Корупцията в Бразилия се шири, Боевски може да се е възползвал!

Безлов: Другата възможност е да има споразумение с прокуратурата
45
Корупцията в Бразилия се шири, Боевски може да се е възползвал!
Гълъбин Боеевски. Снимка: Булфото, архив

Според Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията основният проблем около мистериозното завръщане на Гълъбин Боевски, който въпреки че е осъден за трафик на наркотици в Бразилия, от два дни е в България е, че се е държал много загадъчно и се е прибрал инкогнито.

„Едната възможност е да има споразумение с прокуратурата. В същото време корупцията в Бразилия е на нивото на България и има много скрити механизми, от които Гълъбин Боевски може да се е възползвал”, коментира той по Нова телевизия.

Адвокат Владимир Владимиров, който е специалист по международно право, настоя, че за да се разбули мистерията, първо трябва да се разбере дали присъдата на Гълъбин Боевски е влязла в сила.

„Появи се и информация в началото на тази година, че федерацията по вдигане на тежести в Бразилия иска Боевски за треньор или главен консултат. Именно заради този интерес може да са освободили българския спортист от бразилския затвор”, допусна той.

Още по темата
Адвокатът обясни, че експулсирането може да стане по сила на международна конвенция за психотропните вещества, където пише, че присъдата могат да се заменят с подходящи мерки за превъзпитание.

Според него присъдата е намалена, като е отчетено и предварителното задържане. „Изненадан съм, че Външно министерство не е знаело, при положение че е имало индикации, че този режим за прилагане на конвенцията предстои”, добави още Владимиров.
 
Според Безлов няма политическа договорка в този случай.

Адвокатът съобщи, че в последните 3-4 години борят на заловените трафиканти българи в Централна и Южна Америка рязко скача. „Ние сме на трето място по задържани лица за пренос на наркотици. Въпросът е, че дипломацията ни трябва да направи специален орган, който да се грижи и да полага необходими контакти при задържането им и при делата срещу тях, защото не всички са изявени наркотрафиканти”, каза Владимиров.
 
Според Безлов не може да нямаме споразумения за правна помощ, при положение че има толкова много случаи на хванати българи с наркотици. „То е толкова масово, че може да се направи типология на тези хора”, каза още той.

Експертът съобщи, че българите и румънците са едно от най-проверяваните по летищата в Бразилия, защото те са обичайните заподозрени за пренасяне на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
0
 
! Отговори
СОНЯ СТЕФАНОВА преди 10 години
АБЕ, ХОРА!СТИГА С ТАЯ ЗЛОБА И ЖЪЛТА ИНТРИГА!УСПЯЛ,СЪУМЯЛ,ВЪРНАЛ СЕ!ВСЕ ЕДНО КОЙ Е!ВАЖНОТО Е,ЧЕ БЪЛГАРИН СЕ Е СПАСИЛ.ТО ГОЛЯМА КЛЮКАРЩИНА,ГОЛЕМИ ДЕБАТИ.ТОВА ЛИ Е НАЙ-ВАЖНОТО В МОМЕНТА.КОГО ЩЕ ТОПЛИ АКО ГНИЕ В ЗАТВОРА.СНОБАРИ И *** СЕ ПРАВЯТ НА КОМПЕТЕНТНИ И РОВЯТ И СИПЯТ ХУЛИ,БЕЗ ДА ИМА СМИСЪЛ АМИ КАТО НЯМА ДЪРЖАВА ЩЕ СТАВАТ ВСЯКАКВИ НАШИТЕ СПОРТИСТИ И ШАМПИОНИ.САМО МАФИОТИТЕ ЛИ ЩЕ ГРАБЯТ.А КОЙ Е СИГУРЕН ДАЛИ Е ИСТИНА ВСИЧКО.Е,СТИГА!СПРЕТЕ СЕ!А "РАЗСЛЕДВАЩАТА "ЖУРНАЛИСТИКА В БЪЛГАРИЯ Е УЖАС!
38
0
 
3
 
! Отговори
Rad преди 10 години
Все пак е кока. Нищо вредно.
37
1
 
8
 
! Отговори
f преди 10 години
И като е шампион какво? Може да разнася наркотици безпрепятствано ли? Ами нашето външно министерство за какво е? Те горките нищо не знаели. Абе НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
36
6
 
