Обвинения за трима, регистрирали незаконно коли

Те подправяли документите на автомобилите
Обновена: 19 фев 2013 19:07 | 19 фев 2013 19:07,
1
Обвинения за трима, регистрирали незаконно коли
Снимка: архив Булфото

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на двама служители на КАТ и още един мъж за участие в организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления чрез съставяне и използване на документи с невярно съдържание.

Тримата мъже – Антон Ангелов, Цветелин Цветков и Желязко Калинов, са регистрирали МПС-та, които не отговарят на условията за движенията по пътищата.

Участниците в групата бяха задържани на територията на отдел „Пътна полиция“ към СДВР на 13 февруари 2013 г. при специализирана операция на СДВР и „Вътрешна сигурност“ на МВР, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Материалите по обвинението засега не са предявени на Цветелин Цветков, който е на лечение в болница. Това ще стане, след като здравословното му състояние позволи да участва в досъдебното производство. Установяват се и други участници в престъпната структура.

Според събраните до момента доказателства основната дейност на групата е била регистриране на моторни превозни средства, които не отговарят на изискванията за превоз или за движение по пътищата. Регистрирани са и автомобили с неистински документи.

Желязко Калинов, в ролята си на посредник, е набавял проблемни автомобили, автобуси и мотоциклети, чиито собственици са били готови да платят за регистрирането им в КАТ. Антон Ангелов – механик в халето за технически прегледи, е извършвал огледите на въпросните моторните превозни средства и е вписвал в документите, че отговарят на изискванията. Офицерът от КАТ-Пътна полиция Цветелин Цветков е подписвал и подпечатвал документите, с което е разрешавал регистрацията.

Повод за разследване на престъпната схема дава регистрирането на пистов мотоциклет, без да е преоборудван и съобразен с изискванията на Закона за движение по пътищата.

В хода на разследването са установени случаи, в които стари автобуси са били „подмладявани“– вписвани са по-скорошни години на тяхното производство, за да се заобиколи изискването превоз на пътници да се извършва с не по-стари от 10 години автомобили.

У единия от участниците в групата са намерени и иззети два чувала документи с данните на снети от отчет моторни превозни средства.

Специализираната прокуратура наложи на Антон Ангелов и Желязко Калинов мерки за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
НСС преди 11 години
През две години сменят шефове на РПУ-та, на КАТ, на дирекцията...Като във всички случаи традицията се поддържа педантично - полицията в България винаги играе заедно с мошениците и бандитите срещу чесните българи.