Мирослава Тодорова била за наказание още преди 3 г.

Шефът на САС изненадващо защити нападналия го Цветан Цветанов
Обновена: 17 юли 2012 14:56 | 17 юли 2012 10:40,
66
Мирослава Тодорова била за наказание още преди 3 г.
Веселин Пенгезов. Снимка: Булфото

Уволнената Мирослава Тодорова трябвало да бъде наказана още преди три години заради забавянето с месеци и дори години на десетки дела, заяви председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов.

През 2009 г. обаче той не направил конкретно предложение за мерки срещу Тодорова, а оставил инициативата на председателя на Софийския градски съд Георги Колев.

"Още през 2009 г. наредих да се извърши проверка на наказателно отделение на Софийски градски съд. Установи се, че има множество забавяния на дела в СГС. Начело на това забавяне бяха две съдии – Емилия Петрова и Мирослава Тодорова. Касаеше се за дела, забавени с месеци, дори с години. Резултатите бяха изпратени на ВСС.
Председателят на СГС Георги Колев не предприе нищо тогава и на съдия Тодорова й се размина", коментира Пенгезов пред bTV.

Още по темата

По думите му тогава двете съдийки не са били най-натоварените в Софийския градски съд.

Пенгезов, който бе в тежка словесна война с министър Цветан Цветанов, днес влезе в странната роля на защитник на МВР шефа по казуса "Мирослава Тодорова".

Вицепремиерът бе обвинен, че е повлиял върху решението на Висшия съдебен съвет да уволни съдията от Софийския градски съд, довело от своя страна до безпрецедентен масов протест на магистрати у нас. Скандалът провокира и словесна престрелка между вицепремиера Цветан Цветанов и президента Росен Плевнелиев.

Веселин Пенгезов, когото вътрешният министър свързваше с "Октопода", заяви, че не Цветанов е виновен за забавените дела на Тодорова, които бяха посочени като основен мотив за отстраняването й.

Председателят на САС бе един от основните "докладчици" по проблемите в работата на Тодорова. Той се оказа и човекът зад сигнала за едно от трите забавени дела на Тодорова. Действията му тогава породиха съмнения в реваншизъм, но Пенгезов отрече.

"Ако не бях уведомил за проблемите с Тодорова, аз щях да бъда наказан", защити се той.

По думите му единствения проблем в момента е, че ВСС не е огласил мотивите за решението си да накаже съдия Мирослава Тодорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
jon преди 11 години
Боже опази, Пенгезов, най-покварения човек в системата да коментира казуса с Тодорова! По добра атестация за положителните качества на Тодорова не може да има, щом *** като Пенгезов я напада.
53
0
 
3
 
! Отговори
читател преди 11 години
Не сме завистници, но не можем да бъдем равнодушни, когато съдийки още не усвоили материята и нямащи почти никакъв опит, но имащи яки протекции или пък мамини/татини (съдия Магдалинчева - на тати Б.Магдалинчев, съдия във ВАС, щерката) биват избирани от наше жури за наши хора и остави че нищо свястно не вършат досега не са вкаарли никой политик,депутат или министър в затвора, макар че повечето са за там, ами и се мотаят по 4-5 години с един мотив, който не могат или не искат да напишат. Пък се и смятат за богоизбрани! Да дискутираме ли за 1 година колко знакови перстъпници пуснахте на свобода и колко обвиняеми, плачещи за затвора, оправдахте ил не допуснахте досъдебното производство да стигне до съд. За награда за замотани дела повишихте Янева, Г.Ушев, П.Крънчева; Ченалова вместо да я уволнят дисципилинално я пуснаха да води делото Наглите, а сега плачете за М.Тодорова Защо бе джанъм, не виждате ли,че жената иска да бъде преподавател и да се занимава с обществена дейност!
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съдия Тодорова успя да спаси 7 изнасилвачи да не влезе в сила присъдата им.След като пребили бащата, гадовете сред които и един полицай, изнасилват двете му дъщери, а единият заплашва да разпори корема на жена му. Всъщност са дошли за пари - от банката, от която мъжа бил получил кредит изтекло инфо (не знаете каква *** работи в банките).Съдийката издава присъда след силния интерес на обществото, но бави влизането и в сила с 4 г. и 8 м. - достатъчно, за да е в сила давност по делото.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Била е за наказание преди 3 г., но е вършела работа на тия, дето са я назначили - сиреч нямало е осъдени ил ивлезли в сила присъди за техните хора и са я оставили на работа. Сега нещата се разсмърдяха, БСП *** загубиха доволно количество власт и вече не могат да си бранят хората така добре.Вижте внимателно протеста - колко от хората в него всъщност за тия адвокати и съдии, защитници на мафията.
50
0
 
