Подозират натиск зад признанията на Заека

Той прикрива чужди интереси, смята майката на Мирослава
10 юни 2013 22:00,
25
Подозират натиск зад признанията на Заека
Емилия Николова, майката на Мирослава. Снимка: архив Булфото

Пълните самопризнания за убийството на Мирослава са взети под натиск. Такива съмнения изразиха и двете страни по процеса, който днес започна в пернишкия окръжен започна, съобщи ”Дарик”.

Адвокат Диана Ангелова, която защитава единствения обвиняем за убийството - Марио Любенов, обясни, че недоумява как Любенов е взел решението да признае вина, която през цялото време е отричал.

По думите й някой има интерес процесът да не бъде разгърнат докрай и да приключи по „удобен" начин.

Майката на убитата Мирослава Емилия също не вярва в самопризнанията на Любенов. Според нея истината за смъртта на детето й никога няма да се разбере.

Напълно възможно е някой да е оказвал системен натиск върху Марио, заяви адвокатът му Диана Ангелова.

Разследването на разтърсващото престъплението е белязано с пропуски и неясноти от самото начало, коментира още адвокат Ангелова.

Още по темата

„Кого всъщност се е искало да скрие и прикрие и кого е устройвало това убийство - тези въпроси останаха неизяснени", обясни адвокатката.

Майката на убитата Мирослава - Емилия Николова, също смята, че решението на Любенов прикрива чужди интереси, в замяна на по-лека присъда.

Доживотна присъда, която да се редуцира до 20 години затвор, поиска по-рано днес окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов за подсъдимия за убийството на 17-годишната Мирослава Николова - Марио Любенов.

Присъдата му обаче ще стане ясна и прочетена на 12 юни в 14 часа, макар днес Заека да призна за отвличането и убийството на момичето и да настоя за съкратено следствие.

Пред магистратите Любенов обяви, че иска бърз процес, защото не можел да издържи очертаващото се продължително дело - с разпит на много свидетели и вещи лица.

Днес адвокатът на родителите на убитото момиче Анани Константинов пледира съдът да наложи най-голямото възможно наказание, защото обществото ни се нуждае от справедливост.

"Човешкият живот е зачеркнат с лека ръка, с безмилостна жестокост", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В БГ се практикува следното: Ако престъпника не е осигурил свидетели на престъплението и не даде рушвет на полицаи и съдии, не може да бъде осъден.Ето затова даже битовите крадци си признават, а после биват пускани, защото нямало свидетели, а техните показания не се признавали, защото са крадци...Те тоя фарс го гледам сега и наживо.Та вие - някакъв добър човечец (ама най-добричкия) бил убил някакво си момиче... Ми той не си е осигурил свидетели!Да не прикрива пък някое синче на олигарх?
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заю ако признае истината ще се "самубие" и той от присъп на съвест с два три - куршума в тила....Чулите истината може да се поболеят от амнезия или по-сериозни за здравето болеси...
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АРЕ СТИГА ВЕЧЕ. Полицията не може ли да събере доказателства. След като са я били и душили, трябва да има по тялото и отпечатъци, косми, и т.н. от двамата обвиняеми. Каквато ни е полицията, такъв ни е и съда. Едни доказателства не могат да се съберат и една присъда не може да се наложи. Е***ти и простата държава!!!
14
1
 
