Не е ясно кога ще завърши разследването за атентата в Сарафово

Прокуратурата изпраща нови съдебни поръчки, каза Бойко Найденов
Обновена: 9 окт 2013 21:37 | 9 окт 2013 21:32, Камелия Цветанова
8
Не е ясно кога ще завърши разследването за атентата в Сарафово
Петима израелци и българин загинаха при атентата. Снимка: Булфото, архив

Разследването на терористичния атентат в Сарафово срещу автобуса с израелски туристи през лятото миналата година все още не е ясно кога точно ще приключи, тъй като прокуратурата постоянно изпраща нови съдебни поръчки и продължава да очаква отговор от вече направени. Това коментира директорът на Националното следствие Бойко Найденов, който изрази надежда, че ще бъдат спазени очертаните от главния прокурор срокове, предаде БТА.

Преди време обвинител номер едно Сотир Цацаров анонсира, че прокуратурата и всички разследващи органи са положили усилия до пролетта делото да бъде приключено в разследващата му фаза.

Учудвам се защо разследванията се водят по медиите, заяви директорът на Националното следствие и по този начин мотивира отказа си да даде повече информация за хода на разследването.

Още по темата
По делото за източването на големи суми пари по европейската програма "САПАРД" не са представени нови доказателства, коментира Бойко Найденов, като уточни, че казаното от него обхваща периода, когато той е бил изпълняващ функциите главен прокурор.

Бойко Найденов участва в експертна международна конференция, на която специалисти са разисквали средствата за борба с фалшивите пари.

България не представлява проблем в международен мащаб, тъй като у нас са се произвеждали не особено големи количества банкноти от двеста и петстотин евро на фона на петдесет-шейсет хиляди конфискувани евро на месец в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
E NE JASNO преди 10 години
JASNO E KATO V MUGLA KAKTO ZAVURSHI RAZSLEDVANETO NA ATENTATA V KERBALA SREHTU BAZA INDIA NA 27.12.2003
5
0
 
0
 
! Отговори
кукавица преди 10 години
Кога? - На куково лято
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще завърши когато УСА вече не съществува като държава, тогава ще завърши. Дано да е по- скоро!
3
0
 
4
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Израел въоръжава и финансира ислямски разбойници в Сирия. Как може да се вярва на евреите след като говорят едно а вършат трето.
2
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 10 години
3ма не могат да намерят и да ги осъдят стана сумати време ... пари и т.н. и нищо. Само си представете 20-30 крайни ислямисти на какво ще са способни. Във България има 6500-7000 легално саписани имигранти. Колко ли ще са лошите !?
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СРАМ! ЦЯЛ СВЯТ НИ СЕ СМЕЕ! Аборигените по-бързо щяха да разследват! Очевидно е, че нито МВР, нито специални служби, нито контраразузнаване имаме, но имаме парламент и дупетати! Да са ни живи и здрави и охранени като Пеевски и Фидоска! Жалка ***....