Родителите на Мирослава искат доживотен затвор за Заека

Те ще обжалват присъдата на Пернишкия съд от 25 г. зад решетките
Обновена: 12 юни 2013 19:16 | 12 юни 2013 19:16, Камелия Цветанова
21
Родителите на Мирослава искат доживотен затвор за Заека
Майката на Мирослава. Снимка: Булфото, архив

Семейството на отвлечената и убита Мирослава Николова от Перник ще обжалва наказанието, която Пернишкият окръжен съд наложи на обвинения в извършване на престъплението Марио Любенов- Заека. И доживот да му дадат, пак няма да съм спокойна, заяви минути след като чу присъдата майката на Мирослава - Емилия Шумкова, цитирана от БТА.

По-рано днес съдът реши, че Любенов ще лежи 25 години зад решетките.
 
По трите си обвинения Любенов получи съответно доживотен затвор за убийството, 20 години за отвличането и 5 години за предаването на пистолет, който е преработен в боен газов, на човек без разрешително. Заради съкратена процедурата обаче присъдата му се намалява с 1/3, защото в понеделник на първото заседание по делото Заека призна за отвличането и убийството на момичето.

Още по темата

"Прокуратурата, МВР и ГДБОП затвориха кръга на делото. Стойчо се самоуби, поне по документи, Марио се призна за виновен и това е всичко", каза още почернената майка. Тя смята, че е възможно да има поръчител на убийството, а Марио Любенов- Заека и Стойчо Стоев - Чочо да са извършителите. Възможно било и да има натиск върху Заека, за да се признае за виновен.

Адвокатката на Любенов Диана Ангелова беше категорична, че пред нея той никога не е казвал, че е убил Мирослава. Сигурна съм, че не го е извършил, каза тя и заяви, че ако зависи от нея, ще обжалва присъдата на Пернишкия окръжен съд.

По думите й, по делото няма събрани доказателства срещу Марио. Имало само едно самопризнание на самоубилия се Стойчо Стоев - Чочо, което, ако процесът беше тръгнал по общия ред, по никакъв начин не можело да бъде прието. Нарушен е материално- правният закон, да не говорим за процесуалните нарушения, каза още Ангелова.

В отговор на журналистически въпрос дали в престъплението има замесени и други хора освен Стойчо и Марио, Ангелова каза, че в самопризнанието си Стойчо говорел за няколко човека, които са участвали в отвличането и убийството. Не искайте от мен да  бъда врачка. Не знам кои са, явно са хора, които се прикриват на местно ниво, каза още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За Надя :Ама ей овца с овца ти нормална ли си? Две години условно?!Тва да не ти е куче, то за убито куче дават по голяма присъда.И аз гласувам с две ръце за смъртна присъда!!!Убийството при това е извършено по особено жесток начин. А колкото до James 1, ало *** и тука ли намеси политиката, като пишеш глупости поне не ги ли четеш преди да ги публикуваш???????????То на крива ракета, космоса и пречи!
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ЗА" смъртна присъда!
16
0
 
6
 
! Отговори
Заек преди 10 години
Какво ще стане ако заека проговори.ще има ли и близки замесени. Отвличане ли ще е или склоняване към отвличане и убийство за да се делят парите между по малко хора ако беше минал номера
15
2
 
2
 
! Отговори
OllO преди 10 години
До БилянаВероятно са тръгнали инспекторите Рекс по тази следа, освен ако не са им заповядали: "седи! лежи! не лай!"но това, както знаем, става само на кино........
14
6
 
6
 
! Отговори
Биляна преди 10 години
Усетила е,че май няма да стане сватбата с богатия и е измислила друг вариант как да му вземе парите.
13
2
 
9
 
! Отговори
Биляна преди 10 години
Защо ще отвличат малката,като тя няма нищо общо с богатия,уж годеник на сестра си.По скоро трябва самата "годеница" да бъде отвлечена,за парите.Не мислите ли,така?
12
4
 
6
 
! Отговори
Биляна преди 10 години
Аз пък имам чувството,че сестрата на момичето е замесена.В интервшта като съм я гледала хич не ми вдъхва доверие.Мисля,че тя е измислила цялата схема с отвличането на сестра си,с цел откуп.Този Чочо е близък на семейството,за Заека не знам,дали са се познавали,но Чочо със сигурност.Чочо я е подмамил и така е тръгнала с тях и са я отвлекли.Нали е била много бойна и не се е оставяла току така.Сестра и е обещала да си поделят лев,за свършената работа,но нещо се е объркало.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смъртна присъда!!!! Крумови закони! Лека пръст на момичето.
10
2
 
12
 
! Отговори
Вълк преди 10 години
Заека може да е пич но сега като го набутат в панделата ще стане пич с ...ка накрая!А иначе емалка присъдата ,доказано е че е той ,целият институт по криминалистика към МВР го е доказал и Стойчо всичко е изпеял,това са изверги които не са се спрели от нищо дори и да убиват!!Затова трябва смъртна присъда ,не да признава ако ще да се одере !!Да се гледа цялото дело всички свидетели да се разпитат,да не се потулват нещата!!
9
1
 
19
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 10 години
Сега ако сме народ утре ще бъдем заедно през съда за да искаме максимална присъда за Зайека ...да видиш как ще почне да пее. Но не сме ...убиват деца м на никой не му пука , заслужаваме да изчезнем.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В смиСАЛ не е убийство, а е без да искат! Ти нормален ли си бе, шизофреник пищеш под хиляда имена!?????
7
8
 
6
 
! Отговори
иван преди 10 години
До хспоред мене е било нещастен случай, в смисал не е убийство
6
6
 
10
 
! Отговори
х преди 10 години
НАдя, предполагам, че се шегуваш...ако ли не и имаш деца, като ти се случи и някой заколи дъщеря ти си го вземи у вас да го гледаш! Егати лудите хора!
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
25 години е доста по-добре от самоубил се. хората вече залагат след колко време това ще стане.
4
29
 
9
 
! Отговори
Надя преди 10 години
Аз мисля, че е твърде преувеличена присъдата на това момче! Млад човек е и 2 години условно са достатъчни да преосмисли вината си и досегашният си начин на живот. Да бъдем хуманисти!
3
33
 
4
 
! Отговори
иво преди 10 години
заека не е виновен, направел го е от недоимък. всеки на негово място щеше да направи същото.
2
2
 
9
 
! Отговори
varg преди 10 години
Може би искат да му носят моркови и зеле в затвора.
1
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заека е пич!