Заека призна убийството на Мирослава

Делото ще се гледа по съкратена процедура
Обновена: 10 юни 2013 16:27 | 10 юни 2013 12:26,
59
Заека призна убийството на Мирослава
Снимка: архив Impact press group

Марио Любенов-Заека се призна за виновен за убийството на Мирослава Николова пред Пернишкия окръжен съд.
Заради самопризнанията на Заека делото се гледа по реда на съкратено съдебно следствие. Отпаднаха разпитите на всички 93 свидетели и над 20 вещи лица.

Любенов потвърди истинността на фактите и доказателствата, посочени в обвинителния акт от прокурорите Анита Джамалова и Пламен Найденов.

Според обвинението Любенов и Стойчо Стоев-Чочо са похитили Мирослава на 7 ноември, докато се прибирала вкъщи след тренировка. Те я убили същата вечер, като Любенов я удушил с предварително подготвени стоманено въже, а Стоев е упражнил физическа сила, за да улесни Любенов в извършване на деянието.

Още по темата
Двамата извършили убийството, за да получат откуп от 250 хиляди евро от приятеля на сестрата Елеонора - Борислав Чолев.

Те планирали убийството още от лятото, като през август обаче не могли да извършват похищението на Мирослава заради лятната ваканция. Отвличането било ускорено от затрудненото финансово състояние на двамата, особено на Стойчо Стоев-Чочо, който получил съобщение за публична продан на неговото жилище и това на родителите му, която започвала от 12 ноември същата година.

Марио Любенов планирал отвличане на сина на гръцки бизнесмен от фирма, в която работел преди това. То обаче не могло да се осъществи, стана ясно от обвинителния акт, пише БТА.

По-късно се срещнал със Стоев и двамата решили да отвлекат Борислав Чолев, за да получат откуп от 250 хиляди евро. Той обаче имал много непредвидимо поведение и затова се отказали от неговото похищение и се спрели на Мирослава, с която Борислав се сближил, защото живеел в дома на семейството й. Според похитителите тя била най-подходяща за жертва, защото имала точен график на движение, който ги улеснявал.

Припомняме, че главният заподозрян за убийството на Мирослава – Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби в дома си в присъствието на барети. Парламентът сформира алтернативна анкетна комисия по случая, след като опозицията в 41-вото НС бойкотира официалната. Оттам излязоха с доста смущаващи становища, като се чуха и предположения, че висшето ръководство на ГДБОП е намесено в случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заек Зуек и тем подобни наричайте ги с истинските им имена тези престъпници какво ги толерирате.Утре ще влязат и във вас.То е ясно че все някой нещо прикрива като случая "Белнейски" и се проточват със столетия.Адвокатите ги съветват какво да пледират че да се оттърват по леко.
49
0
 
1
 
! Отговори
Мис Марпъл преди 10 години
Някой да се е сетил да каже (или измисли) нещо за мотивите за деянието?
48
0
 
11
 
! Отговори
PD преди 10 години
Нещо не се вързва в поднесената история. Дори и този заек да е от физическите извършители на убийството, то то е по случайно неблагоприятно стечение на обстоятелствата. Вероятно момичето е оказало неочаквано ожесточена съпротива. Мозъка на тази операция, надхвърля интелектуалния капацитет на спряганите за извършители. Някъде, в своя житейски път тези двамата са паднали на манипулатор, от службите, бивш или настоящ, който им дърпа конците. Дали има достатъчно данни кой може де е той ?
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щото са 6 волтови, за това!
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правенето на зайчета да започнееееее........ Сега!
45
0
 
1
 
! Отговори
iv преди 10 години
аа пита се зашо момичето точно??
44
1
 
1
 
! Отговори
BRAVO преди 10 години
До optimistZastoto mu se vrazva.Ti kak mislish?
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DOBAVKA NA 47 " AZ ONAJA RABOTA SI REZEM"Ne znaeh,che oshte ima slushalki.Kolko vi plashtat gospodaite?200-300 ili 500,moje bi 700-900,do 1000 LV na mesec.Tova e za po gramotnite ot KDS:You support the wrong MASTER.WAKE UP.WAKE UP!ZZZZZZZZZZZZZZRRRRRRRRRRRRR WAKE WAKE UP
42
1
 
16
 
! Отговори
Математик преди 10 години
Никой човек не признава, дори да го е направил. Освен, ако няма на ум някаква врътка със следващите инстанции и това самопризнание... Ще видите.
41
2
 
23
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
кога ше има референдум за смъртното наказание?!?
40
2
 
5
 
! Отговори
BRAVO преди 10 години
Do 37 Prez vreme na turskoto robstvo ,ako si pla6ta6 danaka ot 10%,ti njamash nikakav problem.Kakvo stava sega?Nikoi ne pla6ta danaci,vseki se krie,bez da e tarsen i priema "Andreshko" na Elin Pelin za nazionalen geroi.Mozete da me rugaete geroi na" key bord",no vseki narod si zasluzava upravnizite.Vie si gi izbrahte.Gledam vi seira ot 25 godini i se ubezdavam,che "OT TOVA NAROD,AKO STAVA NAROD-AZ SI REZEM! OBICHAM VI VSICHKI ZLOBARI,ZASHTOTO VIE NE ZNAETE PO-DOBRO.
39
3
 
5
 
! Отговори
лени преди 10 години
Абе ти от 40 българин ли си или ***?Какво направи за тази държава че си позволяваш подобни изказванияИзлезе ли да протестираш против неправилните неща които се случват в държавата ,така е много лесно отстрани да се правиш на интересен,но истинната е че си жалка ***.От такива като теб няма никаква полза никаква.Сииржии и дупедавци.Продажник,***.Много си е хубава държавата,бързо си забравил от къде си тръгнал.Хората с къса памет са вредни не само за собсвената си държава но и въобще
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спокойно господа скоро няма да можеш да биеш лекар или учител с останалите прави каквото искаш.
37
1
 
1
 
! Отговори
Kiril преди 10 години
Kakvi sa tezi Zaitsi, Lalugeri i pr. zhivotni, koito naselyavat BG?! Zoopark ili normalna strana e?!
36
11
 
1
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До емигрант 40Ти като я гледаш от близо(Европата) да не би да си " хванал бога за шлифера" ?
35
4
 
13
 
! Отговори
Мари преди 10 години
Тоя се пъна,пъна ,отрича и накрая си призна кой му дава право да отнема живот без да има заслуга за създаването на този живот който е отнел.Изверг!Заслужава бавна и мъчителна смърт.
34
3
 
6
 
! Отговори
DARK преди 10 години
Убили са я щото тя 100% е щяла да го припознае единият щото са се сближили или тоя факт постоянно ви убягва!!!Вие ако сте на мястото на това ще сте се *** от страх , че тя може да ви разпознае по късно и за това единствената опция е да я очистят!Логиката е хипер проста престъпленията имат прости мотиви във 99% от случайте!
33
0
 
6
 
! Отговори
Стефка преди 10 години
До анонимен, ама надалиЗащото се пазят взаимно.Защото така или иначе хората не вярват в полицията....жалка работа.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
??Като са я отвлеки за откуп защо са я убили и защо са планирали убийство?
31
2
 
18
 
! Отговори
анонимен, ама надали преди 10 години
"Отвлечена съм, има замесена полиция, моля те, спаси ме"-това са думите, които твърди сестрата на Мирослава, че е чула в обаждане в 21 часа, същата вечер.Защо не се провери тази версия, а властите и полицията скалъпват всичко?