Оправдаха Лечков по делото за водния цикъл на Сливен

Решението е на Пловдивския апелативен съд и може да се обжалва
10
Оправдаха Лечков по делото за водния цикъл на Сливен
Йордан Лечков. Снимка: архив, БулФото

Пловдивският апелативен съд оправда бившия кмет на Сливен Йордан Лечков по делото за водния цикъл в града. Той обжалваше присъда от две години лишаване от свобода и забрана да заема кметски пост в продължение на три години от Старозагорския окръжен съд. Лечков бе обвинен, че е сключил неизгодна сделка и с 30 процента или 571 783 лв. е оскъпил ремонтните дейности за реконструкцията на водопроводната мрежа в кв. "Дружба" в Сливен.

Според магистратите в Пловдив няма доказателства за нанесена щета. Лечков бе оправдан и по второто обвинение- че принудил директора на сливенската данъчна дирекция да спре ревизия за възстановяване на ДДС на сестра му Дияна Лечкова и спрямо една от строителните фирми по проекта, като го заплашил с уволнение.

Оневинен беше и другият подсъдим по делото - Стефко Шефкенов, собственик на фирмата, осъществила строителния надзор по проекта за водния цикъл.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд. Осем години бях успешен кмет и няма от какво да се срамувам, каза пред журналисти на излизане от съдебната зала Лечков, цитиран от БТА. „Яявно бях неудобен", допълни той. По думите му, когато приключат всички дела, ще се види, че е било "много облаци, малко дъжд".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
от 8 преди 10 години
канализация нарочно направена с обратен наклон, и с един голям камък в тръбата откриха като вкараха робота с камерата хората. Постоянно някъде в града има разкопки, заради скопосната работа на краваря. -Заравяйте!-Ама шефе да извадим кирките.-заравяй общината плаща...Това представлява човека опетнил името на този велик Българин!
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е Лецата е невинен! Алчността на един бивш кравар и настояща мутра оклевети един от най-успешните кметове на Сливен и докара общината до фактически фалит! Грешката на Лецата е, че му се довери и когато разбра, че целта на краваря е яко крадене реши да му спре договорите и от тогава тръгнаха проблемите! Отчитане на 4 качество тръби за 1-во, Изграждане на ВИК бе нито един хидроинженер-само ***. Чак немците се хванаха за главите от некадърна работа. Това е истината за Лечков!
7
11
 
6
 
! Отговори
100 ВОЙВОДИ преди 10 години
ОТ САМОТО НАЧАЛО СЕ ЗНАЕШЕ ЧЕ ЛЕЧКОВ Е НЕВИНЕН И ЧЕ МУ СКРОИХА НОМЕР.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
позор позор позор това е бг
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** М О ТА !
4
2
 
17
 
! Отговори
Sliven преди 10 години
Tozi ne trqbva ot zatvora da izliza.
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той бил неуспешен,пък тоя пращи от мозък,наслагал само негови хора в общината,вече хората мълвят,че не е община,ами трета възраст,а на Лечков честито !
2
0
 
18
 
! Отговори
Сливенски вятър преди 10 години
Както се казва: ,,Това което не се оправя с пари се оправя с много пари"Лично познавам Стефко Шефкенов още от времето когато беше малко но много *** .Не се учудвам ,че като е пораснал е станал още по-голямо а и алчно (той и някога проявяваше склонност към кражби)
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поне за успешен кмет и лаф да не прави, ами поне да се засрами, че разтури града.Това, че е оправдан съвсем не означава, че е невинен, защото в България парата определя съдбата за жалост.