Фалстарт за делото "Палките"

Ангажимент на защитник отложи заседанието
10 сеп 2013 13:58,
0
Фалстарт за делото "Палките"
Снимка: архив Булфото

Делото срещу пътните полицаите, задържани при акцията "Палките", започна с фалстарт.  Спецакцията по задържането на катаджиите беше проведена пред лятото на 2011 година.

За ръководител на групата от обвинението сочат Стоян Илиев, който не бил на високо ниво в местната Пътна полиция. Групата е действала в периода септември 2010 г. до март 2011 година.

Причината делото да не тръгне днес стана ангажираност на един от близо 15-те защитници на уличените във вземане на рушвети петнайсетина пътни полицаи в Пазарджишко.

Прокуратурата твърди, че мъжете искали средно между 20 и 50 лева на спрени "нарушители" на магистрала "Тракия", а след това изтривали данните от радарите. "Глобата" се определяла от това колко скъпа е спряната кола и какво е нарушението.

Защитени свидетели, експертизи и видеозаписи как се дават рушвети ще представи прокуратурата през октомври, когато съдът отново ще се опита да даде начало на процеса.

За трима от подсъдимите адвокатите им поискаха делото да бъде върнато, а те - отделени от голямата група, тъй като нямали повдигнати обвинения за участие в нея. Съдът обаче отложи произнасянето си до следващото заседание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари