Две доживотни присъди за убийството на Женя от Варна

Родителите иска доживот без замяна за лелята
1 фев 2013 21:15,
103
 Две доживотни присъди за убийството на Женя от Варна
Светла Тодорова влиза на заседанието. Снимка: Булфото

Варненският окръжен съд постанови доживотни присъди за убийците на 21-годишната Женя Тодорова, съобщи ”Фокус”.

Петър Ангелов получи доживотна присъда за умишлено убийство на Женя Тодорова, извършено по особено жесток начин. Петър трябва да заплати и по 200 000 лева на родителите на убитата Женя или общо 400 000 лева за нанесени неимуществени щети, както и разноските по делото, които са в размер на 16 000лева. Съдът постанови първоначално Петър да излежи присъдата си при специален режим.

Светла Тодорова бе осъдена за подбудител на убийството, че е давала съвети как да бъде ликвидирана племенницата й. Тя също ще трябва да заплати общо сумата от 400 000 лева за причинени неимуществени щети на семейството на Женя Тодорова.

Двамата могат да обжалват присъдата пред Апелативния съд.

Пред медиите родителите на убитото момиче заявиха, че приемат присъдата на Петър Ангелов, но имат намерение да обжалват присъдата на Светла Тодорова. За нея те ще искат доживотна присъда без замяна, защото независимо че тя не е убила лично детето им, носи по-голямата вина.

Майката Ренета Тодорова заяви още, че заради едната любов Петър е отнел живот, тя намира момчето също за жертва на обстоятелствата. За Светла Тодорова Ренета бе категорична, че тя никога няма да се промени и че заслужава да остане в затвора.

По-рано днес обвинението поиска доживотен затвор за Петър Ангелов и доживотен затвор без право на замяна за Светла Тодорова.

От прокуратурата изтъкнаха, че единствената причина да не се поиска доживотен без право на замяна е това, че той е млад и все още има време да се поправи.

Днес стана ясно още, че Петър Ангелов, признава вината си и ще бъде съден по съкратената процедура. Смятаната за поръчителка на убийството – лелята на Женя, Светла Тодорова, обаче отрече да е замесена.

За Светла Тодорова бе поискано най-тежкото наказание, защото, че когато е поръчвала убийството на племенницата си, Светла е осъзнавала, че Женя е единствена дъщеря на своите родители, но въпреки това тя не се е спряла да поръча нейното ликвидиране.

Женя Тодорова беше зверски убита на 27 септември миналата година в дома си от приятеля на братовчедка си.

Според обвинителния акт  посегателството е обмислено и планирано от Светла Тодорова, която таила в себе си дълбока омраза и ненавист към семейството на брат си, с които делили къща, завещана им от родителите. Според показания на свидетели племенницата й я дразнила дори с това, че живее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: убийствоЖеня Тодорова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
0
 
! Отговори
rom преди 10 години
ei al4ni blgari sarca niamat m...im
83
0
 
1
 
! Отговори
юрист няокй си преди 11 години
Доживотен затвор за Петър ми се струва разумна преценка на съда. След изтърпяване на 20 г., ще му го заменят на наказание "30 години л.с." и последните 10 ще му текат работни дни, които се зачитат 2 за 3, може и да го пуснат условно предсрочно. За лелята обаче, ми се струва че точно отмереното наказание е едно и то е доживотен затвор без замяна. И журналистите, накрая да се научат че именно така се нарича наказанието "...без замяна", А НЕ "... без ПРАВО на замяна", без "помилване" и т.н.
82
0
 
0
 
! Отговори
юрист някой си преди 11 години
Аз пък казвам "Браво !" на разследващия екип и на Окръжна прокуратура.Колкото до присъдата, мисля че съдебният състав е можел да бъде и по-прецизен в отмерването на наказанието. Разлика в наложените наказания на Петър и на лелята, действително трябва да има и то в полза на Петър, който освен всичко друго е и съдействал на разследването за установяване на обективната истина.
81
1
 
