Две доживотни присъди за убийството на Женя от Варна

Родителите иска доживот без замяна за лелята
1 фев 2013 21:15,
103
 Две доживотни присъди за убийството на Женя от Варна
Светла Тодорова влиза на заседанието. Снимка: Булфото

Варненският окръжен съд постанови доживотни присъди за убийците на 21-годишната Женя Тодорова, съобщи ”Фокус”.

Петър Ангелов получи доживотна присъда за умишлено убийство на Женя Тодорова, извършено по особено жесток начин. Петър трябва да заплати и по 200 000 лева на родителите на убитата Женя или общо 400 000 лева за нанесени неимуществени щети, както и разноските по делото, които са в размер на 16 000лева. Съдът постанови първоначално Петър да излежи присъдата си при специален режим.

Светла Тодорова бе осъдена за подбудител на убийството, че е давала съвети как да бъде ликвидирана племенницата й. Тя също ще трябва да заплати общо сумата от 400 000 лева за причинени неимуществени щети на семейството на Женя Тодорова.

Двамата могат да обжалват присъдата пред Апелативния съд.

Пред медиите родителите на убитото момиче заявиха, че приемат присъдата на Петър Ангелов, но имат намерение да обжалват присъдата на Светла Тодорова. За нея те ще искат доживотна присъда без замяна, защото независимо че тя не е убила лично детето им, носи по-голямата вина.

Майката Ренета Тодорова заяви още, че заради едната любов Петър е отнел живот, тя намира момчето също за жертва на обстоятелствата. За Светла Тодорова Ренета бе категорична, че тя никога няма да се промени и че заслужава да остане в затвора.

По-рано днес обвинението поиска доживотен затвор за Петър Ангелов и доживотен затвор без право на замяна за Светла Тодорова.

От прокуратурата изтъкнаха, че единствената причина да не се поиска доживотен без право на замяна е това, че той е млад и все още има време да се поправи.

Днес стана ясно още, че Петър Ангелов, признава вината си и ще бъде съден по съкратената процедура. Смятаната за поръчителка на убийството – лелята на Женя, Светла Тодорова, обаче отрече да е замесена.

За Светла Тодорова бе поискано най-тежкото наказание, защото, че когато е поръчвала убийството на племенницата си, Светла е осъзнавала, че Женя е единствена дъщеря на своите родители, но въпреки това тя не се е спряла да поръча нейното ликвидиране.

Женя Тодорова беше зверски убита на 27 септември миналата година в дома си от приятеля на братовчедка си.

Според обвинителния акт  посегателството е обмислено и планирано от Светла Тодорова, която таила в себе си дълбока омраза и ненавист към семейството на брат си, с които делили къща, завещана им от родителите. Според показания на свидетели племенницата й я дразнила дори с това, че живее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: убийствоЖеня Тодорова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tuka i darzawata e winowna, kolko xora nemogat da si podelit imustwestwoto si saradi dai birokrazia
43
1
 
7
 
! Отговори
Една преди 11 години
Е, така ако лишаваха от свобода и крадците на парите от хазната, цена нямаше да имат!
42
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 11 години
До Анонимен На всеки може да се случи като няма морални ценности. Доживотно за лелята, а може и за малката и дъщеря, която я е подкрепяла през цялата операция - нали е съучастник в замисъла...
41
6
 
0
 
! Отговори
Атила преди 11 години
С наркомански истории не ща да ме занимават.КАЗАХ!!!
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен/Свобода за Светла Тодорова. Всеки може да сгреши. В крайна сметка тя не е извършила убийство/Викам, няма проблем ! Но само след като ти си потърпевш от подобна случка!
39
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 11 години
Пли добро поведние и право на труд, дохода на извергите ще е срено по 6000 лв. на година, а за 20 - колко- и издръжката им е на бюджета, сиреч на данакоплатците с мета същите да се поправят, ама кога...
38
2
 
17
 
! Отговори
1 преди 11 години
Доволна съм, все пак правосъдието се вслуша в общественото мнение, но ме гризе дали в последващите помилвания нама тези изверги да излазат на свобода...
37
1
 
