"Наглите" частично оправдани от САС

Председателят на съдебния състав иска връщане на делото
Обновена: 13 мар 2013 19:45 | 13 мар 2013 19:45,
75
"Наглите" частично оправдани от САС
Снимка: БТА

Софийският апелативен съд оправда частично подсъдимите по делото "Наглите".

Ивайло Евтимов (Йожи), Прокопи Прокопиев, Даниел Димитров (Релето) и Любомир Димитров бяха оправдани за отвличането на Георги Георгиев (Пурата).

Прокопиев бе признат за невинен и за отвличането на Борислав Атанасов, Даниел Димитров и за похищението на Васил Маникатов. Останалата част от решението на предходната инстанция бе потвърдено.

По-рано днес прокуратурата поиска осъдителни присъди за четиримата изцяло оправдани по делото "Наглите".

След като на първа инстанция градският съд оправда Павел Петков, Цветозар Славчев и братята Митко и Радослав Лебешковски, днес обвинението заяви, че братята са съпричастни към отвличането на Ангел Бончев и съпругата му Камелия, а Петков обвърза само с похищението на спортния деятел Ангел Бончев.

Други четирима от групата - Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев, Даниел Димитров и Любомир Димитров, бяха осъдени на 2 април 2012 година. Първите трима - на по 18 години, а Любомир Димитров - на 15 години лишаване от свобода, предаде БТА.

Братята Лебешковски имат засега само условни присъди за незаконно притежаване на оръжие.

Председателят на съдебният състав по делото "Наглите" в Софийския апелативен съд Мария Митева смята, че процесът срещу групата за отвличания трябва да бъде върнат на първа инстанция и да започне отначало.

Причината са допуснати процесуални нарушения, заради които Митева подписа частично оправдателната присъда днес с особено мнение.

Така Ивайло Евтимов (Йожи) беше оправдан за отвличанията на Борислав Атанасов, Васил Маникатов и Георги Георгиев (Пурата), Даниел Димитров (Релето) - за отвличането на Георгиев и Маникатов, Любомир Димитров - за похищението над Георгиев.

Средствата, присъдени като граждански искове от първа инстанция за тези отвличания, според Апелативния съд сега трябва да бъдат платени от останалите осъдени.

Въпреки частично оправдателните присъди признатите за виновни остават в ареста и ще чакат решението на Върховния касационен съд, пред когото прокуратурата и гражданските ищци могат да протестират, а осъдените да обжалват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: делоНаглитеСАСсап
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
трактористът преди 10 години
искам да доживея времето в което ще съдят съдии,които са почернили животът на истински невинни, аса толерирали доказани престъпни гадове,
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ги направят министри поне милите че и те семейства хранят но първо да им се извинят за всичкото неудобство срамота.Може пък те да ни оправят държавата досега все бяха некадърници.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво ви казвах, в момента в който видят гърба на Бойко, ще пуснат "Наглите"...и Трактора ще пуснат, и Галеви ще поканят да се завърнат в родината, и Таки...
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наглите оправдани по заповед на Бойко Борисов , хайде хайде Тодор Живкови номера
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 1989 г. Специалност "Право" има само в СУ"Климент Охридски" с предимство се приемат деца и внуци на Активни Борци против фашизма и капитализма, има и Изключения.Тези деца и внуци от които има и не толкова *** са в болшинството си *** - съотвенто някой от тях са корумпирани , а други от тях просто незнаят какво правят и затова им казват /може и без пари/. Повечето на ръководни длъжности за нищо не стават и Поради това Съдебната ни система не става за нищо - елементарен извод !
56
0
 
1
 
! Отговори
tihomir преди 11 години
tova e problema na Balgariq sada, ima li sad Balgariq si ima dostata4no dobri zakoni, no kato ima beznakazanost nito politici nito prestapnici se pla6at ot zakona. na tam trqbva da se naso4i narodniq gnqv, samo ako imame sad 6te ima i darjava!!!
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен - уж де! преди 11 години
Браво на съда. Много добре направи, че ги оправда частично. Но допусна много голям гаф - не посочи в съдебното решение (може би умишлено) в кой световно известен курорт ще препоръча да бъдат изпратени за компенсация на прекараното зад решетките време след като ги оправдае в последствие. Аз мога да помогна и то без хонорар - предлагам остров Бали или порт Виктория на Сейшелите.
54
0
 