12
 
! Отговори
ужас преди 10 години
НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ РАБОТАТА СЪС САМОПРИЗНАНИЯТА ИМ НАМИРИСВА,ДЕМЕК НАГЛАСЕНА УДОБНО ВСИЧКО ДА СВЪРШИ ДО ТУК,ОБАЧЕ В ЖИВОТА НИКОГА НИЩО НЕ ОСТАВА СКРИТО ПОКРИТО!!!!
13
3
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
А ЗАЩО НЕ ЗАДЪРЖАТ МЕН?! АМИ ЗАЩОТО НЕ СЪМ ВИНОВЕН, ЗАЩОТО НЯМАМ НИЩО ОБЩО С ТАЗИ ОДИСЕЯ. НАСИЛА БИЛИ ИЗТРЪГВАЛИ ПРИЗНАНИЯ. ПОМИСЛЕТЕ РЕАЛНО- АКО Е ВАШЕТО ДЕТЕ КАК БИХТЕ РЕАГИРАЛИ?! БЕЗ ПРИЧИНА ТОЙ НЕ ПРАВИ ПРИЗНАНИЯ. ДОСТАТЪЧНО Е ТАРИКАТ, ХИТЪР И НАГЪЛ. БСП ИМ БИЛИ ВИНОВНИ. СТИГА СТЕ УПРЕКВАЛИ ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ. ПАРТИИТЕ НЕ СА ГО РОДИЛИ ТОЗИ ***, А МАЙКА МУ. ТЪРСЕТЕ ПРИЧИНАТА В НЕЯ.
12
25
 
11
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Нормално, когато БСП е на власт полицията да изтръгва самопризнания с бой. И нищо чудно и те да имат пръст и в това гнусно престъпление.
11
3
 
15
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 10 години
И на мене ми мина през ума , че много бърза Зайо да влезе в панделата до живот ... няма правосъдие в тая държава , на оръжие ОВЦЕ !
10
0
 
10
 
! Отговори
amsterdama преди 10 години
Ну , заяц , ну погоди !
9
7
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Разбирам мъката на родителите. Разбирам и желанието на адвоката да изкара довереника си невинен. Но не разбирам сеирджиите какво очакват - да се намерят доказателства, че марсианците ли са я убили??? Съжалявам за циничния език, но нека теорията на конспирацията да не я намесваме в една човешка трагедия!!!! Още по-малко е приемливо да се политизира!!!!
8
6
 
13
 
! Отговори
акуд преди 10 години
и заека като болен сидеров е клекнал след някой паричен транш. това е ясно на първо четене
7
0
 
6
 
! Отговори
4 преди 10 години
Какъвто е случаят, който твърди официалното разследване. И няма случай, в който час и половина след отвличането е убита отвлечената жертва, беше категоричен Иван Костов.Майката потвърди пред нас, че е разпознала сред тези лица единия Марио Любенов, от тези, които се считат, че са участвали в отвличането и вероятно в убийството. Което той вероятно ще отрече.
6
1
 
11
 
! Отговори
3 преди 10 години
''По някакъв начин тези наркотрафиканти участвали ли са в политическия живот, финансирали ли са го и така нататък, допълни Костов. Семейството твърди в публично изявление в Перник, че само е стигнало до извода, че пет души са замесени в отвличането и смъртта на Мирослава. Никой не вярва, че това отвличане е за пари. Защото няма в света случай, при който се отвлича човек, за да се рекетира и изнудва несвързано по роднинска линия с него лице. ''
5
1
 
10
 
! Отговори
2 преди 10 години
Той припомни, че когато алтернативната комисия е започнала работа по случая, от три независими източника е изтекла информацията, че Стойчо Стоев е бивш служител на ГДБОП.С функция вероятно да наблюдава под прикритие местен бос, занимаващ се с наркотрафик. Увисна това във въздуха. Много просто обаче е за Народното събрание да установи това. Министърът на вътрешните работи да каже бил ли е или не е бил. Такава ли му е била задачата.''
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И все пак, защо не са отвлекли сестрата на Мирослава?! Нали именно тя е имала богат годеник, който трябвало да плати откупа.
3
10
 
9
 
! Отговори
Киро тарелката преди 10 години
Всички замесени в тая свинщина, отлично знаят какво и защо се е случило и е напълно излишно да занимават целия народ с глупости. Тези селски битови драми не са от значение в национален мащаб.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми то Чочо си призна...
1
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свобода за Заека!