2
 
! Отговори
гага преди 11 години
До ParcucАМИ НЯМА ДА УБИВАШ НАПРИМЕР...
36
1
 
1
 
! Отговори
gaga преди 11 години
До Стига вечеАМИ НЯМА ДА УБИВАШ НАПРИМЕР...
35
2
 
7
 
! Отговори
Тюрк преди 11 години
Да се направи РЕФЕРЕНДУМ за завръщане на смъртното наказание и после за АЕЦ, ТЕЦ, пушене на закрито, под балкона или в колата, тогава ще ги призная тези които са инициатори на подобен акт и ще вземат много % на избори и поне 1 хубаво ще са направили !
34
20
 
2
 
! Отговори
Спиро преди 11 години
Не мога да повярвам, че тази симпатична жена би извършила подобно нещо.
33
2
 
12
 
! Отговори
kireza преди 11 години
До .............ТОЧНО ПО КАНОНИТЕ НА СТАРИЯТ ЗАВЕТ!ПОДДЪРЖАМ!ЖЕНАТА Е НАЧАЛОТО НА ЖИВОТА,ДАЖЕ МИЛИОНИ *** ДА ОСТАНАТ,ЖИВОТА СВЪРШВА,НО МИЛИОН ДЕВОЙКИ ВЪЗРАЖДАТ НАЦИЯ,ДЪРЖАВА..........За това,при убийство на момиченце,девойка и жена наказанието трябва да бъде както в СТАРИЯТ ЗАВЕТ - УБИВАНЕ С КАМЪНИ!!!А М И Н
32
5
 
11
 
! Отговори
kireza преди 11 години
До ХристиянинВ старият завет пише:"ОКО ЗА ОКО,ЗЪБ ЗА ЗЪБ" и ако си истински християнин,а не като бандитите от съдебната система,няма да пишеш тези глупости!Изрично в свещенното писание е указано че престъпниците ги съди земният съд,според тяхното деяние - т.э. "ЗА СМЪРТ СЕ ПОЛАГА СМЪРТ"!Отделно небето си ги осъжда,НО ЗЕМНИЯТ СЪД ГИ СЪДИ СПОРЕД ДЕЛАТА!!!Правото на живот се простира до границата на отнемане на чуждият живот!Но нашите еретически бандити отмениха бесилото,но БОГ НЕ ГО Е ОТМЕНЯЛ!!
31
1
 
4
 
! Отговори
Въпрос ? преди 11 години
Защо не са без право на замяна, ако утре някой като Първанов или Плевнелиев реши да ги помилва какво правим ? ? ?
30
11
 
4
 
! Отговори
Християнин преди 11 години
в библията пише: ако видите някаква неправда не съдете грешника, а хвърлете отгоре му наметало, за да не би да мине някой и да го види, осъждайки прегрешяниата му сами той да стане грешник. Единствен господ Исус Христос има право да съди лелята и килъра
29
3
 
6
 
! Отговори
Манолски преди 11 години
жалко за младото и невинно момиче. Дано е отишло на по-хубаво място, а лелята.... толкова смотана изглежда че нямам думи
28
1
 
13
 
! Отговори
............. преди 11 години
СМЪРТ ЗА ТЕЯ *** !!СМЪРТ ДА БЪДАТ ПРЕБИТИ С КАМЪНИ !!!
27
1
 
7
 
! Отговори
Katq преди 11 години
До Анонимен доста глупав безсмислен и жалък коментар ГРАЖДАНИНО на София ..... корените ти от кое село по-точно са ????
26
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми те по принцип варненците са си бруталисти.Преди време една позната от Варна дойде за първи път в София и речи :" Вие софиянците сте най-големите и *** селяни ние във Варна сме потомствени аристократи!Там е столицата,тука сте селО" Отварям гугъл гледам и градчето,със мърлявите малки улички със схлупените магазинчета (тогава още не бяха чували за молове) със хаотично нахвърляните къщички и набучени един до друг хотели и разбирам,че слънцето и е дошло в повечко. Всички ли са такива?
25
1
 
12
 
! Отговори
Стига вече преди 11 години
Смъртна присъда, изпълнена по особено жесток начин на извергите. И никакви компромиси.