9
 
! Отговори
ФАС преди 11 години
Е сега разбрахте ли защо Темида е с превръзка на очите? -За да не вижда поразиите които ги върши нашето правосъдие!
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** е цяр за всичко
52
0
 
6
 
! Отговори
даа преди 11 години
...да не говорим за Белнейски..
51
1
 
6
 
! Отговори
даа преди 11 години
За това трябва доказателства , и г.з , за това трябва следствие и прокуратура, да не са корумпирани?!Тия мутри са такива , но това трябва да се докаже.Ако ще ги посочваме с пръст като Цецоу така няма да стане , връщаме се назад.Ето за това присъдите изпушват, днес наглите , утре октоподи , а съм убеден , че и килърите ще паднат.
50
0
 
10
 
! Отговори
american boy преди 11 години
Еми в крайна сметка да ги пуснат на свобода! Свястни изглеждат момчетата...
49
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 11 години
До ЕсаАБСОЛЮТНО СИ ПРАВзнам го ог личен опитВъв Варна една гнида с име Велиан Петров - апелативен съдия, така нагло обслужва *** - просто мъка.
48
2
 
12
 
! Отговори
Еса преди 11 години
В апелативния съд са най-големите продажници. На първа инстанция никой не дава подкупи, щото са дребни риби, и се знае че ще има обжалване. Във ВКС могат само да потвърдят или отменят присъдата на апелативния съд, не и да я изменят, особено в утежнение. А и върховния съд е прекалено политически орган и много внимава как си върши работата и обикновено е суров към престъпниците. На апелативен съд се подкупват съдии, това всяка мутра го знае.
47
1
 
16
 
! Отговори
Иван преди 11 години
ПО долно нещо от Бългаския съд няма .23 години кой крив и прав се решава в съд, а не от партии или техните министри.Те са отговорни за натрапената с тяхните действия НЕСПраведливост в България Какво да правим с тях ??
46
7
 
7
 
! Отговори
До страшния_съд преди 11 години
До страшния_съдАбе смотан пе_ал Волен сидеров е най долната *** която пълзи и угодничи на Путин
45
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съда на гоце възкръстна с протестите. Да ви е честито протестиращи. Може да почнете и организирано да се палите, мафията това чака. Четири години се въздържаха и сега ще избухнат.
44
16
 
19
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Ако се върнат комунистите наглите ще са невинни. Нали за тях работеха под крилото на трактора. Бсп и атака искат анархия и престъпност в лицето на орг. На протестите.
43
1
 
17
 
! Отговори
500 преди 11 години
До Анонимен 35 ПРОТЕСТ АМА НЕ ПРЕД НС И САС, а ДИРЕКТНО ПРЕД КЪЩИТЕ НА БОТАТИТЕ *** - ДЕДЕСАРИ И ТЕХНИТЕ ЗАКРИЛНИЦИ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ - РАЗБИРА СЕ И ЧЕНГЕТАТА, КОИТО ГИ ПРИКРИВАТ СРЕЩУ СКРОМНИ СУМИ ОТ ОТКРАДНАТИТЕ И ОГРАБЕНИ БЪЛГАРИ! Иначе няма смисъл от протестите. Протестът пред къщите им в Мрамор от 800 кв. м. и да дават обяснение на народа откъде пари за тях и защо ПЕТ ПРАВИТЕЛСТВА НЕ ГИ ЗАКАЧАТ.
42
1
 
18
 
! Отговори
антимангал преди 11 години
До Анонимен 43 И не само пред САС, но и пред ПАЛАТИТЕ на *** ДЕДЕСАРИ В ЦЕНТЪРА НА СЕЛО МРАМОР, КОИТО НЕОБЕЗПОКОЯВАНО ИЗТОЧВАТ ПАРИТЕ ОТ БЮДЖЕТА НА РБ ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДИНИ БЕЗНАКАЗАНО, докато ние протестираме и се самозапалваме, те ни се смеят. Оттам пред къщите на СЪДИИТЕ, които не ги съдат, пред къщите на прокурорите, които все не могат да им повдигнат обвинения и накрая пред къщите на политиците, с които *** СИ ДЕЛЯТ откраднатите милиони от българите!!! Пред НС няма смисъл!!!