Лара Банева още не е дала показания

Прокуратурата има водеща версия за отвличането
61
Лара Банева още не е дала показания
Лара беше в плен 47 дни. Снимка: архив, Булфото

Лара Банева, която снощи беше върната от похитителите си, все още не е дала показания. Прокуратурата има водеща версия за отвличането на дъщерята на Евелин Банев - Брендо, по която работи, съобщи зам.-главният прокурор Ася Петрова, но не даде подробности.

Разпитът на Евелин Банев, направен от български прокурор в Италия, не е помогнал на разследването, тъй като Банев не е дал конкретни показания.

Още по темата

Ася Петрова не коментира дали за свободата на Лара са платени 500 хил. евро, какви доказателства има, както и дали за разследването са използвани вановете с техника за подслушване на МВР. Дали предаването на пари е било контролирано и дали действията на семейството също са били координирани, зам.-главният прокурор също не коментира. Имаме очаквания за разкриване на извършители, каза Петрова.

10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо беше отвлечена пред дома й в столичния квартал "Бояна" рано сутринта на 5 март и беше освободена вчера около 22 часа. Момиченцето няма физически наранявания, с него обаче работи психолог.

Похитителите, които са държали Лара в плен близо месец и половина, са я оставили в района на 6-о РПУ в столицата, след което изчезнали със сив VW Golf. Колата се издирва от полицията.

Засега нито МВР, нито семейството съобщават за това да е платен откуп за освобождаването на детето. Eвелин Банев-Брендо е в Италия като подсъдим по мегаделото "Кокаиновите крале". Разследващи свързаха похищението на Лара именно с участието на Брендо в процеса за трафик на стотици тонове хероин от Южна Америка за Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Ася ПетроваЛара Банева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
МВР преди 10 години
Дали този Брендо не е научел и детето си да продава наркотици? Крушата не пада по далеч от дървото.
42
0
 
3
 
! Отговори
ели преди 10 години
по важно е ,че детето вече е в къщи, а колкото до версиите на Мвр и известната прокурорка, ако имаше такива как ли щяха да се развият събитията. в света разкриват атентат за три дни, а нашите 50 дни нямат и понятие за кокво иде реч, освен ако не са на ясно кои са учасниците и не ги прикриват
41
1
 
2
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
"Проблем е влошаването на медийната среда и увеличение на автоцензурата в медиите поради корпоративен и политически натиск. Корупцията продължава да бъде пречка пред възможностите на правителството и подкопава общественото доверие в съдебната система и другите държавни институции", алармират от Държавния департамент.
40
1
 
4
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
В доклада на Държавния департамент е отбелязано влошаването на медийната среда заради политически и корпоративен натиск, злоупотребата с подслушването, корупцията и безнаказаността са главните проблеми пред България.
39
0
 
0
 
! Отговори
go6o преди 10 години
kokain be6e ne heroin
38
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецо, защо отвлякохте дъщерята на Брендо?
37
9
 
13
 
! Отговори
Всичко е навързано преди 10 години
Похитителите са тези, които не искаха подслушвания.Циркаджията Станишев да каже чия е анонимката.
36
4
 
5
 
! Отговори
дедо пич преди 10 години
Похитителите подали ли са документи за народна пенсия(Борец срещу капитализъма и Фашизъма),като Станишев вземе власта?
35
0
 
2
 
! Отговори
до 35 преди 10 години
ти чуваш ли се кви ги приказваш ? че то няма държава, камо ли да се грижи за нещо или някого ?
34
1
 
9
 
! Отговори
Валери преди 10 години
Защо да бързат, трябва да има време да си скрият следите колегите им. А детето дано да се оправи психически от съжителството с ***.
33
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви ти ---ПОКАЗАНИЯ ,всичко се знае ,....НО СЕГА ВЪПРОСЪТ Е ,.....КАК ДА СЕ ИЗЛЪЖЕ НАРОДА ,ИДАТ ИЗБОРИ !Нали 24г.,все едно и също -----ДАЛАВЕРИ,ДАЛАВЕРИ ,И ПАК ДАЛАВЕРИ ----ТОЯ Бг-НАРОД ,КАК Е ОЩЕ ЖИВ ,СЛЕД КАТО РАБОТИ САМО ЗА ---ПОЛИТИЦИ И ***!
32
4
 
10
 
! Отговори
E преди 10 години
Социалните няма ли да се намесят и да приберат детето. Явно там е среда която не е нормална .... бащата продавал наркотици, това заплашва детето . Ето сега емомента държавта да отнеме детето. Като е създавала дете майката не е и знаела от къде са парите .
31
2
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
стига рИвахте, детенцето та детенцето, що не вземете да спретнете една сапунка, ала, андреа селесте, какво било преживяло и не знам си какво още. По долу са прави като казват баща му какви ги върши, вие сте взели на чужд гроб да рИвете. НЕма огИн без пушИк.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
11 го е казал много точно.
29
4
 
10
 
! Отговори
ава преди 10 години
Добре че детето е живо и здрави. Иначе се очакваше, че ще я пуснат. Най-вероятно ги е било шубе да й направят нещо, че тогава наистина можеше баща й да се разприказва. Като няма какво да губи човек, си отваря устата.А за тези, които говорят, че нищо й нямало мога да кажа, че все пак си има психически травми. И в статията е написано, че не е физически малтретирана, ама си е шок - да те грабнат насред улицата, да стрелят по охраната, да те дъражт с непознати на непознато място и т.н.
28
0
 
18
 
! Отговори
дедо пич преди 10 години
Главния похитител срещу разписка ли я е предал на дежурния милиционер не става ясно от статията?
27
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО: я зе (7)Да *** ако бяха завардили така Софето както завардиха Бостън и не дадоха на нито един гражданин да си покаже носа нали всичките лигльовци щехте да ревнете че ви нарушават правата. А пък ако полицаите бяха застреляли тука някой бандит в престрелка - жална му майка на полицая. Щяха да го осъдят на 20 години за убийство и всичките да го оплюете какъв некадърник е че не го е хванал жив с голи ръце. Полицията работи в рамките които и позволява обществото. Калпаво общество - калпава полици
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От южна америка излиза основно кокаин, чиято и цена е много висока, съответно доходоносна, не хероин. Но това са подробности.Истинската италианска мафия е имала правила и семейството е неприкосновено, независимо какво е направил мъжа. Явно е, че старите правила на мафията вече не важат. Тежко и горко им на заслужилите.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дами и господа.. умишлено ли сте пропуснали ВМРО в анкетата за предстоящите избори?? Единствената автентична националистическа партия? А се мъдрят наякакви анти-български формации и формациики с по един вагон избиратели?
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички НОВИ правителства се застъпват от старите ,затова и КАДРИТЕ НЕ СА ЧИТАВИ ----24г.