Невинните моряци ще бъдат освободени, сигурен е Цветанов

Близките обнадеждени, чакат добри новини след два месеца
16 сеп 2012 12:32,
51
Невинните моряци ще бъдат освободени, сигурен е Цветанов
Цветанов на срещата днес с близките на задържаните моряци. Снимка: БТА

Трябва да се знае, че всеки е невинен до доказване на противното. Правоохранителните органи на България, Испания, Великобритания и САЩ правят всичко възможно за установяване и залавяне на виновните на по-високите върхове в престъпните схеми. Това каза тази сутрин във Варна министърът на вътрешните работи след среща с роднини на задържаните в Испания български моряци.

Той разговаря с тях близо час, като основната тема на срещата е била посещението му в Испания по случая с тоновете кокаин, открити на кораба „Свети Николай“ и ареста на родните моряци.

Министър Цветанов беше категоричен, че всеки, който е невинен по случая ще бъде освободен. Той каза още, че нашите моряци имат служебни адвокати, които работят по случая.

В отговор на журналистически въпрос дали е истина, че в доклада, касаещ сигурността на България, който е щял да предостави на президента, е пишело, че страната ни е била заплашвана от терористичен акт, той категорично отказа да даде коментар.
Роднините на задържаните моряци пък казаха, че са много доволни от срещата си с вътрешния министър. Те казаха, че са получили от него обнадеждаваща информация и че нещата не са толкова черни, както са изглеждали в началото.

„След около два месеца се очакват добри новини от Испания. Тогава би трябвало да приключи следствието“, обясни Ивелина Атанасова, близка на капитана на „Свети Николай“. Тя призна, че активно търсят испански адвокат по гражданско право, който да поеме защитата на арестуваните моряци. По нейни думи в момента те имали трима служебни адвокати.

Роднините подчертаха, че имат надежда целият екипаж да бъде оневинен, но дали това ще се случи ще стане ясно след приключване на следствието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
ех бре преди 11 години
кой нареди на кораба да спре, кой го спря и къде, кой натовари "захар-та на кораба, кой нареди да се кара към Испания-направи го вятъра, всички са чиста вода ненапита, прав си Митко-48,след 30 години ще ги посрещнем на аерогара София, поставя се въпроса:колко са невинни,как ги събра за рейса търсеният човек, какви разговори е водил с тях-че ще забогатеят с един рейс.И накрая:колко от тези 22 не са участници в "захар"-та ?
42
1
 
1
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Ще бъдат освободени скоро след 30 години!
41
1
 
1
 
! Отговори
Герберче преди 11 години
Който го каже по-*** от тъщолюба,става баш *** на територията.Пробвайте.
40
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 11 години
Оставаше и да не ги освободят!? Или може би ще пуснат виновните?
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ei CVETANOV stiga vinovni sa ti gleda6 da stane6 velik no tezi 3,5 tona tova da ne zahar.do jivotna prisada
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз не съм ял баничка ама бати е виждал
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо нали според теб в началото всички бяха виновни? Или колко сме по - близо до изборите толкова ще си по точен?
36
1
 
4
 
! Отговори
Антикомунистов преди 11 години
Е,ахти мозъка е,ахти мисълта ! Невинните щели да ги освободят !
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Роднините подчертаха, че имат надежда целият екипаж да бъде оневинен, но дали това ще се случи ще стане ясно след приключване на следствието."Е е е е е е е мчи капитана ли е мъкнел колко тона там бяха чувалчетата ?Имайте мяра бе.
34
1
 
14
 
! Отговори
Европеец - тракиец преди 11 години
Tzv. Tzv. откри "дървеното желязо" - то оставаше в Испания като у нас невинните да ги съдят.Желязна логика - кой ли юрист го е консултирал?Голяма работа и прилив от мозък избива от ГЕРБ.По неговата логика сигурно виновните ще ги осъдят.. Срам ме е че такива ме управляват.
33
2
 
3
 
! Отговори
Български Обичай преди 11 години
Бас ловя,че ако освободят някой от екипажа,останалите ще кажат,че и той е бил в кюпа но е сключил сделка с полицията.
32
0
 
8
 
! Отговори
Тиквеник преди 11 години
Невинни до доказване на вината., ама в пандиза за неопределено време - също като Трактора. И пак като него - дори и да се докаже невинността им, всеки ще си спомня тиквенските и физкултурническите бисери, че няма как да екипажът да не е знаел, внушенията, че е бил "специално подбиран" от тайнствен субект с тъмно минало, който се издирва и пр. и пр. Да не говорим, че ако наистина сме следели операцията трябва да е било ясно кой е замесен и кой-не.
31
1
 
18
 
! Отговори
555 преди 11 години
ей цецко нема такава грозотия като тебе
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E,то остана да бъдат осъдени и невинните моряци ! Браво бе Цветанов , ти направо откри топлата вода !!! Те в Испанско верно , първо мислят и после приказват за разлика от теб, но все пак е срамота , да ни казваш нещо подобно ! Ние не сме паднали от небето ! И също имаме тъстове и тъщи пенсионери ! И не четем СРС-та прад цяла България !
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А виновните моряци - на отчет в кабинета на Цуци...
28
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Втори офицер съм. Самият факт, че нито веднъж не се спомена за търсене на отговорност от капитана говори сам по себе си предостатъчно, че това е поредната пиар акция на Б.Б. и редица други ***. И малките деца знаят, че най-големия на кораба е КАПИТАНА. Каквото и да стане с кораба се търси отговорност ПЪРВО ОТ КАПИТАНА !!! А предвид фактът, че това е сравнително малък балкър, то няма как всички да не са знаели. Но това няма значение. Отговорността е на капитана!
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До jan обясни по подробно на някои *** защото не схващат
26
1
 
11
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
Адвокат ти трябва само за едно - за да ти опъне кинтите.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
na orajie da svalim 23 godishnata diktatyra i terorizam v balgaria.
24
1
 
15
 
! Отговори
Храничка преди 11 години
А малката, жалка админска ***, която вчера ми сложи БАН, може да си *** в *** майката, таткото, бабата и дядото, или те нея да опънат групово!!!!*** си майката, *** и заслужили *** от dnes.bg!!!!!!!!