Без споразумение с убиеца на прегазено момиче

22-годишната Мариана беше убита от маршрутка в Студентски град
18 юни 2012 14:20,
57
Без споразумение с убиеца на прегазено момиче
Снимка: архив, Булфото

Прокуратурата оттегли поисканото споразумение с шофьора на маршрутка Димитър Димитров, който през февруари прегази 22-годишната студентка Мариана Карабулева от Плевен.

Момичето беше блъснато на 14 февруари, когато с приятели отивала към заведение в Студентски град в столицата.

Миналата седмица прокуратурата е изготвила споразумение, според което Димитров трябваше да получи три години условно лишаване от свобода с пет години изпитателен срок.

Близките на загиналото момиче обаче поискаха делото да се разгледа по общия ред.

Още по темата
Пред журналисти майката на Карабулева - Емилия, посочи, че е разбрала за готвеното споразумение в късния следобед на миналия петък и до днес с адвоката им не са могли да реагират. Тя заяви, че процес по общия ред поне й дава надежда, че Димитров може да получи ефективна присъда.

Пред Софийския градски съд подсъдимият заяви, че съжалява и се признава за виновен. Съдът върна делото на прокуратурата, която ще трябва да изготви обвинителен акт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 13 "Защо желанието за справедливост се бърка с мъст?"Този въпрос не към мен, а към милионите, които бъркат двете понятия! Аз знам разликата много по-добре от всеки друг - повярвай ми!
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Пред Софийския градски съд подсъдимият заяви, че съжалява и се признава за виновен"---Ми естествено че така ще каже - след като вината му е неоспорима!Според мен такива "споразумения" трябва изобщо да изчезнат от закона - какво е това, да убиеш човек, и да не лежиш и 1 ден в затвора?!Няма значение дали се "разкайва" и признава вината си. Затвор. Не условна присъда.
13
4
 
4
 
! Отговори
blackseapearl преди 11 години
До 6Защо желанието за справедливост се бърка с мъст? Да, прав си, една ефективна присъда няма да върне момичето, но ще накара много джигити по пътищата си да се замислят. Едно 22-годишно момиче гние в земята и няма да реализира нищо от мечтите си и потенциала си, а въпросният шофьор ще продължи живота си, ще се сниши в тревата докато изтече условната присъда и всичко е наред. Все пак това е човешки живот, не трябва да човешкият живот да се принизява до счупване на ваза.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
7 Пожелавам ти да не ти се случва - да нараниш някого по невнимание ...Далеч съм от мисълта, че някой не трябва да си получи заслуженото за стореното /било и без да иска/. Въпросът е - какво му е заслуженото? Затвор сред закоравели престъпници? Достатъчно ще получи - безсънните нощи до края на живота му, постоянно появяващата се в съзнанието му картина на ужаса ...Няма да споря! С омразата не може да се спори ...
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Silver Наивнико, естествено, че ще се покая пред съда. Дори и най-големия престъпник да е пак ще го каже това с цел да отърве кожата.Може и да не е такъв, но трябва да си поеме последствията.
10
5
 
4
 
! Отговори
Славова преди 11 години
Грозно е! Та той убива, защото е безотговорен. И след тези години условна присъда ще върне ли живота на детето? НЕ БИВА ДА ИМА СПОРАЗУМЕНИЯ, КОГАТО ИМА ПРИЧИНЕНА СМЪРТ!
9
5
 
10
 
! Отговори
Silver преди 11 години
Обърнете внимание и на факта, че "Пред Софийския градски съд подсъдимият заяви, че съжалява и се признава за виновен." Поне явно е човек със съвест. Жалко за момичето, жалко и него - два провалени живота.Други избиват, изнудват, малтретират и изнасилват УМИШЛЕНО десетки хора през живота си, но за тях даже и условни няма!Скапан съд, скапана държава!
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като стана въпрос какво се случва с прокурорското синче, което уби двама души на спирка, докато се е гонил с още един , а с Малката Перука какво стана? Хубаво е да няма споразумения, но България е страната на изключенията и двойния аршин в съдебната система.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
6Това е все едно да убиеш човек и да кажеш .. "няма смисъл да ме затваряте и без това няма да се върне".Тук става въпрос, че всеки трябва да си получи това, което си е заслужил. Глупости говориш.
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ефективната присъда ще върне ли момичето? Шофьорът не е пил, не е карал с безумна скорост! Един унищожен живот /и няколко съсипани/ е достатъчно! Защо такава злоба у обществото, защо такова желание за мъст? Няма по-голямо наказание от това, че цял живот ще му тежи на съвестта. Затворът, от друга страна, може да направи от човека закоравял престъпник /след като излезе/ ... щом това иска обществото ...
5
15
 
6
 
! Отговори
jalko преди 11 години
za momicheto, no kakvo shte promeni edna efektivna prisuda. Horata sa stanali mnogo otmustiteklni. Ta edva li chovekut e pregazil momicheto umishleno. Loshi hora!
4
5
 
8
 
! Отговори
МОля?!?? преди 11 години
убиват човек те ще го пуснат с 8 години условна.. това все едно да накажеш едно дете за 8 дена. То все ще знае че в този период не трябва да прави нищо лошото, иначе наказанието ще се удвои. А почерненото семейство, какво ще правят сега.За тях малко или много живота е свършил..
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Без споразумения при причинена смърт!
2
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тихомълком прокуратурата и без да съобщи на адвоката и майката на починалото момиче са искали да сключат ПОРЕДНОТО споразумение, след смърт на дете.
1
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плюя на съда и техните споразумения !!!