Костинбродските бюлетини набъбнаха до 480 000

Казват след 2 седмици колко са годните
Обновена: 7 юни 2013 18:29 | 7 юни 2013 18:00, Веселина Йорданова
129
Костинбродските бюлетини набъбнаха до 480 000
Снимка: БТА

Намерените в Костинброд незаконни бюлетини са 480 000. Те са били предназначени за всеки един от избирателните райони в страната, съобщиха от прокуратурата резултатите от приключилия оглед на бюлетините.

За някои избирателни райони са намерени повече отпечатани бюлетини, например за Благоевград и Кърджали. Четиридесет хиляди са били предназначени за чужбина, съобщиха наблюдаващите прокурори от Софийската градска прокуратура Стоил Тойчев и Ваня Стефанова.

Още по темата
170 хил. от бюлетините са били нарязани или сгънати. Разследващите не са установили маркирани за определена партия бюлетини.

Зам.-градският прокурор на София Роман Василев съобщи, че общо поръчаните от Министерския съвет бюлетини за изборите са 8 млн. и 343 хил. В това количество влиза и 10% резерв.

След две седмици трябва да са готови експертизите, които ще установят колко от бюлетини са годни за употреба. Очакват се и резултатите от компютърно-техническа експертиза на машината в печатницата.

Собственикът на печатницата Йордан Бончев е дал показания. Василев обаче отказа да уточни какво е заявил той пред разследващите. Сред разпитаните е и главният секретар на Министерския съвет Росен Желязков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
2
 
! Отговори
бсп преди 10 години
Цецо от къде си купихте тия 6 aпaртaментa.........кaк стaвa тоя номер.
84
1
 
2
 
! Отговори
мaорa преди 10 години
Рaботaтa е яснa кaквото и дa говорим.....имa нещо много гнило в цялaтa рaботa. Тия бюлетини не сa случaйно тaм то е ясно. Цецо Боко и сие дa понaсят отговорност aмa реaлнa......имaм пред вид Боко Туквуня и Цецо дъ сикс aпaртмънтс.
83
2
 
2
 
! Отговори
Брак ама надали преди 10 години
Бре.бре,бре много брак,много нещо - да се чудиш как гербаджията собственик на печатницата още не фалирал
82
2
 
3
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Това количество си е направо за цял вот какви фалшивикации ви гонят
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MISLIA , MISLIA I SE 4UDQ, KAK SU6TESTVUVA TAZI PE4ATNICA S 500 000 BULETINI BRAK?!? QVNO DOBRE PE4ELI ZA DA DOPUSNE TOLKOVA BRAK. NO NE E BRAK KAKTO SE RAZBRA, TOVA E POSLEDNATA 4AST ZA DA SE "VZEME" PULNO MNOZINSTVO V PARLAMENTA I BULGARIQ DA SE UMURTVI. DOBRE, 4E VSE PAK V GOLQMA 4AST OT HORATA IMA RAZUM TA TAZI UNUKALNO KRADLIVA, PODLA I DOLNA PARTIQ GGERB NE E NA VLLAST. ZNAE E SE, 4E NI6IO NE E STAVALO BEZ ZNANIETO NA BORISOV ETO ZA6TO SUD I KONFISKACIQ NA PARITE I IMU6TESTVOTOT MU!
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това са бюлетините,които не стигнаха на ГЕРБ за да спечели пълно мнозинство.Пита се в задачата колко са тези,които са влезли в употреба?
79
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бареков спаси страната от диктатура
78
11
 
5
 
! Отговори
моряк преди 10 години
сега пък казаха че бюлетините били 500000 ама са за бесепету,депесетуу,а така и мегленчетокуневу.много ги било яд бесипету че не могли да си изнесат напечатаните бюлетини и да ги употребят понеже дали много пари за разработката а рублите им се свършили...
77
1
 
8
 
! Отговори
Десетият до 91 преди 10 години
До ShopЖопа, в тази събота ти бе седнал да мислиш и мислеше, мислеше...А с какво? А те да вземат и да ти опорочат деня! Гадове, брей! Ти ще кажеш "децимация!". Брей, как я научи тази думичка? И понеже си мераклия, аз съм Десетият! Само трябва да дойдеш да ме вържеш. Просто нещо! Но първо си сложи два чифта памперси на дебелия дирник. С КНО попадам само в 8, 9 и 10 от 25 м. Имам и оптика...Ние помним ястребинчетата! Ясен ли съм?
76
15
 
15
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Вън червените интриганти от България!!!
75
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНяма да ги касират, споко.А ти препоръчай на любимите ти главорези от ПГ ГЕРБ да си купят по едни маратончици, че много ходене ще има - влез-излез-влез-излез... и така 4 години...
74
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И един милион да са. Какво от това. Те не са мърдали от печатницата. Къде са хората които щяха да ги разнасят. Да фалшифицират. Пълен смях. Дано касират изборите.
73
10
 
16
 
! Отговори
дудука преди 10 години
Бюлетините за който става въпрос са си отвсякъде брак и негодни за употреба!Обаче истината се прикрива и всеки нормален човек може да се сети защо!?И не случайно другарката Мая получи председателският пост в парламента за добре изиграната роля със сигнала за фалшивите бюлетини в Костинброд.
72
15
 
14
 
! Отговори
goro преди 10 години
айде сега сички маймуни като манолова бареков и станишев под строй към затвора заради лъжите им
71
16
 
23
 
! Отговори
И децата преди 10 години
И децата знаят, че ако има съмнение зафалшификация трябваше да се проследи КЪДЕ ще отидат бюлетините, а не да се вдига врява че са " открити" Поредната червена спекулация за простия и неграмотен народ!
70
5
 
23
 
! Отговори
Марк преди 10 години
Всъщност всички бюлетини са фалшифицирани и изборите са фалшиви , и демокрацията ни е фалшива и...въобще е време за българския Пиночет!
69
8
 
23
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Нека да има нови избори! Защо от БСП не искат нови избори? Про-турската партия "Юруш"(атака) ги разбирам защо не искат нови избори - защото са наясно че повече няма и да помиришат парламента, след като Сидероглу се продаде и докара БСп и ДПС на власт.
68
14
 
27
 
! Отговори
Аз преди 10 години
На 04.12.2012 Станишев казва, че ако Герб не си отиде с мир ще си отиде по друг начин .Следва надуване на сметките за ток ,после протести инспирирани от групировки.Падане на правителството на ГЕРБ.На 28.03.2013 внасяне на сигнал за подслушвания от Станишев .На 30.03 номинация на Орешарски за премиер.През това време активна намеса на Гл.прокурор в полза на БСП.На 08.04. Цветлин Йовчев излиза в отпуск от Президентството и заявява,че се оттегля в полза на проект ,който е несъвместим с длъжността му
67
15
 
24
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Тези бюлетини набъбват всеки божи ден като гъби!Опасявам се,че докато решат на кого да ги препишат по брой ще залеят домовете ни!Явно ще се провежда търг с тайно наддаване и все още се чака да се види кой ще даде най много,за да очернят ГЕРБ
66
12
 
15
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
До kkroСто бюлетини да вземеш, освен да си обършеш *** с тях, нищо друго не можеш да направиш. Стига сте се подавали на елементарни манипулации.