Едно си знае Цветанов, едно си бае

Вътрешният министър учуден, че президентът е скочил на ВСС
Обновена: 16 юли 2012 15:03 | 16 юли 2012 09:29,
395
Едно си знае Цветанов, едно си бае
Снимка: БТА

Вътрешният министър смята, че решението на ВСС за отстраняването на съдийката Мирослава Тодорова е правилното.

"ВСС е независима съдебна институция и трябва да се съобразим с взетите от нея решения", категоричен бе той пред БНТ.

МВР шефът заяви, че името на съдия Тодорова му е станало известно, когато го потърсили жертвите на престъпността.

"В публичното пространство излезе, че съдия Мирослава Тодорова има забавени 1-2 дела, но има още – говорим за над 50 дела. Има дело със забавени мотиви, забавено е 4 години и 9 месеца – дело за отвличане, а после прекратено заради изтекла давност. Това е тревожно", твърди Цветанов.

Още по темата

Министърът остана учуден от реакцията на държавния глава Росен Плевнелиев, който в края на миналата седмица обяви, че е обезпокоен от решението на Висшия съдебен съвет, което създавало усещането за необективност.

"Убеден съм, че президентът Росен Плевнелиев не е запознат в детайли с това, което става във Висшия съдебен съвет, не мога да повярвам, че българският президент ще защити човек, забавил над 50 дела. Това, ако е вярно и действително президентът поддържа такава теза, не бих го приел за една демократична държава", коментира с днешна дата Цветанов.

По думите му петъчният протест пред ВСС в защита на съдия Тодорова се е превърнал в политически.

"Бяха около 200 души, имаше много адвокати и граждани, но не се знае какво точно защитаваха тогава. Този протест се превърна в политически. Вярвам, че има честни съди и прокурори, но те са принудени да мълчат. Ако имаме принципите, които да се спазват от всички, съдебната система ще бъде отлична", категоричен бе вътрешният министър.

Междувременно в 10 сутринта започва извънредно заседание на Висшия съдебен съвет. На него публично ще бъде обсъдено уволнението на съдия Мирослава Тодорова, очаква се ВСС да направи преглед и на своята дисциплинарна практика по дела, които са били забавени.

В писмо, изпратено до правосъдния министър, съдия Мирослава Тодорова приветства организираната от Диана Ковачева дискусия за работата на ВСС като кадрови орган на съдебната власт.

"Темата за дисциплинарната дейност на ВСС, заедно с начина, по който се провеждат конкурсите за назначаване и повишаване на магистратите, е в центъра тъкмо на този дебат", пише в писмото си Тодорова, цитирана от БТА.

Съдията добавя, че е убедена, че срещата днес би могла да бъде изключително полезна за преосмисляне на цялостната концепция за целта на дисциплинарното производство срещу съдии и прокурори за забавено изготвяне на актове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
6
 
! Отговори
o преди 11 години
до 3 - е изумен съм от това, което прочетох. В каква държава живеем?!
9
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
""Убеден съм, че президентът Росен Плевнелиев не е запознат в детайли с това, което става във Висшия съдебен съвет, ..."Ахаа! Значи вътрешният министър е запознат в дейтайли със случващото се във Висшия съдебен съвет:) Не се учудваме, но този път му се дръпна кръвчицата от страх:)))
8
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко това е яко подливане на вода на ГЕРБ. Точно тази и точно сега. Не е случайно
7
9
 
44
 
! Отговори
агент 007 преди 11 години
Добро утро! Ако сте гледали интервюто по канал 1- жалка картинка беше Цветанов, въпреки, че беше се подготвил уж аргументирано.Но и водещата беше беззъба- не го попита важните неща относно провалите на МВР, СРС-тата, използвани срещу политически врагове, купуването на гласове, показни арести на "знакови" фигури, а после се оказва, че няма никакви доказателства и ги пускат, прякото участие на полицаи в мафиотски структури и още и още
6
7
 
46
 
! Отговори
ГЕРБ цирк преди 11 години
Ревнелиев скочи след като Бойко също скочи на провокациита на ВСС. Преди това Цв. Цв. оплю неудобната съдийка и назначи приятелка съдийка за директор на софийския съд. Сега се готви чистка във ВСС и замяна с удобни на Цв. Цв. и Бойко хора.
5
53
 
10
 
! Отговори
лили преди 11 години
Много е прав Цветанов ПОДКРЕПЯМ ГО!!!
4
7
 
37
 
! Отговори
хаджолов преди 11 години
Колко си грозен баджо.
3
9
 
60
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
Ясно се видя тази заран кой всъшност управлява и нарежда в Герб - бат ви Бойко просто е кукла на конци,итЦецко,Цецко е истинското лице на управляващите-директно атакува както президента така и ББ ...!!!ЦИРКККККККККККККК,пълен ЦИРК се случва в останките от тази държава
2
4
 
56
 
! Отговори
Ахахаха преди 11 години
Цецо мисловния титан срещу `***` :)Хайде на бас, че *** ще даде на заден :-)Прекалено страхлив и сервилен е
1
5
 
63
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Изумително *** физиономия!