3
 
! Отговори
Киро преди 10 години
Колко уважавани господа тъгуваш с дрога ?!?! А колко шампиони имаме ? Оставете човека намира !
35
1
 
5
 
! Отговори
shady преди 10 години
хич я няма с това нищо не чули, нищо не разбрали, независимо коя партия е на власт.
34
1
 
12
 
! Отговори
shady преди 10 години
Това че Боевски е или наркотрафикант или просто "муле" е вън от съмнение. Как точно е освободен също не е ясно, но до 1 седмица мисля, че ще се изясни.Но тука някои "разбирачи" са много смешни с това, че зарибявал с наркотици децата. Абе смешковци, тука става въпрос за кокаин, който 1 грам от него тук в България е около 150 лв. А сетете се кои могат да си позволят да употребяват такъв наркотик.Иначе безспорно Боевски трябва да лежи още годинки в затвора, а и този случай показа, че държавата ни
33
2
 
15
 
! Отговори
съсел преди 10 години
в бг няма ли до го разследват тоя. щом в бразилия се размотава с 9 кила, значи у нас са 90 и кой знае още колко други неща. ко ще му се радвам на тоя ***, че е осъден за наркотици, а тук ще ми го водят с чисто съдебно минало. пиди раска държава
32
2
 
9
 
! Отговори
sopol преди 10 години
всички бягат от бг, само тоя се връща. то само на *** им е добре в бг. на всички е ясно , че тая *** не и е чиста работата. супер имидж за татковината, щом олимпийски шампиони са престъпници, кво остава за останалите хора. ****ала е осъден, значи е наркотрафикант, точка. нашата държава пази всички ***, убийци, бежанци, терористи, наркотрафиканти. абе тук си е рай
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Ботев - децата са мои, твои, негови! аз възпитавам, ти възпитаваш и т.н. - ще я шмъркат твоите деца, що'т толко ти е акъла! чалгар!
30
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
смешнициииииииии, има хиляди дилъти по улиците ни.точно гълъбин боевски ли ще ви зарибява децата?такива олиг*френи сте.от къде сте сигурни че боевски не е станал неудобен в българия и не е бил натопен за това и сега отново започва кампания срещу него? щом не е в затвора да го изгоним от българия
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако си е платил, добре! Ако е сключил споразумение, лошо му се пише. Няма да живее дълго. Наркомафията се разправя жестоко с пропялите.
28
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
оставете човека на мира!носил или не носил наркотици не е ваша работа да отсъждате,ако има сделка той си носи ангажиментите.защо толкова остро реагират в българия? на някой голям бос му стана горещо под краката:D
27
2
 
2
 
! Отговори
todor преди 10 години
banged up abroad vseki moje da go nameri v youtube vsi4ki istorii sa edni i su6ti na 2rata godina gi vadqt na parole ot zatvora no trqbva da stoqt v stranata pove4eto napyskat prez susedna strana i si letqt obratno i poneje bulgariq nqma dogovor za ekspulsaciq s braziliq boi4o e free:)
26
2
 
15
 
! Отговори
Тано Кариди преди 10 години
Брендо излезе мъдър човек и си спести някои подробности пред съда след като му отвлякохме дъщерята, но този на снимката явно не е разбрал посланието. Все пак ние сме лоялни и отговорни пред нашите бразилски колеги и Кокаин Боевски ще си понесе последствията!La Piovra не прощава!
25
2
 
9
 
! Отговори
Пророк преди 10 години
Много шум се вдигна и на мен ми се чини че гълъбчето много скоро ще отлети за ЮАР По-здравословно е там и школа може да си открие там А и на Олимпиада може да отиде с ЮАР гражданство Така че спрете да се кахърите за него
24
3
 
7
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Уважаеми г-н БЕЗЛОВ,първо разберете истината,после коментирайте!!!БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ,ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА .....МЕНЕ.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изпял си е песента...
22
2
 
26
 
! Отговори
хан Крум преди 10 години
Това момче е заложник до края на живота си ,просто го съжалявам .
21
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко си е казало момчето ,нищичко не е скрил защото в техните пандели е по зле и от нашите ,пускането му на свобода е просто нова присъда - тоя вече е ходещ труп !!!
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде сега ще се питаме 10 дни ''Кой уши байряка?"Щом е станало ''под масата'' значи има нещо гнило в Дания...да си дойде така сам, няма близки,които да го посрещнат,няма медии,няма дявол...