4
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Вече е повече от ясно,че по-върховете на правосъдието всички са се омазали и всеки може да бъде държан изкъсо.След като ВСС станаха толкова послушни какво ли държи Цветанов за тях?А Тодорова няма какво да я коментирам."Човек на годината",шеф на съдийте.Дело за тежко престъпление не месеци,не година,а ЧЕТИРИ години не може мотиви да напише.Неправителствените организации нямам какво да ги коментарим.Просто магистрати от ЕС.Най-вече от Германия.А като гледах БТВ съм фен на бразилските.
49
4
 
7
 
! Отговори
Мира преди 11 години
Е стига с тая *** Тодорова Вън от системата Стига е резелила съда и такива като нея *** тръгнали на протест Направете проверки по всички съдилища да видите за какво става въпрос Срам сме за всички Егати и правосъдието резил сме хора И престанете с Цветанов Бръкна Ви там където трябва за това Ви е яд и плюете Ние сме с теб Цецо
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** и далавераджията Веселин Пенгезов да върне хотела в Приморско, на 20 м. от морето, получен като "социално слаб" - той и кухата лейка дъщеря му!
47
0
 
2
 
! Отговори
до Читател преди 11 години
На съдиите завистници, дето не можете да преживеете, че някой е по-кадърен от вас и е постигнал повече, сега така ли ви викат бре - "Читател"?
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе Пенгезов ли си, Пеленгезов ли си..Срамна работа е точно на теб да ти се обяснява, че дисциплинарните наказания се налагат не по-късно шест месеца от установяване на дисциплинарното нарушение и не по-късно от една година от извършването му. Кво дрънкаш глупотевини бре човече? Тогава на Тодорова и се е разминало щото още не беше мушнала пръстче в задното отверстие на оня с многото апартаменти дето били на баба му.
45
7
 
9
 
! Отговори
Габи преди 11 години
Лелее,много съдии, много нещо са се хванали да защитават съдия Мира! Ама вие защо не си гледате служебната работо, а чукате по клавишите,та да ви накажат за несвършена работа и вас? Да не сте от един дол дренки с Мира, дето си е сбъркала професията и вместо да разтяга локумите като преподавател на млади съдии ,взела та станала и тя съдия ! Барабар Петко с мъжете! Да не са дошли в подкрепа на Мира и тези от ИПИ - на леля Ванче Иванова и Ристо Иванов хората, пък може и от БХК да са дотопуркали. то парадът на гейовете мина , пък цар Киро го осъдиха! Скука, скукаа, скука и мъка!
44
2
 
12
 
! Отговори
шишо преди 11 години
След като не си изпълнява задълженията уволнение уволнение. Само да съобща че съм връл враг на ГРОБ.
43
4
 
14
 
! Отговори
Студент Право преди 11 години
Съдия Тодорова, като не ти харесва работата в НО на СГС, защо не си хванеш партакешите, подаваш оставка и напускаш! Ясно е, че там работите полубогове, ако не и цели богове, ама повече си гледайте служебната работа и по-малко блъскайте по клавишите! Гледай я, моля ти се, направихте цялата Темида женска, та дори в НО на СГС и САС сте над 70% от съдиите! Децата си отгледахте там, при многото работа ??; пари не само за децата, ами и за внуците събрахте, ама сте хванали кокала и не го пускате! Хванете се адвокати като Доковска, Лулчева, В. и И.Василеви, Рангелов и т.н. и тогава си гледайте обществената , че и перподавателската работа (ама от интриги нямаш научна степен) работа, а не в съдилищата ! За какво плачете: не ви ли харесва работата, напускайте! Защо разхождате черните престилки, някой да ви е цанил там?!
42
6
 
