Бившият кмет на Садово влиза в затвора

Марин Йосифов ще лежи 3 г. зад решетките заради искан подкуп
Обновена: 22 ное 2012 16:15 | 22 ное 2012 16:15,
43
Бившият кмет на Садово влиза в затвора
Марин Йосифов Снимка: Булфото

Три години и шест месеца ще лежи в затвора бившият кмет на община Садово Марин Йосифов, подкрепян от БСП. Зад решетките за три години влиза и консултантката Анжела Запрянова, реши Окръжният съд в Пловдив.

Те са поискали рушвет от 250 077 лева от управителя на „Пътинженеринг” Недялко Бекиров, за да уредят фирмата му да спечели обществена поръчка за изграждане на канализация в село Кочово.

Сумата представлявала 7% от офертата на компанията, а ролята на двамата подсъдими била да окажат влияние върху заместник-кмета на Садово Елена Василева.

След като получили информация за всички оферти, те накарали Недялко Бекиров да коригира своята, за да бъде най-ниска, след което оказали натиск върху заместник-кмета да подмени офертите, за да спечели „правилният кандидат”.

Още по темата
После Марин Йосифов и Анжела Запрянова си поискали рушвета, но преди да приберат парите, били арестувани.

„Делото е поръчково и всичко е пълен фалш”, заяви след прочитането на присъдата бившият кмет на Садово Марин Йосифов.

„Присъдата е изготвена на база високата степен на обществена опасност”, коментира след заседанието съдия Мария Шишкова.  От прокуратурата са доволни от размера на наказанията.  Присъдата може да се обжалва в срок от 15 дни пред Пловдивския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
--- преди 11 години
Защо няма присъда за зам.кмета-Елена Василева ,и тя не е цвете за мирисане или хора от партията я закрилят?Много вероятно ,но жалко за този който ще отнесе вината сам .Василева също трябваше да е с такава присъда!
25
0
 
1
 
! Отговори
пас преди 11 години
както обикновено става в България невинния е виновен а виновника е ненаказан .... ееее какво нещо правят парите ааааааааааа Жалко че ще отнесе присъдата само той ,а виновните които изнесоха документите и опразниха хазната на общината продължават да харчат пари за да се прикрият
24
1
 
3
 
! Отговори
S.PETROV преди 11 години
Idvat izbori i tozi zavaliqta go otnese za nqkvi mijavi pari a Borisov kakvo stana s Doganq nali samo na sokol shtehe da ti stane.Ama kato vzeme vlasta Siderov nqma da ima proshka,nqma da ima DPS,nqma da ima *** na ***,nama da vikat djamiite i shte va vkara kadeto im e mqstoto na vsichki prodajni politici
23
3
 
3
 
! Отговори
АЙДЕ , КОМУНЯГАТААА. преди 11 години
....ДАЙТЕ МУ РАИРАНАТА КОСТЮМАРА ....!АМА ИСКАМ , ТОВА ДА СТАНЕ С ОВчия,ГОЦЕ , сърГЕЯ И УРИНАТОРА....!!!ТЕ ТОГАВА ДА ВИДИТЕ ВИЕ ЧЕРПЕНЕ....ШЕ ЧЕРПИМ ,КОГО ВИДИМ ПО УЛИЦАТА!КОЙ ЛЪЖЕ ...ДА УМРЕ!!!
22
4
 
1
 
! Отговори
Валентин преди 11 години
Някой май взимат професията на драскач присърце, което обаче не оправдава нежеланието да разсъждават. Но да се доуточня: крадливите и за затвора, съвсем не се ограничават до една партия. Набива се на очи обаче, че тивките стават големи моралисти към другите, а към себе си - критики никакви, въпреки че случаите на техни издънки се трупат ли трупат.Относно това кой е за осъждане или не, е решение на допотопния и "независим" съд.Не очаквам тиква да разбере написаното от мен, но да опитам.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е то еврофондовете точно заради това ни ги спряха......заради нагласени поръчки,дето батко беше възложил поръчката да строи магистрала Люлин на браткоМале голяма *** е тва БСП бе........баси хората.........
20
5
 
4
 
! Отговори
Валентин преди 11 години
До 28,като почнат да влизат и тикви и тиквеници може да си говорим и за справдливост и за това кой е за затвора.А това кой бил най-крадлив предполагам, че е базирано на субективното ти светоразбиране и лични качества? Защо не поработиш над интелекта си, може да ти е от полза?
19
2
 
7
 
! Отговори
Валентин преди 11 години
Още преди да прочета заглавието и знаех, че ще е от БСП. Все пак тиквите не грешат.
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оправдаха бившия областен управител на РусеМарио Николов и Людмил Стойков остават невинниШест години затвор за Ицо Папата, Цветелин Кънчев е невинен Оправдаха бившия областен управител на РусеМарио Николов и Людмил Стойков остават невинниШест години затвор за Ицо Папата, Цветелин Кънчев е невиненСъдът в Сливен отложи с месец поредно дело срещу ЛечковВдовицата на Самоковеца окончателно невинна Погледнете горните новини!И този няма да влезе в затвора!Вдига се само пушек!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по-полека с фанфарите и тъпаните. Това е само първа инстанция на делото. Остават още 2 обжалвания и там да видим какво ще стане.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Делото е поръчково и всичко е пълен фалш, заяви след прочитането на присъдата бившият кмет на Садово Марин Йосифов.Много ясно бате ,че е поръчково делото.Вие да не си помислихте ,че някой може да се осмели в честността на БСП?Нееееееееее Никога,няма такава работа
15
0
 
14
 
! Отговори
Mailo преди 11 години
Айде сега ревете още! Кога по време на тройната коалиция някой влезе в затвора за подкуп.Те за това дойдоха, да събират пари. Герб поне вкараха част от тях зад решетките.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма изненада----след "обжалване'',....СПОРАЗоМЕНИЕ И ''О''СЛОВНО''!А ЧЕСТИТО ,А МЕРСИ !
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брей, Бойко раздава големите пари на писачите си! Пишете, пишете, малко ви остава...
12
2
 
6
 
! Отговори
MORSKI преди 11 години
Стара,ненаядна,комунистическа гнида.Все още се мислят за недосегаеми.Ако не стигнат затворите,бати Бойко ще построи нови,стига съда да си гледа работата.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И това не го разбирам.....как може с цялата си наглост....тия ашлаци от БСП да излизат и да говорят............че те били алтернатива.........И рейтинга на БСП се бил увеличвал разбираш ли................от какво бе другари? С какво сте допринесли вие за българите ,че да ви се покачва рейтинга.....Не е възможно да вземете властта.......
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...и такааа,3-ната коалиция ----ПОТЪВАААА!
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая цялата партия е за затвор...........депутатите,общинските съветници,кметовете.......90% са за затвор тия............Незнам ДПС дали е проклятие за България както каза Костов,но знам че няма по крадлива партия от БСП........ако някой мисли друго яче да ме убори
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Три години и шест месеца ще лежи в затвора бившият кмет на община Садово Марин Йосифов, подкрепян от БСП....Има ли някой кмет на БСП дето е честен??Тая партия ни изпи душицата....А да не говорим кво е в Дупница след управлението на кмета от БСП там,от 263 общини в България дупница е абсолютно фалирала ,има задължения 2 пъти повече от колкото и е бюджета.......
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая шия ,....не е от туршия !!!