Прокуратурата погна Флоров за подкуп

Обвинението образува досъдебно производство срещу шефа на ГДБОП
Обновена: 19 апр 2013 16:05 | 19 апр 2013 11:19, Камелия Цветанова
368
 Прокуратурата погна Флоров за подкуп
Станимир Флоров. Снимка: Булфото, архив

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров.

Това става след проверка заради получените в обвинението сканирани копия на класифицирани документи от МВР и ДАНС. Изискани са оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров, и от анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела.

От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници, е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай  - чл. 302а от НК.

Още по темата

Софийският градски прокурор Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП.

В хода на разследването, което ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).

Припомняме, че Софийска градска прокуратура започна преди дни проверка за изясняване на факти и обстоятелства около сканирани копия на документи, изпратени до медии и на електронна поща в обвинението, съдържащи  класифицирани данни с гриф „Строго секретно”, които касаят Флоров.

В обяснителното писмо авторът на сигнала се представя като „дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност“.

„Естествено в това писмо няма да посоча името си, тъй като с приложенията към него ще извърша престъпление съгласно законите на Република България, понеже предоставям документи с гриф „строго секретно“, посочва анонимният подател.

Той твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
0
 
1
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Явно ГДБОБ не хапват само БОБ!
265
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Касим Дал го държат на каишка", защото бил разкрит при опит да внесе в България големи количества стрелково оръжие и експлозиви К4. Скандалното разкритие направиха в студиото на Нова телевизия лидери на Легия Антимафия". Те предадоха папка с документи на водещия Сашо Диков, който не можа да реагира адекватно. Искаше сензация, ето ти бомба", заяви Григор Здравков. Той е категоричен, че имало разработка на службите.Според Легия "Антимафия" опитът за оръжеен внос е бил направен малко преди атентата на летище Сарафово".
264
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре прочетете коментар 305 НИКОВ там е заровено кучето. Плана на БСП за съсипване на ГЕРБ е активиран малко преди нова година. Цените на тока се надписаха от ЕРПтат съвсем умишлено в услуга на приватизаторите си. Че ГЕРБ допуснаха грешки си е вярно но те са нищо в сравнение с далаверите на БСП и Тройната ламя. Пак ни баламосват, спомнете си водачите на протестите , А. Славчев и Янко, и двамата със стабилни връзки с БСП. Ето така нашия гняв се насочва срещу нас самите ...
263
0
 
5
 
! Отговори
иван преди 10 години
Цацаров е съдия и има особено самочувствие по отношение на тези физкултурници около него.А и е достатъчно интелигентен и разбира че на тези песента им е изпята,ако не ги приберат по затворите навън едва ли ще оцелеят при тези золуми които сътвориха.А и народа е вече с него и му казва Цацаров ти си последната барикада за крехката ни демокрация.Отърви ни от мършата герп.
262
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗЕЩО БСП ГО Е ПРИКРИВАЛА ДОКАТО Е БИЛА НА ВЛАСТ ?????
261
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 10 години
Вече два месеца редовия българин е зомбиран и ошашавян и не разбира какво се случва.Истинските организатори и ръководители на събитята дирижират всичко от тайните си щабове, медиите са тяхни,финансите, монополите - всичко в държавата.Кога ли обикновенния българин ще разбере че всичко е дело на МАСОНСКИТЕ ЛОЖИ,че масоните които завладяха напълно икономиката,финансите и медиите днес са тръгнали да овладеят напълно и политиката.Скандалите тресящи държавата са измишльотитни за да зомбират електорат
260
0
 
3
 
! Отговори
НИКОВ преди 10 години
Цацаров е известен масон, а шеф на ложата в която членува е известния свинар гергов, на когото беше подарен пловдивския панаир.Огромен държавен имот струващ над 500 милиона беше харизан на свинаря без 1 ст.да получи държавата.Половината от стария град-също.ГЕРБ опитаха по съдебен път да развалят този брутален грабеж и не успяха, но сега си плащат.Прокуратурата не разследва тази идиотска далавера за стотици милиони, ами се занимава с един донос от 99 г. че нам кой си мафиот, се оплакал че Флоров му искал 20 хиляди. А вие балачурници вярвате и аплодирате.
259
0
 
