Спряха разследването за побоя над ексшефа на АЕЦ "Козлодуй"

Нямало достатъчно данни за извършителите
Обновена: 19 сеп 2012 21:20 | 19 сеп 2012 21:19,
27
Спряха разследването за побоя над ексшефа на АЕЦ "Козлодуй"
Александър Николов. Снимка: БТА

Спряно е разследването за побоя над бившия изпълнителен директор и настоящ заместник-изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов, което бе извършено в края на миналата година.

Това той съобщи пред журналисти. По думите му прокуратурата го е уведомила за спиране на досъдебното производство поради липса на достатъчно данни за извършителите.

Александър Николов допълни, че това не означава прекратяване и разследването може да бъде възобновено, когато разследващите органи получат нова информация по случая.

Той посочи, че искрено се надява това да се случи и да се стигне до край, като не го интересуват конкретните извършители, които по думите му били "на работа", а поръчителите на нападението.

Още по темата

Александър Николов беше нападнат през ноември м.г., като при побоя беше отрязана и част от едното му ухо.

Именно нападението срещу него стана повод днес червеният депутат Румен Овчаров и сегашният директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов да си разменят заплахи за съд.

След като Николов каза, че финансовите интереси на български депутат към АЕЦ "Козлодуй" са в основата на побоя над предшественика му, днес Румен Овчаров обяви, че ще го съди. Николов от своя страна също каза, че ще заведе контраиск срещу червения депутат.

Припомняме също, че нападнатият бивш шеф на АЕЦ “Козлодуй” Александър Николов изненадващо разкри, че зад побоя стои бившият депутат от ГЕРБ Николай Коцев.

Той обаче не обясни защо чак сега прави закъснялото признание. По думите на Николов по телефона бившият депутат го попитал: “Промени ли схемите така, както ти наредих?”. Когато получил отрицателен отговор с обяснението, че няма такава договорка, Коцев отсякъл: “Тогава ти си ми цел номер едно.” Разговорът се провел три седмици преди нападението.

Във връзка с побоя над Александър Николов обаче не са установени абсолютно никакви доказателства за съпричастност на Коцев, поясни вътрешният министър Цветан Цветанов.

През март тази година Коцев напусна парламента по собствено желание с аргумента, че иска да е по-полезен на местно ниво. Преди ден той е подал оставка пред премиера Бойко Борисов и като лидер на структурата на ГЕРБ във Враца и тя е била приета веднага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Tiko преди 11 години
Вие наивни ли сте, имам предвид не централата на Герб,която слухти и пълни "Коментарите" с плява. Питам разумните хора.Как да разкрива Росен Иванов,като цяла Враца знае,че още през февруари Бойко прибра делото от Данс?! И , второ.Този същият Росен Иванов нали е ляв т... пардон *** на същия Бойко. Разходете се из Враца/ на журналистите предлагам/, поразпитайте.Всичко се знае от всички.От първият момент до вчера.Местните представители на независимия печат, не смеятдума да обелят.
23
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 11 години
Браво на номер 141 Знае полицията със сигурност! Къде го Росен Иванов - директора на ОДП-Враца! Той е най големия престъпник! А от прокуратурата са негови хора и естествено ще прекратят разследването. Ами незнам защо Цветанов още покровителствува още този престъпник Росен Иванов???? Ако не е замесан и той !!!!
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
новината е леко спестяваща - човекът каза че веднага след побоя е казал на полицията за "разговора". Вижте интервюто на Бареков как до последно си мислеше че е Овчаров и въртя-въртя, та принуди да каже че е Коцев и тогава се извъртя като фурнаджийска лопата: - Ама той може да ви съди! смешници продажни журналисти.
21
0
 
