Пак отложиха делото за радикалния ислям

Едно от вещите лица днес не се яви, продължава на 4 юли
5
Пак отложиха делото за радикалния ислям
Снимка: архив, Булфото

Окръжният съд в Пазарджик отложи делото за радикален ислям за 4 юли. То се води срещу 13 подсъдими за разпространение на антидемократична идеология и участие в нерегистрираната организация "Ал Уакф ал Ислями".

Днес съдът прие втората част от експертизата на документи на арабски език, изготвена от вещото лице Александър Шунин. Защитата на подсъдимите продължи да поддържа становището си от предходните заседания, че вещото лице няма необходимата компетентност по арабски език, но съдът счете, че вече се е произнесъл по въпроса и прие експертизата.

Още по темата
Тъй като призованото за днес второ вещо лице д-р Сефер Хасанов от Висшия ислямски институт, не се яви, делото бе
отложено за 4 юли. Тогава съдът ще изслуша експертизата на д-р Хасанов, който трябва да представи теологически анализ на 9 писмени материала на турски език, преведени от друго вещо лице по делото, предаде БТА.

Съдът постанови също да бъдат призовани като свидетели за следващото заседание главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи и заместника му Ведат Ахмет.

В залата възникна спор за изплащането на пътните разноски на вещото лице Шунин, тъй като според защитата той бил "довеждан в Пазарджик с автомобили на специалните служби". Пред съда Шунин посочи, че е пристигнал с автомобил на негов приятел и няма претенции за изплащане на пътни разходи. Съдът прие обяснението и не присъди разноски за транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
,,, преди 10 години
направо ще го прекратяват -- техните хора дойдоха във власта!!!
4
0
 
8
 
! Отговори
Tadi Mostowicz преди 10 години
"Сами си ги избрахме ОТНОВО."=====================Не знам за теб, но аз не съм ги избирал тези мошеници. По-фалшиви избори не е имало в целия ми съзнателен живот. То не бяха купени гласове, манипулации на вота и какво ли още не. Освен това, няма никаква алтернатива, всички партии в парламента (че даже и извън него) са "един дол дренки" (съжалявам за диалекта, но изразът е много подходящ за ситуацията). Witamy w Absurdistanie!
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съдът ще стигне до някакво решение.Но въпросът вече опира до националната сигурност.Трябва добре да се осъзнае ,че сред иначе неагресивните български мюсюлмани(традиционно сунити) се появиха външни влияния от други течения на исляма.Те са по-радикални и нетипични за страната ни и вероятно ще създадат проблеми не само на главното мюфтийство ,но и на държавата ни като цяло.Имам опасения като гражданин на България ,че религията се използва за чужди държавни интереси в региона...
2
1
 
22
 
! Отговори
jen преди 10 години
Какво дело - ДПС се върнаха на власт - накрая и обезщетение ще им плащаме за клевета... Каквото и да се случи с тая държава - заслужаваме го! Сами си ги избрахме ОТНОВО.
1
1
 
20
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
така ще влачат делото ,докато го затлачат съвсем и никой вече не си спомня за какво става въпрос.А опасността от радикален ислям съществува,просто никой няма смелост да дефинира проблема,камо ли да вземе някакви мерки.