там няма двойни стандарти, просто според мен, там той се прилага на доста по-високо ниво ! А колкото до проКУРатурата, сигурен съм че тук се споменава само едната част от споразумението. Онази с финансовите подробности се премълчава. Прокуратурата му предложила условна присъда, на определена цена. Човекът вероятно не е могъл да си позволи въпросната цената и затова няма сделка с проКУРатурата.