5
 
! Отговори
Пусковия срок преди 11 години
Пусковия срок за АЕЦ Белене първи реактор беше 2013 година. Само 25% от тока идва от Козлодуй, през 2017 спира единия блок, през 2019 - втория.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До УБИЙТЕ ОВчия...Толкова ли си глупав! Предлагат ни вместо Белене 7 цебтрала в Козлодуй. Ама същия руски реактор, същото руско гориво и руска зависимост!!! Разлика: ще чакаме от 7 до 10 години за разрешение да го монтираме а реактора в това време ще ръждясва. Ще закопаем още веднъж милиарди за изграждане на площадка и през цялото време докато чакаме ще купуваме скъп ток от близки до ГЕРБ лапачи
19
10
 
6
 
! Отговори
УБИЙТЕ ОВчия... преди 11 години
....главния шеф на енергийната мафия!ЛИКВИДИРАТЕ ЛИ БЕЛЕНЕ .....ПРЕСЪХВА ОЩЕ ЕДНО ЧЕРВЕНО БЛАТО -РАЗВЪДНИК НА РУСКИ КОМУНИЗЪМ!
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сидеров не е луд! Защо наричаме хората, които не се страхуват да говорят и действат луди?! Едно обединение на националистите догодина за изборите е единственото, което може да ни спаси като народ и държава!!!
17
5
 
16
 
! Отговори
Втори мандат ли?! преди 11 години
През крив макарон втори мандат за управляващи, за които хората са улицата без права, а престъпниците членове на партията им са невинни! Тези се оливат ежедневно в последната година на управлението си. БСП не е опция също. Сидеров е луд. Но сините в коалиция са единствените, които останаха последователни.
16
9
 
10
 
! Отговори
модератора преди 11 години
Сидеров премиер!
15
0
 
4
 
! Отговори
xaxaxa преди 11 години
Ne chuvash kvo ti zapovqdvam???tigava uho ne ti trqbva
14
0
 
4
 
! Отговори
xaxaxa преди 11 години
Nqkoi da e chul darjavata da se sadi sama???tova e darjavna porachka:))))))
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъкмо спирането на разследването доказва, че полицията знае кои са извършителите и поръчителите на побоя, но и кой разпъва политически чадър над тях.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво значи " Да му изпълнят схемите ? "
11
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте го тоя ***!Как да не му извъртиш два *** шамара през мусурата?
10
2
 
27
 
! Отговори
И мутрите наЕмо фаса преди 11 години
Спират следствието за побоя с рязане на уши, защото човек на Герб е евентуален поръчител.Същото рязане на уши и пръсти правят, по сведения на жители в частния град Етрополе, мутрите на Емил Димитров-депутат от Герб с 1000 дка заменки,който е заграбил града и планината и със Стоичков разстрелват за удоволствие животните.Повдигат обаче обвинение на освидетелстван невменяем, който е размахал празен газов пистолет срещу колата на Цветанов.Това е партийният аршин на Герб -техните кадри са безнаказани
9
0
 
15
 
! Отговори
az преди 11 години
естествено, че сам се е набил и резнал ушото ...
8
0
 
17
 
! Отговори
Колега-мутра преди 11 години
Е, как ще установи доказателства Цветанов, като този, който е искал да му изпълнят схемите и е заплашвал директора, е депутат от Герб (доброволно отказал се, заради други схеми) Партиен колега-мутра.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този си е бит , а на онзи Бойко му приема уставката .Обаче всички са си богати , големи печалви си делят от Електроенергията.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЯ СИ Е ЗА БОЙ ОТВСЯКЪДЕ- ДАЛАВЕРИТЕ С ФИРМИТЕ ЗА ИЗКУПУВАНЕ НА ТОК , ОТ КОИТО ПОЛУЧАВА 50 % ОТ ПЕЧАЛБАТА- МАФИЯ С ДЪРЖАВНА КОМПАНИЯ.
5
6
 
13
 
! Отговори
Aлов преди 11 години
Нали пише в другата новина дето при катастрофа един е гушнал букета.Ами да му отрежат на оня ухото и да му го зашият на този.Не е кой знае каква философия това присаждане.