8
 
! Отговори
така ли преди 11 години
А ако си министър на вътрешните работи не трябва ли да докажеш откъде си получил доходите за 6 имота, когато си бил безработен, защото ЦВ.ЦВ не можа. Друг е въпроса че прикриватурата никога няма да му повдигне обвинение.
41
4
 
7
 
! Отговори
Читател преди 11 години
За да бъдеш образцов съдия в НО на елитен съд, какъвто е СГС , и същевременно да преподаваш В Правния институт към съдебната система и същевременно да вършиш организационна работа като шеф на ССБ, трябва да си много, за да не кажа извънредно организирана личност. Очевидно при М.Т. това не е така и тя е направила най-голямата грешка, изоставяйки служебните си задължения назад за сметка на преподавателската дейност и обществената работа. Същевременно да съдиш министър, и то на ВР, за клевета при положение,че си замотал 4 сериозни дела и с това си допринесъл за оневиняването, защото мнистиията си е парекселанс оневиняване, на знакови престъпници, е най-малкото нахално, та дори нагло. На съд с министър на ВР се тръгва чист като сълза, а не с наакани ***. Членът на ВСС Стоилов си каза мнението, което съдържаше най-малко две истини. Ами сега съдия Мира да го съди и него... Юристите Ив.Иванова, Хр.Иванов и сие са свободни.
40
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой може да накаже ВСС когато нарушава грубо ЗСВ?Д нес всички станахме свидетели на БЕЗПРЕЦЕДЕТНО И ГРУБО НАРУШЕНИЕ НА ЧЛ.313, АЛ.3 ОТ ЗСВ ОТ ЦЕЛИЯ ВСС!НЯМА ДРУГ СЪДИЯ В ДЪРЖАВАТА, чието дисциплинарно производство така безпардонно да се изнесе в медиите и пред обществеността въпреки висящността на преписката, освен разбира се преписката на съдия Тодорова.Не само, че не убедихте магистратите в правотата на решението си, а само затвърдихте пред всички ни, че този ВСС е СКАНДАЛЕН, НЕ СПАЗВА ЗАКОНА И ВРЕДИ НА ЧЕСТНИТЕ МАГИСТРАТИ В ОПИТА СИ ДА ОБЯСНИ АБСУРДНИТЕ СИ РЕШЕНИЯ!КОЙ МОЖЕ ДА НАКАЖЕ СЕГА ВСС ЗА НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА, МОЖЕ БИ ЩЕ НИ КАЖЕТЕ ВИЕ Г-ЖО МИНИСТЪР?!
39
5
 
10
 
! Отговори
до askhole преди 11 години
Делото за което говориш е решено от Военен съд, защото Тодорова го изпратила там, защото е имало замесен полицай! После военния съд ги е оправдал защото делото се е бавило 11 години в полицията и прокуратурата! ТАКА ЧЕ ТЕЗИ ГИ ПРИКАЗВАЙ НА НЯКОЙ КОЙТО НЕ ЧЕТЕ!
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСС има 6 месечен период за наказание на съдия, след това ако го накаже пада в ВАС! Така че какво ми се пеняви сега Пенгеза с "Белия дом" който плаче за разследване - алкохолния дегустатор!
37
9
 
7
 
! Отговори
askhole преди 11 години
Янева не е уволнене, защото няма дело, загубило давност, т.е. още тече давността и има много по-малкоо просрочени дела. аналогията с Янева е неуместа- Янева не е бавила мотиви дотолкова, че да изтече давността на обявена от нея присъда и да се измъкне похитител на отвлечено дете ис ег семейстовто на отвлеченото дете ще ни съди в Страбург заради Мирославата. МТ не е била натоварена, както се оплаква- 2 год. не е водила никакви съд. заседания, защото е преподавала. и е имала достатъчно време
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
оревахте орталъка....колко хора осъдихте за неплатен държавен рекет - топлофикация, на колко хора взехте апартаментите, а големите крадци - невинни...в ада да горите съдий, прокурори, политици и всякаква ***
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А защо не я наказахте още тогава?????? Категорично съм против цялата прокурорско-съдийска корумпирана ***,която мъчи българите вече много години, но нека има принципи!!!!! Такива като Тодорова с лопата да ги ринеш. Защо не са уволнени? А прокурорите? А дознателите? Това е октопод.