След 5 г. чакане присъди за двама от убийците на Балтов

Александър и Светлозар с по 18 г., третият - Вили, признат за невинен
Обновена: 19 юли 2013 13:56 | 19 юли 2013 12:12,
74
След 5 г. чакане присъди за двама от убийците на Балтов
Александър Данаилов (вляво) и Светлозар Стоилов (вдясно) получиха 18 години затвор за всеки. Вили Георгиев (в средата), бе признат за невинен. Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд призна за виновни двама от обвиняемите по делото за убийството на студента Стоян Балтов - Александър Данаилов и Светлозар Стоилов, и ги осъди на по 18 години затвор.

Другият обвиняем по делото - Вили Георгиев, бе признат за невинен.

Още по темата

Докрая обаче обвинението поддържаше тезата, че тримата умишлено са умъртвили Балтов при побой пред дискотека "Амнезия" в Студентски град през 2008 г., като са му нанасяли удари с тъпи и твърди предмети и са го ритали по главата. На предното заседание прокуратурата поиска и за тримата по 20 години, но днес магистратите отсъдиха друго.

Според експертизата ударите в областта на главата и шията на студента са били много и целенасочени. Затова и се стигна до извода, че ударите са нанесени с грайфери на обувки.

В нощта на инцидента, на 5 декември преди пет години, Стоян Балтов и негови приятели излезли от новооткритата дискотека, но на метри от заведението били застигнати от група от 7-8 момчета.

След спречкване и няколко обидни думи започнал бой, в който на студента били нанесени смъртоносни ритници в главата.

Първоначално подсъдими за убийството на 21-годишния младеж бяха Вили Георгиев и Александър Данаилов.

През 2009 г. обаче делото бе върнато на прокуратурата за допълнително разследване. Впоследствие по процеса бе привлечен и третият обвиняем – Светлозар Стоилов, който дотогава бе свидетел по случая.

Двамата осъдени трябва да платят сега и кръвнина в размер на 600 хил. лв. на семейството на Стоян Балтов.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
niq преди 10 години
taka li sa gi vazpitavali v semeistvata im, a maikata na svetlozar e i u4itelka v tehnikuma po obleklo,dobro vazpitanie g-jo cvetanova , bravo
60
0
 
0
 
! Отговори
Х преди 10 години
КАТО НАГУШАТ ПО ГОРНИТЕ ИНСТАНЦИИ МОЖЕ И ДА ГИ ПУСНАТ.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименИ ти си убиец!
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наздраве на Петя Крънчева с убийците на Стоян!
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ....кой си ти че да кълнеш бе ***?
56
1
 
4
 
! Отговори
.... преди 10 години
Оправданият Вили. Въпреки, че ти се размина искам да знаеш, че ти си по-голям убиец от онези двамата ***. Да гледаш как ритат човек в главата и да стоиш и да гледаш те прави дори по-голям убиец. Дано изгниете в ада и нека Господ да ви съди.
55
0
 
4
 
! Отговори
И за третия 5 год.! преди 10 години
Не бива да има друга присъда, освен до живот, в случаи като този - когато убийството е по хулигански подбуди, като при това убитият не е дал никакъв повод да го нападат!***,който бил ударил студента само веднъж, също е виновен: 1.Откъде накъде ще удря невинен човек просто ей така, за кеф?! Само затова заслужава поне 2 години ефективно! 2.Двамата убийци са имали дързостта да пребият до смърт момчето,защото са се чувствали силни - нали са група от ТРИМА,значи третият им е давал самочувствие
54
0
 
3
 
! Отговори
petter.bojinov преди 10 години
До Анонимен 61Неразбирамзакаквадавностстававъпрос.Делотоезапочнатонавреметова,товачеразнисъдииготъркалятсгодини,нееприченазаизтичанетонакакъвтоидаесрок.Илииманякаквозаконовонедоразумение,коетопрехвърляпоследствиетоотчужданемърливоствърхупотърпевшите.Другатастранносте,защоприсъдатеетолковамалказаумишленоубийство-предполагам,чеитукима"великотворение"-тенесамислилидагоубият,самозаекспериментсагориталивглавата.
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам какво се радвате на присъдите? Та това е само градския съд. Спокойно апелативният съд ще върне присъдата за доразглеждане и така още пет години докато стигне върховния съд. Не знам колко време давността, но може да се получи така, че и нищо да не лежат. Така, че нито се радвайте още, нито ги ожалвайте. Единствения губещ е мъртвият. Това е СПРАВЕДЛИВА България.
52
0
 
28
 
! Отговори
антилумпен преди 10 години
Единият бил оправдан, защото видите ли, бил ударил жертвата с нож само в рамото. И тъпите журналисти едва ли ще попитат съдиите как така, ръгаш с нож и си невинен. Толкова е омерзително всичко, че човек му идва да вземе нещо тежко и да ги пресрещне съвсем невинно. Изродска държава, изродско правосъдие. Няма да ни бъде, хей хора. Никой няма да си вдигне *** и да протестира срещу "невинния"ръгач с ножове. Ама циците са по-интересни от живота на това момче.
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vargправ си, остаряла е системата. в интерес на жертвата и на обществото е направо да им бият инжекцийката и да ги няма вече ;)
50
0
 
3
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 10 години
Деяне, това, което ти описваш, не е анархия! Всяка пренаредба е строго режисирана и масите се манипулират. И не, няма общество, което е изградено на основите на анархията, няма и да има. Причината съм споменал по-долу. Просто световните кукловоди не биха позволили такова нещо.
49
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо бе момчета? Защо отнехте човешки живот, какво удоволствие ви достави това? За майките си не помислихте ли, като за момчето не ви е било еня?
48
1
 
34
 
! Отговори
Авитохол преди 10 години
Бащата на този Вили Георгиев дали не е кихнал някой лев на съдиите, а?Да не говорим, че другите двама са получили малки присъди, 18 години затвор, ама на книга, на практика ще излязат след 5-6 години за добро поведение!
47
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малко са 18г. затвор, за убийство трябва да се лежи доживот!
46
0
 
7
 
! Отговори
Деян преди 10 години
До "Хейтър"?ОК, система е, но ми покажи общество, което е изградено на основите на анархията? Анархията има по-скоро оздравителен характер или се използва за пренареждане на играчите. Анархията не води до развитие на обществото.
45
2
 
3
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 10 години
Деянчо, анархията е перфектната система, обаче не им изнася на тези, които искат да грабят безнаказано - демек, на 80% от населението на планетата земя.
44
1
 
3
 
! Отговори
Деян преди 10 години
До vargПредложи система? Анархията не е система.
43
0
 
26
 
! Отговори
vova4ka преди 10 години
до 42Какво предлагаш? Да пуснем убийците на свобода и просто да им се размине ли? Утре като се почувстват недосегаеми и решат пак да се напият и да си пребият друг за кеф какво правим? А тези, които имат намерение да правят престъпления, няма ли да си помислят, че и на тях може да им се размине и така да се насърчат? Утре ако те пребият теб или твои близки друга песен ще пееш. ПС: Последен въпрос - Какво ли споря за очевидни неща и мене да ме пита човек? Че ти паднах и на нивото.
42
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vargТи нормален си??? Интересно ми е, ако някой посегне на твоето семейство дали ще мислиш по същия начин? Аз, ако бях на родителите на Стоян, бих ги убила тези с голи ръце, че 18г са им малко на тези изверги!