Оставиха в ареста собственика на вила "Марциана"

Франц Гренцебах и негови съдружници се разследват за укрити близо 10 млн. евро
Обновена: 13 ное 2012 13:03 | 13 ное 2012 13:02,
19
Оставиха в ареста собственика на вила "Марциана"
Снимка: архив, Булфото

54-годишният собственик на вила „Марциана“ Франц Гренцебах остава в ареста. Мярката му задържане под стража беше потвърдена днес от Апелативния съд във Варна.

Немският бизнесмен, разследван в родината си за пране на пари и укриване на данъци в особено големи размери, ще дочака делото за екстрадицията си в ареста.

Мъжът, който от 7 години живее в България, има статут на временно пребиваващ. Въпреки че и пред втората съдебна инстанция Гренцебах декларира, че желае доброволно да замине за Германия и да съдейства на властите за приключване на следствените действия там, апелативните съдии го оставиха в ареста, съобщиха от пресслужбата на съда.

Задържаният и още двама негови съдружници се разследват за укрити близо 10 млн. евро. Разследващите твърдят, че чрез сделките на фирмата на тримата бизнесмени, разследвани в Германия за периода 2004 - 2008 година са укрити общо 5 257 482 евро корпоративен и занаятчийски данък.

Още по темата
Укритият данък върху добавената стойност в периода 2006 - 2008 година бил в размер на 1 647 676 евро. Чрез необявен и невнесен данък върху капиталовите разходи през 2006 до 2008 година, Гренцебах е усвоил 1 710 915 евро.

В предходен период от 2003 до 2005 година уличеният Гренцебах е спестил пред данъчните власти в Германия задължение като физическо лице в размер на 2 096 005 евро.

В Германия тези престъпления се наказват с "лишаване от свобода" от 10 до15 години.  Гренцебах беше задържан във Варна след издаване на европейска заповед за арест от германските власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
българските преди 11 години
псевдобизнесмени ги оправадават за това.я вижте колко български бизнесмени укриха данъци и др. а са на свобода и се радват на живота.ама немците имат закони,прокурори и съдии, а у нас-подкупни.
11
0
 
5
 
! Отговори
българин в германия преди 11 години
Няма почтена причина Гренцебах да бъде опозорен предварително и държан в затвора на етап търсене на доказателства. Няма почтена причина самото закъсняло с 5 години търсене на доказателства да се представя като влязла в сила присъда - такава няма. Дело от 2007г. изобщо не е тръгнало 5 години поради липса на доказателства. Пише, че имало укриване на данъци още в 2003г., т.е. 9 години не са намерили доказателства и сега хукнали в края на 2012г. из Варна. Гренцебах беше буквално екзекутиран пред българското общество, за да бъде разсипан бизнесът му.
10
0
 
5
 
! Отговори
Мария за "До 3& преди 11 години
Допускам, че тези обиди тип ти *** ли си? ги сипе самото пресаташе на Варненския съд, която предварително обяви Гренцебах за виновен. Аз на мястото на греценбах ще заведа дело срещу нея, той е загубил поне 200 пациента х 5,000 евро = 1,000,000евро. Когато някой сипе клевети, трябва са носи финансова отговорност за тях.
9
0
 
5
 
! Отговори
Мария за "До 3& преди 11 години
В държавата на невинните Маргини, Гренцебах е предварително обявен за виновен и е в ареста.Забележете - заповедта за арест е издадена още преди да бъде направен обиск, делото било от 2007г., а данъчните престъпления били от 2006-2008г. - някой замисля ли се над абсурда как предварително през 2007г. е заведено дело за неща, които ще извърши през 2008г. А отгоре на всичкото имало и укриване на данъци от 2003г. И ги търсят след 9 години (!) във Варна. Допускам, че тези обиди тип ти *** ли
8
0
 
6
 
! Отговори
Юли преди 11 години
До до 3 Споделям мнението ти! На българите им дай сеир....интрига....малко жълтичко и гледай какво става. Като овце. :)
7
5
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Сори хора, ама че клиниката му генерирала приходи тук и затова ги бил настъпал по мазолите са глупости. Работил съм за него и той си има и добри и лоши черти, но че бил невинен със сигурност не може да се заяви! От видяното съм силно склонен да вярвам, че нещата са си точно така. В БГ той върти Х на брой фирми, който си въртят наеми, данъци, продажби, препродажби... т.е. целта е нищо да не може да се проследи и да се спестява ДДС. На всяка фирма има сложени мними МОЛ-ове, които хабер нямат.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дааа, чужденците ядат дървото в ***. Ако беше наша мутра, нямше да го пипнат с пръст, но нагази ли чужденец лука, ела гледай какви ги върши българският съд. ...като при оня *** Майкъл Шийлдс, дето го натопиха за келменцето-сервитьорче.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до българин в германия...не е странно..под влияние на организацията за икономическо сътрудничество и развитие, на която още не сме член, макар че се пънем 20 години, от няколко месеца нашите министри се задължиха да дават 100% информация и съдействие за банкови сметки, дан. задължения и т.н. и да получават същото. ако някой ден в германия те арестуват,че дължиш 2000 лв. на Бг за здравни осигуровки, да не се чудиш. П.С. Този немец не го знам, може и да е мошеник.
4
7
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Ти *** ли си? Не прочете ли ,че заповедта и разследването са от Германия....Какво плюеш по нашета система като това си е немска работа. И 9 *** и те сложили + ....наистина много *** народ е българския.
3
1
 
9
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Жалко , че и някои германски прокурори се изживяват като *** си колеги тук в България
2
2
 
8
 
! Отговори
BG преди 11 години
В Германия тези престъпления се наказват с "лишаване от свобода" от 10 до15 години. Гренцебах беше задържан във Варна след издаване на европейска заповед за арест от германските власти.Koga i v BG???
1
6
 
7
 
! Отговори
хлора преди 11 години
Ще има гурме арест.Да му е сладко.