Прокуратурата даде отчет за работата по изборите

543 сигнала за престъпления са получили обвинителите
Обновена: 15 май 2013 15:10 | 15 май 2013 15:10,
25
Прокуратурата даде отчет за работата по изборите
Снимка: архив Булфото

И двамата осъдени за купуване на гласове в Плевенско са набирали гласове за ДПС, това обяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг, който трябваше да представи отчет на работата на прокуратурата около изборния ден за предотвратяване на купуването на гласове.

Фокусът на изявленията но обвинителите обаче беше изместен заради продължващия скандал с намерените бюлетини в Костинброд. Така отчетът беше съкратен в рамките на 15-ина минути, в които зам.-главният прокурор Ася Петрова, която отговаряше за следенето на честността на изборите и координацията на общото звено между МВР, ДАНС и обвинението.

Преди дни стана ясно, че двама души в Плевенско са били осъдени по бързата процедура за купуване на гласове. Ася Петрова обясни, че и двете дела са завършили след споразумения, одобрени от съда.

До момента са образувани 64 досъдебни производства, обясни Ася Петрова. По нейни думи 12 от тях се водят по бързата процедура. Общо 13 души са привлечени като обвиняеми, а трима са задържани.

543 сигнала за престъпления във връзка с изборите са постъпили в прокуратурата. По всеки един от тези сигнали е разпоредена проверка, заяви Петрова. По 385 от тях от обвинението са счели, че няма достатъчно данни за престъпление.

По останалите случаи все още работим, допълни тя.

Зам.-главният прокурор беше категоричен, че обвинението е действало по всякакви сигнали, дори анонимни, стига в тях да се съдържат достатъчно данни.

По думите на Ася Петрова самата статистика говори за добрата съвместна работа на общото звено с между обвинението, МВР и ДАНС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
аман от прости полит преди 10 години
много шум за нищо -пак герберастите ще ни командват и след 4г ще няма България повече от народа ще е на гробището
21
0
 
8
 
! Отговори
dk преди 10 години
така настървено скочиха всички навремето срещу жан виденов,а се оказа ,че е единствения политик от прехода ,живеещ в панелка,нищо че е от бспи сега същото и интуицията ми подсказва че олигарсите и парите начело с пешките от бсп спретнаха този сценарийопомнете сене че са цвете герб,но поне се опитаха да работят за народа нищо че нямаха кадринарекоха учените феодали,а трябваше да ги използват ,а не разни манекенки и кадри от свободен университет да използватмладоста е хубава но
20
2
 
4
 
! Отговори
кук преди 10 години
само Стефан Гамизов и Бойко.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според господин Цацаров проследяването чрез технически средства на бюлетините от Костинброд не било възможно заради множеството камери на обекта, а в следващия момент същия твърди, че нямало никаква охрана.Освен това, твърди се, че намесата на определена медия е възпрепятствало извозването на палетите с годни бюлетини и с това операцията е била наполовина провалена. Защо тогава гн.Цацаров не вижда никакво основание тази медия да се разследва.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам коментарите и оценките по-долу имам усещането, че платените драскачи още не са надушили тази публикация
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
накрая ще излезе,че то не били компютри а компоти,а че прокуратурата е била употребена е ясно иначе за бсп т.н. десни не представляват никакъв проблем,единственото от което се страхуват е появата на истинска лява партия,това ще бъде смърт за бсп и те с цената на всичко ще пречат.бсп е олигархична върхушка експлоатираща социалистическата идея,за тях останалия народ е *** и просто кал по обувките им
16
1
 
16
 
! Отговори
защо ли преди 10 години
Защо ли в новината не се споменава, че осъдените са работили за ДПС.Заглавието трябва да бъде "Главна Прокуратура съобщи за осъдени за купуване на гласове в полза на ДПС"
15
0
 