6
 
! Отговори
lelka ot Varna преди 11 години
Управляващите е време да направят референдум за връщане на смъртното наказание. Дори да няма реално изпълнение на смъртни присъди, дори само наличието на такава възможност в Наказателния кодекс би действала превантивно. Според мен нямаше да има престъпления като убийството на Женя, и ако си спомняте случая с убитата студентка Радостина. Нея пък я уби син на местен големец, ама не им минаха номерата - *** е в затвора доживот без право на замяна.
80
3
 
1
 
! Отговори
kurolina преди 11 години
Triabva6e da ia naryga pone o6te 75 pyti
79
0
 
8
 
! Отговори
до 89 от 87 преди 11 години
Не, не би ми минала мисълта да нагрубя, а не да убивам. Не знам имали по-низша страст от убийството на себеподобен. Нямам сравнение в случая.Никой няма право да отнема живот ! Липсата на смъртна присъда само поощрява престъпни деяния.
78
0
 
11
 
! Отговори
х преди 11 години
89, никакъв толеранс към подобни изверги, не доживотна, а безживотна!
77
3
 
1
 
! Отговори
toni преди 11 години
Много странно... тоя Петър го видях преди около 2 месеца а улицата..
76
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
87 Би ли ги убил/ а. лично или някой друг да го свърши ? Имаш ли представа изобщо колко струва живот ?? Не съм защитник на престъпници , но според мен " до живот" без замяна си е доста по - тежка присъда , а освен това се смятам за по - добро създание , надраснал " око за око " ... жалко е , че не го проумяваш
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
POTARPEVSHIQ E UBITOTO MOMI4E, DRAGI.......
74
0
 
5
 
! Отговори
до 84 преди 11 години
"....от къде толкова жлъч у хората викащи за смърт ?" В 21в. , ние хората , сме с претенции за разумност и адекватно поведение и реакции. Мислите ли, че двамата извършители/ и други ,като тях в обществото ни/,заслужават да са сред нас ? А ако потърпевшия е ваш близък ? Надали щяхте да изразявате подобно мнение.
73
0
 
17
 
! Отговори
Ставри преди 11 години
Да се върне смъртната присъда !!!Няма поправителен за човек отнел живот !!!!
72
2
 
6
 
! Отговори
f1 преди 11 години
дайте ги в центъра голички и двамата всеки който мини да ги ебва и също една бухалка защото ще има и такива който ще ги бият тея двамата мършляка,*** гадни а на малката пикла и пожелавам всяка седмица да и правят ТКЗС,по 100 загорели тракториста които са виждали черна дупка само на грамофонна плоча,дупето и да стане като на 3 литров буркан отвора,малка пикла
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С цялото си съзнание , че малко биха ме разбрали ще напиша чудя се откъде е цялата тази жлъч у хората викащи за смърт ? Колко от вас са отнемали живот и колко са дарили такъв ? Ако сеем злоба и смърт - с какво сме по - различни? Адмирации към съдебния състав ! Дай Боже Смелост и Кураж да работят все така достойно и безкористно!А промените започват първо от нас !!!
70
0
 
11
 
! Отговори
марга преди 11 години
референдум за смъртното наказание да или нене съм съгласна да ги храня по три пъти на ден до животда работят в затвора или извън негона всички затворници в българия да им взимат кръв без заплащане на всеки6 месеца
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спомняте ли си за спортистчето,убито от мазото л..йно,което си пребоядиса косата в центъра на София.Как можа съдът да го признае за невинен при многото неоспорими доказателства,включително и ножа на престъпллението.Тук вина имат родителите от Перник и видния ни експрезидент,които наложиха оправдаването му
68
0
 
2
 
! Отговори
men преди 11 години
oko za,oko smyrt za smyrt takiva sa zakonite
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива *** са си за смъртна присъда.Лишени от каквато и да е човечност утаики на обществото.
66
0
 
11
 
! Отговори
Весела преди 11 години
Браво!един от малкото пъти когато правосъдната ни система да даде заслужена присъда!сега тези двамата изверга,трябва да ги скъсат от бой,sex и гавра до припадане...
65
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво ВАРНА .напълно заслужена присъда