1
 
! Отговори
Минувач преди 10 години
ГЕРБ според НЦИОМ:2009 - 23.5%2013 - 23.9% Резултати от изборите през 2009 г. от сайта на ЦИК:ГЕРБ - 39,72%Коалиция за България - 17,7%....Имаше една Мира, която оставиха на мира.
258
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За Флоров е ясно, поредната инициатива на БСП за смачкване на ГЕРБ. Ще гласувам за БСП ако Станишев официално заяви: след като спечелят на изборите след колко дена ще бъдат освободени от ареста КИЛЪРИТЕ, НАГЛИТЕ И ОПРАВДАН Алексей Петров. Това е истината, ГЕРБ явно са бръкнали дълбоко в раната наречена престъпност и лекарите от БСП искат да я излекуват. Така че народе помагайте на БСП дайте гласа си за тях и всичките им престъпни любимци да се зарадват. Те така и се надяват да се смени властта.
257
1
 
3
 
! Отговори
Минувач преди 10 години
Това прилича на поръчкова акция, инициирана от БСП, като част от редовния й черен PR.Кой е задействал така светкавично прокуратурата за нещо, което е станало преди 14 г?Как е задействано - по линия на ДС или с пари?Може ли в този период да се търси допир с ГЕРБ?Къде са били до сега архангелите на БСП Петков и Миков? Къде са били поръчковите журналисти?До изборите ни очакват още много мрачни факти и събития, които винаги излизат в този период от лабораторията на Позитано 20. Това ли е поз
256
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Цацаров! Ето това е професионалист и човек със съвест и достойнство! Представям си как се опитват да го смачкат.
255
0
 
2
 
! Отговори
sever преди 10 години
До Анонимен parite i narkoticite sa do vreme tezi koito gi pritegavat imat li idea kak shte prodalgi sveta ili da stavame talibani
254
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя плешивец е най големия нарко трафикант в БГ бе хора, серга ли го разбрахте. Върти каналите на Цв.Цв.
253
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На ред са Цветанов, Борисов , Фидосова и цялата шайка герб.
252
1
 
8
 
! Отговори
МИТКО преди 10 години
До тук добре, но продължавайте надолу до Р Петков, Валентин Петров и Иван Иванов от ГДБОП .... работеха в комбина с преспинците и организираха поръчкови убийства . Те подсгигуряваха подслушване, проследяване и човек за разпознаване на жертвата за да не се убие погреша някой друг, а физическият изпълнител бе от престъпник замисим от тях. Посредством изпълнението на убийството престъпникът получаваше опрощаване ... това действа и сега, макар и в по-друга форма.
251
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
292: ПОЧВА ДА ВИ СТЯГА ЧЕПИКА. НЯМА КЪДЕ ДА СЕ СКРИЕТЕ. ЗОЛУМИТЕ НА ГЕРБ НЯМАТ КРАЙ
250
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
283: мНОГО НАЗАД СЕ ВРЪЩАШ,НО СЛЪНЦЕТО НЯМА ДА ТЕ ОГРЕЕ. ТЪРСИШ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ.
249
10
 
5
 
! Отговори
1 преди 10 години
Много интересен случай-подкуп от 99 г.,разследване до 2001 и нищо. Да не говорим че през това време флоров е бил младши офицер, една пионка.Изведнъж през 2013 почва разследване срещу него, като един от най-големите престъпници в държавата, но за 99 година.СМЕШНИЦИ.Разчитат само на простотията и завистта българска.Човек с най-минимално количество разум не би се хванал на подобнa ръждива въдица.Надали някой се съмняна тази атака срещу герб е масонско дело.Масонската мафия е решила да ни управлява
248
0
 
3
 
! Отговори
ws преди 10 години
da se linchyvat nachalnicite na gerb
247
0
 
18
 
! Отговори
Ако преди 10 години
Замириса яко на ако!