4
 
! Отговори
Цацаров преди 10 години
Цаца, цаца, ама... Кит!
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП и ДПС на гелотината
13
1
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
И я не знам како е, ама и така не е. Цацаров ногу убаво рече оти са нашли читави бюлетини. Ама оти не рече отдека кюстендилската убавица знае сичко и кой е подкокоросал сите вестникарчета и телевизионерчета да натиснат прокуратурата баш у дено преди изборите? И оти като са решили с Президенто да си траат и да фанат бандито са си казали сичко на журналята и сега не дират тоо кой е изложил целата работа...
12
9
 
7
 
! Отговори
12 преди 10 години
Определено добро попадение на Боко и Цоко. Един човек назначиха, който не е калинка и изгоряха. За 4 години, тия *** свършиха поне едно полезно нещо - назначиха правилния човек, на правилното място! Много се съмнявам дали СС щеше да направи този избор, защото е умен.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А сега да отчете и какви заплати са взели , за да свършат толкова много работа - цели двама осъдени !Боже , та те са се претоварили
10
3
 
12
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Не съм гледал пресконференцията, но ако е вярно това което пише МИЛЕНА, явно започва да дава на заден Цацаров,защо ли?
9
2
 
16
 
! Отговори
милена преди 10 години
Дали използването на обичайните заподозрени не обслужи прикриване на престъплението на ДПС или БСП,или ЛИДЕР например. Длъжен е да отговаря пред народа и закона. Длъжен е защото макар и да се съмняваме в неговата честност и неподкупност, той все пак е "ГЛАВЕН ПРОКУРОР" ...
8
0
 
20
 
! Отговори
божел преди 10 години
За купените гласове от ДПС се знаеше но медиите така и не коментираха,макар ,че бяха уличени преди събота. Какво да кажем за гласовете от Турция. Кой ги наблюдава? А от днешната пресконференция разбрах само едно- тези които пропищяха с новината за бюлетините не носят наказателна отговорност. Демек, ЦИК ще ги санкционира само. И какво излиза ,че е постановка на тези ,които всичко знаеха ,като Манолова и Бареков. Къде бяха другите медии? Нима нямат интерес? Това от мен. А вие си направете извода
7
4
 
17
 
! Отговори
МИЛЕНА преди 10 години
Гледах внимателно пресконференцията на Цацаров и колегите му.Очакванията ми се оправдаха- той НЕ пое СВОЯТА отговорност за нарушаване на мълчанието в деня за размисъл, както повелява ИК. Стовари вината на политическите партии, които са се възползвали от ситуацията. А нали тъкмо ТОЙ ИМ ДАДЕ ОСНОВАНИЕ ЗА ТОВА?Не отговори и на въпроса какви са отношенията му с Делян Пеевски и с БСП.Подмина тези журналистически въпроси. Защо? Защо не проследиха евентуално нарушение, а ги ПРЕДУПРЕДИХА като направиха изявление? Чие евентуално престъпление прикри прокуратурата в лицето на гл. прокурор. Дали използван
6
2
 
19
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Я как ме изненадаха, ама как така нали ГЕРБ ги купуваше...да не се окаже..., а дали се премълчават и други трибуквени абревиатури, които от години си имат структури за купуване на да ги наречем ромски гласове, макар, че са си чисти ***!!!??? И как така прокуратурата не можа да осъди онзи мушмурок с млн. присвоени евра от еврофондове при доказано престъпление в Германия, и присъда ...ама в Германия , а тук не можаха милите да съберат доказателства, на Гоце срещу спонсора, а?
5
0
 
23
 
! Отговори
123 преди 10 години
Бих искал да чуя коментара на Лютфи Местан относно единствено доказаните до момента случаи на купуване на гласове в полза на ДПС. С какви очи от тук нататък този високо Ентелигентен празнословец ще говори за управление, за подкрепа на правителство и .н, след като категорично е доказано, че партията му е купувала гласове?
4
7
 
27
 
! Отговори
Въпроса преди 10 години
Ще излезете ли, г-н Цацаров заедно с Бареков да се извините на българският народ ако не намерите доказателства за подготвянето на фалшификация на изборите? Ще намерите ли достойнство да го направите след като волно или неволно влязохте в мръсните червени игрички?
3
3
 
17
 
! Отговори
ШШШШТ преди 10 години
прокуратурата май е услужлива