Корупцията в Бразилия се шири, Боевски може да се е възползвал!

Безлов: Другата възможност е да има споразумение с прокуратурата
45
Корупцията в Бразилия се шири, Боевски може да се е възползвал!
Гълъбин Боеевски. Снимка: Булфото, архив

Според Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията основният проблем около мистериозното завръщане на Гълъбин Боевски, който въпреки че е осъден за трафик на наркотици в Бразилия, от два дни е в България е, че се е държал много загадъчно и се е прибрал инкогнито.

„Едната възможност е да има споразумение с прокуратурата. В същото време корупцията в Бразилия е на нивото на България и има много скрити механизми, от които Гълъбин Боевски може да се е възползвал”, коментира той по Нова телевизия.

Адвокат Владимир Владимиров, който е специалист по международно право, настоя, че за да се разбули мистерията, първо трябва да се разбере дали присъдата на Гълъбин Боевски е влязла в сила.

„Появи се и информация в началото на тази година, че федерацията по вдигане на тежести в Бразилия иска Боевски за треньор или главен консултат. Именно заради този интерес може да са освободили българския спортист от бразилския затвор”, допусна той.

Още по темата
Адвокатът обясни, че експулсирането може да стане по сила на международна конвенция за психотропните вещества, където пише, че присъдата могат да се заменят с подходящи мерки за превъзпитание.

Според него присъдата е намалена, като е отчетено и предварителното задържане. „Изненадан съм, че Външно министерство не е знаело, при положение че е имало индикации, че този режим за прилагане на конвенцията предстои”, добави още Владимиров.
 
Според Безлов няма политическа договорка в този случай.

Адвокатът съобщи, че в последните 3-4 години борят на заловените трафиканти българи в Централна и Южна Америка рязко скача. „Ние сме на трето място по задържани лица за пренос на наркотици. Въпросът е, че дипломацията ни трябва да направи специален орган, който да се грижи и да полага необходими контакти при задържането им и при делата срещу тях, защото не всички са изявени наркотрафиканти”, каза Владимиров.
 
Според Безлов не може да нямаме споразумения за правна помощ, при положение че има толкова много случаи на хванати българи с наркотици. „То е толкова масово, че може да се направи типология на тези хора”, каза още той.

Експертът съобщи, че българите и румънците са едно от най-проверяваните по летищата в Бразилия, защото те са обичайните заподозрени за пренасяне на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този е осъден наркотрафикант, който се опитваше да достави дрога за българския пазар. Как няма да ни дразни. Може пак да опита, след като му се размина толкова лесно първия път ... а всъщтност дали е било за първи път или просто за първи път го хванаха.
18
0
 
24
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Важното е, че никой нищо не знае. От външно министерство най-добре да си викнат гадателка да им гледа на карти Таро или на *** от кафе, комуникацията й с паранормалните сили със сигурност е по-добра от тази на министерството с посолството в Бразилия.
17
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 16, дразни ни това, че е наркотрафикант
16
40
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Убеждавам се, че българите сме много гадно племе. Какво ви дразни, че този човек е свободен не мога да разбера. Вместо да се радвате, че един българин при това олимпийски шампион е свободен човек, всички скочиха да плюят, да го заклеймяват, че искат и пак да го върнат обратно. Засрамете се!
15
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Галъбинчо, айде след Нова Година втори опит, може този път курсът да е успешен?!? Едва ли ще предположат че пак ще трафикираш наркотици, срам за спорта и за България си ти и малкото ти ***, което е бандит още от сега. По твоят път е тръгнал мамин златен... А, да - и едни пари трябва да върнеш сега, че стоката я конфискуваха в Бразилия... ***!
14
2
 
