Няма престъпление при сделката с печатницата на БНБ

Прокуратурата няма да образува наказателно производство
15 окт 2013 12:33,
7
Няма престъпление при сделката с печатницата на БНБ
Снимка: архив, Булфото

Няма данни за извършено престъпление при сделката с печатницата на БНБ, е установила проверката по случая. Софийската градска прокуратура е отказала да образува наказателно производство, съобщи за  БНТ прокурор Зорница Таскова.

През август държавното обвинение се самосезира след медийни публикации, свързани със сключена сделка за създаване на съвместно дружество между печатницата на БНБ и "Франсоа Шарл Обертюр Груп" - един от най-големите производители на банкноти в света. Френската компания произвежда банкноти за 70 държави.

От левицата видяха в сделката заплаха за националната сигурност. Румен Петков допусна, че става дума за скрита приватизация.

Още по темата
БНБ отговори на съмненията в публичното пространство за скрита приватизация и заплаха за националната сигурност, изразени от политици, със съобщение, че твърдението за каквато и да е „приватизация” категорично не отговаря на истината.

Първият и основен мотив е привличането на стратегически инвеститор и партньорство с едни от водещите в света производители на банкноти, аргументираха се от Централната банка.

От БНБ напомниха, че компанията за първи път в своята над 170-годишна история ще започне производство на банкноти извън територията на Франция, което само по себе си е голям успех за България.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Слънчо преди 10 години
Не ви ли е срам от писане на глупости.Печатницата на БНБ е продадена по време на служебното правителство, съставено от ГЕРБ,в което ни влизаха червени депутати.Не зная дали нямате очи да видите и прочетете в пресата нещичко написано за тази продажба, или нямате уши да чуете за какво става дума в България.
6
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Другарко Манолова, какво ще кажете по въпроса?Как да ви вярва човек, освен дар слово нямате нищо друго!
5
7
 
18
 
! Отговори
Blake преди 10 години
Поредния червен балон се спука с гръм и трясък...Другия път гласувайте пак за Смотанишев :)
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези Французи много ни обичат и ни помагат в Европа и за това със желание им даваме подобни сделки.Нека да е вечна Българо Френската дружба.
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредния гръмнал червен балон!
2
4
 
5
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Вчера ДА, днес НЕ. Ако всичко е изпипано, няма да сме българи. Едно нещо дето има уста и г.з винаги може да се натъпче. Това 1 правилно го е предвидил, а може би не само той !
1
0
 
18
 
! Отговори
обикновен шоп преди 10 години
това ние много добре го предвиждаме