Прокуратурата погна Флоров за подкуп

Обвинението образува досъдебно производство срещу шефа на ГДБОП
Обновена: 19 апр 2013 16:05 | 19 апр 2013 11:19, Камелия Цветанова
368
 Прокуратурата погна Флоров за подкуп
Станимир Флоров. Снимка: Булфото, архив

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров.

Това става след проверка заради получените в обвинението сканирани копия на класифицирани документи от МВР и ДАНС. Изискани са оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров, и от анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела.

От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници, е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай  - чл. 302а от НК.

Още по темата

Софийският градски прокурор Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП.

В хода на разследването, което ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).

Припомняме, че Софийска градска прокуратура започна преди дни проверка за изясняване на факти и обстоятелства около сканирани копия на документи, изпратени до медии и на електронна поща в обвинението, съдържащи  класифицирани данни с гриф „Строго секретно”, които касаят Флоров.

В обяснителното писмо авторът на сигнала се представя като „дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност“.

„Естествено в това писмо няма да посоча името си, тъй като с приложенията към него ще извърша престъпление съгласно законите на Република България, понеже предоставям документи с гриф „строго секретно“, посочва анонимният подател.

Той твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
9
 
! Отговори
До цър цър преди 10 години
Браво за мислите, които си изказал. Трябва много повече хора в тази държава да разсъждават като теб. За съжаление обаче не е така и затова сме на този хал. Всички "политици" от 23 години са престъпници, които ни окрадоха и продължават да ни крадат. Каква е тази дебилност, която е завладяла народа, да се делят на цветове и партии. Всички са еднакво крадливи. А в даден момент някои крадат повече от другите, защото са на власт и имат по-големи възможности. След това ролите се сменят. Нищо ново.
185
2
 
24
 
! Отговори
Бай Ставри преди 10 години
А къде е президента мълчи като .......
184
5
 
24
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
аа, стига ве, то няма един в тоя ГЕРБ, дето да е читав, всички са корумпирани и замесени в какво ли не...наистина съм изненадан...
183
5
 
17
 
! Отговори
boicho.boichev.7 преди 10 години
гербавите са се хванали за изборите като удавник за сламка.Единственият начин да не влязат в затвора цялата банда-и Флоров, и Цецо и тиквата , е да продължат да управляват.Което пък няма как да стане, но много им се иска.
182
3
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Чета и не вярвам,Флоров е от Видинския край,работил и близък с градския му Миков,разследван по времето на Р.Петков и Миков,пърдяли в едно гърне заедно,сега Цветанов и Бойко виновен .Какво спяха и не го хванаха мокрия влах Миков и пикльото.Политика и удари под кръста на мутри от прехода му казвам аз на този фарс.
181
0
 
3
 
! Отговори
цър цър преди 10 години
До Анонимен 203 : че има нови - има - и то доста... А ако не намираш такива просто негласувай. Трябва да намерим начин да обявим изборите за невалидни ако няма нужни 50% 60%... или някакъв ясен процен... освен това трябва да се промени закона и да проумее и да е ясно, че : НЕГЛАСУВАНЕТО СЪЩО Е ВОТ
180
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо все още не е задържан под стража?Защо все още не е паднал на колене,така както се полага на престъпниците и както казваше Р.Василев
179
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не познавам човек, който ще гласува за ГЕРБ, нито човек, който през 2009-та да е гласувал за ГЕРБ. Всички са отвратени от некадърното им управление.Ако има хора с такива познати, то да си подпбират познатите!
178
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 36Абсолютно сте прав ! В БСП са част от бившите комунисти, в ГЕРБ са истинските настоящи комунисти. Трябва да ги изчистим.
177
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Василевхахаот колометри си личи, че си млад гербераст, мечтаещ за парче от баницата. Уси некадърни сте!
176
1
 
19
 
! Отговори
Дано! преди 10 години
Първият от тройката Борисов, Цветанов, Флоров ...Хаирлия да е ...
175
0
 
0
 
! Отговори
hm преди 10 години
Pak da popitam...Koga shte si govorim za istinskite problemi na horata? A shte sprem s kiorfishecite? Koi shte predloji po-dobra alternativa za stranata?Neshto mi pisna vse predi izbori da izlizat nekvi "radeteli za zakonnosta" i bash togava da vadiat papki s interesni neshta....? Zashto ne gi izvadiha tezi neshta predi dva-tri meseca?
174
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
--200Няма нови ,..какво предлагаш?Всичките са ---ЕДНАКВИ !
173
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За сега прокуратурата ми харесва. Дано не се окаже кьор фишек всичко. Ако тя си е на място политиците малко или много ще се замислят дали да направят някоя друга далавера.
172
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До JamА аз до колкото си спомням Цвъко имаше 4 години за да го отстрани
171
1
 
11
 
! Отговори
цър цър преди 10 години
колко сте плитки... я се стегнете... червени, зелени, сини... има ли значение. Който е въртял далавери, нека да понесе цялата строгост на закона. А ВИЕ тук вместо да се карате по междуси, вземете се обединете и проумейте едно - ВСИЧКИ СА КРАЛИ ОТ НАС. - Сега е въпроса да се види толкова ли сме глупави че пак да гласуваме за тезе от последните 24г.
170
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво Цаца,браво!Покажи какъв трябва да бъде главния прокурор на тази държава.
169
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 195Извода какъв е от тази сметка- всички са един дол дренки и произхождат от едно котило.
168
2
 
11
 
! Отговори
факт преди 10 години
ГЕРБ се доказаха като специалисти в подслушването,рекета,контрабандата и трафика на наркотици.Факт е нали ?
167
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
179ГЕРБ=ТИМБСП/ДПС,СДС,НДСВ=СИК/ВИС