26
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
До четящ форумаЗащото тая кока и наште деца ще я шмъркат като пораснат. 9 кила наркотик как ти се струва? като нищо особено?
13
6
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Виновен или невинен ,има съд за това ,има затвори за излежаване на присъда.Факт е ,че е пуснат,факт е че отново държавата е някъде скрита.Никой нищо не знае,пълна мистерия.Дано да е невинен,петното ,което е лепнато обаче трудно ще се отмие.Най-вече последствията са за децата му,баща му не е доживял да го види свободен.Дано като се е опарил веднъж,не стъпи втори път върху жаравата.
12
30
 
10
 
! Отговори
четящ форума преди 10 години
Защо сте настървени към Боевски-като че ли са пуснали людоед,който ще излапа децата.Като че ли най-важното в държавата е защо един българин е освободен от затвора.Безлов да не прави внушения,които Анчето и Викторчо приемат с охота и започват да тиражират.Всички медии упрекват Боевски,че не е лежал 9 г.Защо с такава настървеност не подходихте когато Ставийски уби двама и беше онивинен?Кой дирижира всички телевизии,че излъчват едно и също нещо- Боевски,та Боевски.Хайде спрете най-после.
11
1
 
4
 
! Отговори
az преди 10 години
vse vsi4ki nevinni."Aj siktir dragi zriteli"
10
3
 
35
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
Гълъбинчо е пропял в затвора. Няма друго обяснение. Щели да го правят треньор, конултант, и т.н. Глупости на търкалета. Бразилия, а и всички държави в региона, имат много сериозно отношение към наркотрафика. Не е възможно, да пуснат осъден наркотрафикант заради олимпиадата. Това са пълни глупости. Просто е сключил сделка. От тук следва важния въпрос - тозу чнак глупав ли е, или просто е наивен, или и двете заедно!? Да се прибере така спокойно, ид а си отиде вкъщи?! Според мен той е ходещ труп.
9
1
 
5
 
! Отговори
Да се пази от нашите преди 10 години
Сега трябва да знае какво го очаква от родното правосъдие. Или трябва да му го кажа . . .
8
6
 
22
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 10 години
ДА ГО ВКАРВАТ ТУКА У ЗАТВОРА....БАХ ГО В НАГЛИЯ ***.АКО БЕШЕ В ГЪРЦИА ,ЩЕШЕ ДА СИ УМРЕ В ЗАТВОРА.
7
19
 
11
 
! Отговори
Цацаров преди 10 години
Мога само да му кажа добре дошъл! Нека не ставаме зависливи и гадни. Момчето не заслужава затвор!
6
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По ирония на съдбата, световния му рекорд по вдигане на тежести, бе подобрен оня ден от китаец с първо име ***. А той сигурно още ги сънува.
5
4
 
28
 
! Отговори
tangra преди 10 години
Редно е да се разследва и от нашите власти. Ако е наркодилър няма значение къде са го хванали би трябвало да си носи последствията и тук. Или наркотиците в БГ са разрешени.Българската гордост шампионите - борци, щангисти, ММА, нарко дилъри
4
2
 
23
 
! Отговори
Тялото преди 10 години
Цялаъта ситуация показва какви простит*тки са всички "отговорни" лица и медии.Един обикновен и смея да твърдя типичен новобогаташ наркотрафикант се превърна в цяла латиноамериканска драма. Ще се изпопребият да му услужат всякакви политици и държавни служители и пишман журналисти.А другите ни българи в латино затвори? Повечето от тях са се признали за виновни и са се разкаяли, а този наглец и това не направи, а стана герой.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очаквайте и интервютата на теми "Зона51", "Кой уби Кенеди" и "Тунгуския метеорит - ядрен опит на Русия"."Центъра за изследване на демокрацията"... май по-скоро "Център за изследване на световната конспирация"! *** си бе, Безлов!
2
15
 
9
 
! Отговори
Hristo преди 10 години
ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО
1
27
 
9
 
! Отговори
25 октомври преди 10 години
А примерно не може ли да са разбрали, че е невинен и гузно, гузно да са го пуснали. Ако сега са получили нова информация, че не е забъркан в аферата.