Присъда на хартия! Къде е убиецът от "Соло"

Почернена майка: Илиян Тодоров се е укрил от затвора
Обновена: 6 дек 2013 14:29 | 6 дек 2013 08:33,
85
Присъда на хартия! Къде е убиецът от "Соло"
Илиян Тодоров на едно от заседанията на съда. Снимка: архив, Булфото

Илиян Тодоров го няма, укрил се е, за да не излежи доживотната си присъда. Такова подозрение изрази пред bTV Радмила Въжарова, майката на Кирил – една от двете жертви на Тодоров пред дискотека "Соло" в столицата през 2009 г.

Още по темата
 Според почернената жена семейството на убиеца е задействало схема, чрез която да се даде възможност на Тодоров да се укрие.

"След като беше освободен от СГС, Илиян Тодоров не се появи на нито едно от заседанията на Апелативния съд, нито на единственото пред Касационния. Преди това мълча през цялото време на процеса и не даде факти, за да докаже своята невинност.

"Имаше много молби за промяна на мярката му за неотклонение – едно изцяло нагло поведение", допълни Въжарова.

По думите й близките на Васил, другата жертва на убийството пред "Соло", имат същите опасения за укриването на Илиян Тодоров.

В сряда ВКС потвърди окончателно доживотната му присъда и младежът трябва да влезе в затвора следващата седмица.

Младият мъж излезе от ареста през декември 2011 г., след като градският съдия Румяна Ченалова го оправда за двете убийства.

През април т. г. обаче делото претърпя обрат. Състав на Апелативния съд с председател Антоанета Данова прати Тодоров доживот, но с право на замяна. Магистратите обаче не промениха мярката му за неотклонение и той остана на свобода.

Двойното убийство пред заведението, което се намира на метри от Съдебната палата, стана на 18 април 2009 г. Тогава при скандал с нож в гърба бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров. Приятелят им Кирил Димитров също бе намушкан, но оцеля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Това да ги намушка в гърба е признак за крайна злоба, малодушие и жестокост ! За такъв - никаква милост !
66
0
 
2
 
! Отговори
ER_Dr преди 10 години
До anonim1000Виждам, че сте от хората, на които поначало всичко им е ясно. Уви, фактите са други: преди 1944 България не е изнасяла самолети, напротив, внасяла е за ВВС, а гражданска авиация не е имало. Най-успешният ни сериен самолет е от 1948, а в началото на 1950-те производството спира: в най-малкото бюро в Чехословакия е имало повече авиоинженери, отколкото в цяла България. Тия неща не стават с "айде наште" и "ний сме най-велики".
65
10
 
4
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До Анонимен 69Не е наръгал накой, а двама от тримата нападатели. След като е нападнат от група пияни лица, значи налице е опасност за живота и може да се брани с всички средства. И второ, в едно сборичкване може да ги мушне къде ли не. За мене човекът е чист.
64
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Осъдили го на доживотен затвор, ама го оставили да отиде до затвора сам, ако иска... Естествено, че ще изчезне, кой ненормален ще отиде доброволно да лежи 40-50 години?! И да не си мислите, че случайно не са променили мярката му за неотклонение?
63
1
 
17
 
! Отговори
малко инфо преди 10 години
В следствената система и във високите етажи на МВР все още практикуват хора, които са били ДС следователи и агенти преди 10 ноември. Общо казано чисти престъпници, кожудери в буквалния смисъл, може би и убийци. Не само, че за тях няма лустрация и потърсена вина за съсипаните животи на хора, нарочени случайно или не, ами тези лица продължават да се издигат в професионалната йерархия, независимо под коя политическа власт се намира държавата.Е, каквото и да се каже повече, ще бъде излишно!
62
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 67"Присъдата е прекалена, това беше убийство при самоотбрана."Хахо, каква самоотбрана е да наръгаш някого в гърба???
61
1
 
13
 
! Отговори
някои си преди 10 години
Трябва да си крадец или убиец, за да се справяш с живота в България.Това е така, защото Тя, се управлява от такива субекти, тъмни и страшни!Докога?!?
60
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Присъдата е прекалена, това беше убийство при самоотбрана.
59
0
 
21
 
! Отговори
аз преди 10 години
Съдебна система-съучасник в.....
58
1
 
32
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Прогнила съдебна система... прогнила държава !!!!!!!!!!!!
57
4
 
45
 
! Отговори
тя преди 10 години
Какви са тия думи "младеж" ," младия мъж". Това е един убиец и това е неговото име.
56
3
 
31
 
! Отговори
anonim преди 10 години
жалко за убитите момчета! не дай Боже на мен да се случи това нещо - в този случай ще избивам семейството на избягалия убиец и ще почна и целия му род, докато не се предаде сам и не влезе в затвора....не пожелавам и на най-големия си враг съдбата на тези почернени семейства
55
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи Цветан Цветанов е бил прав за всичко, което говореше за съдебната система.
54
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи Цветан Цветанов е бил прав за всичко, което говореше за съдебната система.
53
0
 
31
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Къде е? Пече си Дъто в Южна Африка, при братята.
52
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо всички съдебни дела в Перник се точат с години и виновните предварително са изпратени на курортолечние? Н книга братя Г алеви се издирват и от международни мушенници ,като че ли търсят топлйки из пясъка. Защо Цацаров един път не постави на предна линия подобни дела а често го виждаме да вади кисела физиономия за кокошкарски престъпници??????
51
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже.... тези с униформите какви тюфлеци ли са. Нищо чудно, че тоя е могъл да избяга.
50
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В ТАКЪВ СЛУЧАЙ РОДИТЕЛИ БРАТЯ, СЕСТРИ, БАБИ И ДЯДОВЦИ ДА ИЗЛЕЖАТ ПРИСЪДАТА ВМЕСТО НЕГО ЩОТО. ХЕМ НЕ СА ГО ВЪЗПИТАЛИ, ХЕМ НЕ СА ГО СПРЯЛИ!
49
1
 
15
 
! Отговори
С АКЪЛ ПОНЕ ПОМАГАМ преди 10 години
МНОО МЕ КЕФИ КАСКЕТА НА СТАРШИНАТА
48
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е поредното доказателство, че протестите трябва да бъдат пред съда, прокуратирата и Министерство на правосъдието, а не пред парламента и по улиците. Защото което и правителство да дойде, съдебната система не се променя. Нали същата е независима и деполитизирана. Поне така се твърди. Вече 24 г. същата тази съдебна система нищо не прави по отношение на престъпниците /политици, бизнесмени/, се занимават само с кокошкарите в държавата.