Оставиха в ареста Магера и съучастника му

Те се опитаха да ограбят трезора в Кърджали
8 яну 2013 13:43,
2
Оставиха в ареста Магера и съучастника му
Снимка: архив Булфото

Най-тежката мярка за неотклонение - “задържане под стража“, постанови съдия Марияна Гунчева от Кърждалийския районен съд по делото срещу двамата мъже, които се опитаха да ограбят трезор в Кърджали.

На 4 януари през нощта група маскирани мъже се опитаха да ограбят обществения трезор в града. Полицията обаче успя да предотврати обира, а на мястото беше задържан 37-годишен Славчо Магеров -Магера, който има осем криминални регистрации и присъди.

Още по темата

Тогава вътрешният министър Цветан Цветанов направи поредното си остро изказване по адрес на магистратите, в което заяви, че се надява Магера да не бъде пуснат на свобода.

По думите на Цветанов, ако това се случи, “означава, че данъкоплатецът трябва постоянно да плаща, за да може подобни лица да си вършат престъпната дейност необезпокявани от правораздавателната система на България”.

В мотивите на съдиите двамата подсъдими да останат в ареста се посочва, че има наличие на достатъчно доказателства за извършено престъпление и риск от извършване на ново престъпление или укриване на двамата задържани, ако бъдат освободени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: кърджалитрезорМагера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
schitaite che sa navan sled kato si platiat na kogoto triabva .