Цветанов си тръгна с обвинение от прокуратурата

Според адвоката му по делото няма доказано използване на СРС-та незаконно
Обновена: 12 юни 2013 16:23 | 12 юни 2013 12:11, Камелия Цветанова
269
Цветанов си тръгна с обвинение от прокуратурата
Цветан Цветанов Снимка: БТА

Ексвътрешният министър Цветан Цветанов си тръгна с обвинение след разпита в Софийска градска прокуратура. Мярката му за неотклонение е подписка, съобщи адвокатът му Менко Менков. 

Цветанов беше на разпит в прокуратурата по разследването на незаконно подслушване. Той е обвинен, че като министър не е изпълнил задълженията си и съзнателно е допуснал подчинените му от СДОТО да извършат престъпление.

Постановлението му е връчено днес по време на разпита, уточни Менков. Защитникът на Цветанов призна, че е останал изненадан от обвинението, което му е повдигнато, защото по делото няма доказано използване на СРС-та незаконно и освен това на нито един от другите обвиняеми от СДОТО няма повдигнато обвинение за незаконно подслушване.

Още по темата
Това навежда на мисълта, че се прави, за да се повдигне каквото и да е обвинение, коментира Менков. Той се оплака, че нито на него, нито на Цветанов са предоставени каквито и да било материали по делото или доказателства. 

Цветанов също призна, че въпреки че има право като депутат да чете материали в секретна секция на парламента, където главният прокурор Сотир Цацаров внесе мотивите си за свалянето за имунитета му, придружени с документи, той не е чел нищо, защото смята, че адвокатът му също трябва да бъде запознат с материалите по производството.

Менков коментира още, че не е ясно защо Цветанов е бил викан и за разпит при съдия, в същото време не са били призовани и останалите обвиняеми по делото. Мисля, че обвинителите се отказаха от това си намерение и няма да го викат на разпит при съдия и през следващите дни.

Разпитът в СГП пък се проточи, защото компютърът им е стар и флашката зацикли, каза още Менков.

Адвокатът е сред голямата група защитници по делата за източване на милиони евро по програмата "САПАРД". Именно по тези процеси Цветанов отправяше критики за това колко бавно се движат и как е възможно да има оправдателни присъди. Днес обаче Цветанов обясни, че е направил личен избор негов защитник да е именно Менков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Елитна компаньонка на име Мария е отровила Мишо Бирата, за да бъде симулиран инфаркт. Въпросната Мария и друг път била ползвана за "специални" поръчки от криминални структури, свързани с Цветан Цветанов и ГЕРБ, намекват ченгета. Според спецове убийството на Мишо Бирата не би могло да бъде извършено без логистичната помощ на хотелската управа на Валентин Златев, известен като най-близкия олигарх до Бойко Борисов.
162
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зам. главният прокурор Ася Петрова е тайната любовница на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. След сърдечната им връзка, кариерата на Ася полетя като ракета. За да я поощри Цецо я взе и на 3-седмична командировка в Щатите. И в момента Ася Петрова продължава да е вярна на Цецо, въпреки че той падна от власт и ще стане обвиняем. Интересно дали властолюбивата прокурорка ще носи портокали на Цецо, ако магистратите го вкарат зад решетките. Пак ще се върнеш, Цеци!!!!
161
2
 
7
 
! Отговори
аз преди 10 години
стига сте развозвали този търтей със служебни коли и един взвод охрана ,като е виновен да си получи това което е причинил на другите. За гузната му съвест може да съдите по охраната му ,значи страхува си от нещо за да се крие зад тези горили ........
160
5
 
7
 
! Отговори
А преди 10 години
Тия за едно подслушване ли са бе....Цялото ръководство на БСП да се съди за продаването на народа в робство чрез Белене!
159
3
 
5
 
! Отговори
А преди 10 години
Комунистите - БСП и т.н. дадоха пример за това, което трябва да им се случи на тях самите! Народен съд за националните предатели!
158
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако лицето олицетворява душата на човека, какво ни казва лицето на Цецо ?... По добре да замълчим с прискърбие за грозната душевност на някои политически фигури !
157
3
 
3
 
! Отговори
love преди 10 години
атака + дпс = внл
156
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Случая сЦВЕТАНОВ е шум за нищо .Целта е друга - да се унищожи ГЕРБ .Унищожиха СДС сега ГЕРБ и друга силна опозиция няма.БСП остава единнствена и тогава......нямам думи .
155
2
 
7
 
! Отговори
И още преди 10 години
Оправдаха тримцата от вилата на Борисов в Банкя, че няма престъпление,За какво тогава да съдят Цветанов при липса на престъпление . Така ще е и по другите случаи
154
4
 
7
 
! Отговори
Няма да стане преди 10 години
Цветанов няма да бъде осъден, защото шефката на Софийския съд е негова близка, забравихте ли,че почтени съдии си подадоха оставка в знак на протест при назначаването й. За това не вярвайте.Няма да стане.Той си е спокоен,защото си го знае още от сега.
153
5
 
3
 
! Отговори
USA преди 10 години
EIIII vie Prostodushnite.... Zashto ne se zamislite Kak puk Zvetanov e problemnia v tazi Durgava..Kuchetata Lajat sreshtu nego po poruchka na MAFiATA v BG. Sram me e ot vas POMIARI..........
152
8
 
4
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Как се доказва това, че не е упражнил контрол, след като няма факти, които доказват, че е имало незаконни подслушвания? Ако няма доказано незаконно подслушване, значи все пак е упражнил достатъчен контол.
151
0
 
0
 
! Отговори
do221 преди 10 години
BABA YAGA RUSKINYATA LI E MOJEBI?...!!!
150
3
 
22
 
! Отговори
maora преди 10 години
В нито еднa нормaлнa държaвa бивш министър и депутaт нямa дa нaеме aдвокaт зa свой зaщитник....който е зaщктaвaл Бaретaтa и мутри и крaдци нa фондове от Сaпaрд. Товa е рaзликaтa между нaшите политици и морaлa нa нормaлните политици.
149
9
 
9
 
! Отговори
неутрален преди 10 години
Имам чувството ,че много хора не се опитват да вникнат в смисъла на обвинението-Цветанов е обвинен ,че нее упражнил достатъчен контрол на службата за подслушване ,а не че той е нареждал!Схващате ли разликата?По тази логика Цацаров също трябва да отговаря пред съда ,защото негов подчинен изнесе информация по едно дело !
148
3
 
11
 
! Отговори
detelina преди 10 години
САМО,ДА НЕ СТАНЕ-МНОГО,ШУМ ЗА НИЩО!?
147
3
 
9
 
! Отговори
nedjlko.grozev преди 10 години
Към 216 - james: А ето и още малко хроника: пред БТВ на 06.01.2011 г бб заявява:"Няма нищо лошо да се подслушва.Даже и министрите!Напиши в Гугъл "...подслушва министрите" и ще прочетеш "инструкцията" на Буда!
146
11
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Докато ни занимават с Цветанов БСП, ДПС и Наака турцизират и съсипват България.
145
18
 
15
 
! Отговори
Лили преди 10 години
Г-н Цветанов тръгнахте срещу мафията обаче тя се оказа по силна от Вас. Не се предавайте, обаче няма да се учудя ако се повтори случая "Фалконе". БСП и съдебната власт са най мафиотското сдружение
144
5
 
11
 
! Отговори
John Doe преди 10 години
Поздравления за фотографа от ДНЕС.БГ!Най-идиотската снимка на Цветан Цветанов, от всички досегашни!