Две доживотни присъди за убийството на Женя от Варна

Родителите иска доживот без замяна за лелята
1 фев 2013 21:15,
103
 Две доживотни присъди за убийството на Женя от Варна
Светла Тодорова влиза на заседанието. Снимка: Булфото

Варненският окръжен съд постанови доживотни присъди за убийците на 21-годишната Женя Тодорова, съобщи ”Фокус”.

Петър Ангелов получи доживотна присъда за умишлено убийство на Женя Тодорова, извършено по особено жесток начин. Петър трябва да заплати и по 200 000 лева на родителите на убитата Женя или общо 400 000 лева за нанесени неимуществени щети, както и разноските по делото, които са в размер на 16 000лева. Съдът постанови първоначално Петър да излежи присъдата си при специален режим.

Светла Тодорова бе осъдена за подбудител на убийството, че е давала съвети как да бъде ликвидирана племенницата й. Тя също ще трябва да заплати общо сумата от 400 000 лева за причинени неимуществени щети на семейството на Женя Тодорова.

Двамата могат да обжалват присъдата пред Апелативния съд.

Пред медиите родителите на убитото момиче заявиха, че приемат присъдата на Петър Ангелов, но имат намерение да обжалват присъдата на Светла Тодорова. За нея те ще искат доживотна присъда без замяна, защото независимо че тя не е убила лично детето им, носи по-голямата вина.

Майката Ренета Тодорова заяви още, че заради едната любов Петър е отнел живот, тя намира момчето също за жертва на обстоятелствата. За Светла Тодорова Ренета бе категорична, че тя никога няма да се промени и че заслужава да остане в затвора.

По-рано днес обвинението поиска доживотен затвор за Петър Ангелов и доживотен затвор без право на замяна за Светла Тодорова.

От прокуратурата изтъкнаха, че единствената причина да не се поиска доживотен без право на замяна е това, че той е млад и все още има време да се поправи.

Днес стана ясно още, че Петър Ангелов, признава вината си и ще бъде съден по съкратената процедура. Смятаната за поръчителка на убийството – лелята на Женя, Светла Тодорова, обаче отрече да е замесена.

За Светла Тодорова бе поискано най-тежкото наказание, защото, че когато е поръчвала убийството на племенницата си, Светла е осъзнавала, че Женя е единствена дъщеря на своите родители, но въпреки това тя не се е спряла да поръча нейното ликвидиране.

Женя Тодорова беше зверски убита на 27 септември миналата година в дома си от приятеля на братовчедка си.

Според обвинителния акт  посегателството е обмислено и планирано от Светла Тодорова, която таила в себе си дълбока омраза и ненавист към семейството на брат си, с които делили къща, завещана им от родителите. Според показания на свидетели племенницата й я дразнила дори с това, че живее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: убийствоЖеня Тодорова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Унищожете тази гнида. Направете услуга на обществото. На лагер в Северна Корея й е местенцето.
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците имат много подходящо описание за физиономията на снимката: White trash. Може и Trailer park trash.
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се изкарват,но ще са му като воденичен камък цял живот!Ще ги изплати,ще ги изплати!
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То, ако в затвора се изкарваха 200 000лв, всеки на там щеше да бяга.