Прокуратурата погна Флоров за подкуп

Обвинението образува досъдебно производство срещу шефа на ГДБОП
Обновена: 19 апр 2013 16:05 | 19 апр 2013 11:19, Камелия Цветанова
368
 Прокуратурата погна Флоров за подкуп
Станимир Флоров. Снимка: Булфото, архив

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров.

Това става след проверка заради получените в обвинението сканирани копия на класифицирани документи от МВР и ДАНС. Изискани са оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров, и от анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела.

От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници, е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай  - чл. 302а от НК.

Още по темата

Софийският градски прокурор Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП.

В хода на разследването, което ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).

Припомняме, че Софийска градска прокуратура започна преди дни проверка за изясняване на факти и обстоятелства около сканирани копия на документи, изпратени до медии и на електронна поща в обвинението, съдържащи  класифицирани данни с гриф „Строго секретно”, които касаят Флоров.

В обяснителното писмо авторът на сигнала се представя като „дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност“.

„Естествено в това писмо няма да посоча името си, тъй като с приложенията към него ще извърша престъпление съгласно законите на Република България, понеже предоставям документи с гриф „строго секретно“, посочва анонимният подател.

Той твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
1
 
26
 
! Отговори
чукча преди 11 години
до 257 героПрокуратурата не води лична война с ГЕРБ Просто са потънали до шията в л- -на и понеже немогат да се хванат сами за ушите и да се измъкнат сега тъсят наоколо я клонка я чим трева за която да ке захванат И защото и ГЕРБ са част от тези които ги натикаха в тази клоака ще трябва да платят част от това изваждане Ато е да бъдат напръскани обилно с л- - на
225
3
 
6
 
! Отговори
От 250 до Чукча преди 11 години
Не знам кой е бюлетин номер 4 , а и казах че МОЖЕ БИ си един от тях. Но не можеш да отречеш че тук се навъртат в момента основно поддръжници на червените кхмери, къде платени къде доброволци.
224
0
 
16
 
! Отговори
до 262 преди 11 години
От тази статия можеш да настръхнеш, мамка му
223
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И сега кво излиза ? Лъчо Мозъка е най-свестен от всички,само дето е малко улав и ако беше някой шаран,на *** щеше да кълве ! Даже и един телефон като хората не можа да си изпроси !
222
0
 
19
 
! Отговори
97677 преди 11 години
Гущера си спасява живота с цената на откъста опашка !
221
0
 
2
 
! Отговори
чукча преди 11 години
до 250 Казвал съм политическите си пристрастия многократно но заради теб ще го направя още веднъж Бюлетин 4 Към теб обаче имам молба НЕДЕЙ СЛАГА ЕТИКЕТИ НА ХОРАТА ;А ИЗЛАГАЙ АРГУМЕНТИТЕ СИ Иначе просто се превръщаш в клакьор
220
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как се казва мъжа на калинката ? -Калинчок !И се получава Гърбав Калинчок Физкултурник!
219
6
 
19
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Болшенството от герберите са се ас...и много. Има ли значение кой го е назначил. Важното е на кого е слугувал. "...аз със вас, които сте на власт..." Запова да мирише чак до Брюксел. А пак им вярвайте. Отнася се за заблудени слепци и свързани с мафията. Един чист честен човек никога няма да им подражава и да ги поддържа !!!
218
15
 
6
 
! Отговори
До До ЧУКЧА преди 11 години
Хе-хе кефиш ме пич, потвърждава се тезата ти, тук е пълно с хора, които са забравили дерибействата на доган и червените олигарси по време на тройната коалиция, както и виденовата зима от 3000 лв за долар, и пак дерзаят ли дерзаят не за промяна а за бсп.
217
16
 
6
 
! Отговори
Gero преди 11 години
Определено има нещо много гнило в действията на прокуратурата. Аз искам държавата да бъде изчистена, но това в момента ми прилича на лична война на прокуратурата срещу ГЕРБ. Да вземем Флоров - повдигат му обвинение за подкуп от преди 14 години. А,през това време той е работил, като висш полицай при 4 правителства. Хора, не виждате ли, че в момента се хвърлят страшни ресурси против ГЕРБ. Замислете се кой има интерес от това и кой може да го финансира?
216
4
 
16
 
! Отговори
ЧУКЧА преди 11 години
до 240 АндроКакво значи ГЕРБ се извинявали Трябва ли да ти припомням приказката за дърваря и мечката /за лошата дума ираната от брадвата Обидата винаги ще се помни -- естествено от хората с достоинство а не от плазмодиите Как се забравя ;лош човешки материал ;ходете да сеете картофи ;пенсионерите изядоха фиксалния резерв ;наглеци ;лъжци ----------- Аз и ти можем да го кажем дори и по грубо ;но министър педседател та било то и бивш НЕ
215
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
doide vremeto i na tozi sluga na Borisov i Cvetanov.Toi e mashata na vsichki aresti, kude s prichina kude bez, no osnovno da se podchini uspeshnia biznes na GERB. sega ako naistina ima prokuratura i tia si svursji tabotata tozi individ Floroff trebva da s poleji u zatvora, kato kum nego sde prisuediniat gospodarite mu,Borisv i osobeno Cvetanov!!!Uprvalenieto" na tezikreteni vurna BG nna svetlinni godini nazad!
214
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Души продажни за власт и пари алчни,но на земята оставят кости бели.
213
0
 
13
 
! Отговори
Манипулиран преди 11 години
Стига сте използвали тая паразитна дума "погна". Особено за БГ и нашата прокуратура тя е изгубила отдавна смисъла си. ПС: Същото се отнася и за "скачането" на пенсиите. То пък е направо цинично.
212
5
 
26
 
! Отговори
Трандафор преди 11 години
Името на мафията в България е ГЕРБ. Долу ГЕРБ.
211
9
 
3
 
! Отговори
До ЧУКЧА преди 11 години
Хе хе, виждаш ли че тука са се събрали червени поплювковци, пуснах нарочно мнение 248, може би и ти си един от тях.
210
13
 
4
 
! Отговори
Животновъд преди 11 години
Червени ***, стига сте грухтели. Не разбрахте ли, че вашият *** Миков е назначавал Флоров. И не само него, но и цялото професионално ръководство на МВР, което е работело по времето на мандата на ГЕРБ?
209
16
 
5
 
! Отговори
Непартиен преди 11 години
Долу БСП и всички други.
208
4
 
26
 
! Отговори
дедо преди 11 години
Името на мафията в България е ГЕРБ ! ПФУУУУУУ !
207
2
 
15
 
! Отговори
ЧУКЧА преди 11 години
ДО 234 КузманНикой не е забравен Нищо не е забравено но така нареченото плюене по ГЕРБ /макар израза да не е твой/ имат основание Ако някой е гласувал за ГЕРБ си пада по ;;мъжкаря ;;Бойко или защкото сентенцията ;;АЗ СЪМ *** И ВИЕСТЕ ПРОСТИ ;; му харесва то много хора гласуваха за нов проект Гласуваха защото ги излъгаха че с тези с които сега се оправдаватще бъдат с повдигнати дела за злоупотреби ОКАЗА СЕ ЧЕ СЛЕДВАЩИТЕ ТРЯБВА ДА СЪДЯТ ТЯХ