Експертизи: Не е било възможно Октай да убие Доган

Оръжието било на 19 см от главата на Сокола, пък и било газово
Обновена: 17 дек 2013 15:41 | 17 дек 2013 15:41,
62
Експертизи: Не е било възможно Октай да убие Доган
Снимка: Facebook

С пистолета, който е използвал Октай Енимехмедов, а и при разстоянието, от което той се опита да стреля по Ахмед Доган, не е било възможно да бъде извършено убийство.

Това е записано в редица експертизи, които днес съдът прие по делото срещу младежа, който нападна почетния председател на ДПС на 19 януари в НДК.

Още по темата
С подобно газово оръжие почти винаги се нанасят само леки телесни повреди, а може да се допусне възможността за убийство единствено ако се стреля от упор. Оръжието обаче е било на разстояние около 19 см от главата на Ахмед Доган, твърдят експертите.

Чиста случайност, отново според тях, е фактът, че пистолетът, който използвал Октай Енимехмедов, засякъл на три пъти, защото при няколкото следствени експеримента с оръжието не е имало проблем, предаде БТА.

Както Dnes.bg вече писа, бургазлията Октай Енимехмедов е обвинен, че е направил опит умишлено да убие Доган, като на три пъти се е опитал да произведе изстрели към главата му.

Според прокуратурата деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи причини - трикратното засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на депутата Мустафа Карадайъ.

Иначе и в деня на нападението, както и сега - няколко месеца по-късно Октай Енимехмедов е в добро психическо състояние. Той е с висок интелект и е разбирал какво прави, заявиха пред съда, но при закрити врати, вещите лица, разговаряли с младежа.

За пореден път бившият заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров не се яви на заседание по делото. Той беше подал молба до съда да бъде отменено принудителното му довеждане и глобата, защото бил в болница по време на предишното заседание по процеса.

За днес той е бил нередовно призован, защото не е бил намерен на нито един от известните му адреси. На единия се е оказало, че се намира резиденция на чешкото посолство, а на другия съседи казали, че не го били виждали от 20 дни.

Затова магистратите обявиха, че пускат Христо Бисеров за общодържавно издирване, но само за да установи адреса му, за да го призоват по делото.

Така, на практика полицията ще трябва да установи какъв е актуалният адрес на бившия заместник-председател на парламента. Освен това съдът изиска справка от мобилните оператори дали на името на Бисеров се водят мобилни номера на телефони, за да бъде търсен и по тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Ако искаше да го убие щеше да е истински патрон (и щеше да има един *** по-малко на българска земя)
55
0
 
6
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Не е верно, ВЪЗМОЖНО е ако на Октай му бе дошло на акъла да го хлопне по чутурата с дръжката на газовия пистолет ама нейсе не пита!!!!
54
0
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Това беше ясно на всички разумни хора, освен на прокуратурата и на някои ***. Ако Октай е искал да го убива, щеше да действа по друг начин.
53
6
 
4
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
ДПС е на власт, трябва да осъдят Енимехмедов за "убийство".
52
1
 
14
 
! Отговори
vivian преди 10 години
Ех, жалко! Изпуснат беше златен шанс, а Октай изяде боя напразно.....
51
1
 
25
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
*** нема да е възможно. Това беше театро.
50
1
 
8
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Експерти, а Сашо Диков дето гърмя по пилешки кълки, и с пилешкия си акъл се изказва изтежко, каво? не е ли експерт?. А иначе всеки дето е държал турски газени е наясно, и че Доган може да има само страхова невроза, от вида на нещо толкова страшно като тапишник, ама те турците и в истинската армия ги вземаха основно в КЕЧа.
49
0
 
12
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Нема го Ицето и никой не мож го откри. Това е родната полиция , която ни "пази" .
48
0
 
12
 
! Отговори
Язе преди 10 години
По-възможно да го беше убил, ако го беше делнал една.
47
1
 
16
 
! Отговори
Язе преди 10 години
Не било възможно?!? Че то ако беше възможно с празен газов пищак да убиеш...
46
4
 
14
 
! Отговори
Кой къде кога защо преди 10 години
Кой предложи Д.П? Къде е Х.Б? Кога ще подадат оставка? "Защо тормозят хората ..." като не си подават оставката?
45
0
 
1
 
! Отговори
ggggggjjjkkkkkkkklo преди 10 години
рез май Министерският съвет прие постановление, според което фирмите не трябва да депозират повече от 25% от свободните си пари в една и съща банка. Основната концентрация на депозити беше в Корпоративна търговска банка. В момента това продължава, тъй като по думите на вицепремиера няма друга банка, към която държавните дружества да имат повече от 22.67% експозиция.Вицепремиерът Бобева отчете, че не всички компании са изпълнили задължението си до началото декември да въведат правила и да проведат конкурси за избор на обслужващи банки
44
1
 
9
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
се коригираха и обясниха, че разследване ще има..."Прокуратурата започна разследване на побоя над Октай Енимехмедов 13 март 2013, 17:13 | Правен свят
43
1
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До 4321 Да, да , ама не- да не би само този субект да има някакво влияние:) Както се видя, кокинов си получи заслуженото - беше решил да вкара талионното право като действаща наказателноправна система в България и то в качеството си на тогавашен градски прокурор.."...В деня на инцидента градският прокурор на София Николай Кокинов заяви, че няма основание да се търси наказателна отговорност от активистите от ДПС. "В крайна сметка за обезвреждане на един такъв нападател неминуемо се причиняват някакви така необходими щети или вреди", каза тогава Кокинов, но след това от прокуратурата се коригира
42
2
 
27
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Все пак не забравяйте, че почти през целия преход съдебната система е в ръцете на Доган.
41
1
 
10
 
! Отговори
usa преди 10 години
Zasiakal e zashtoto nai veroiatno e bil s turski patroni,te mnogo chesto zasichat,ako beshe s italianskite Fiochi-te sa bezotkazni:-)
40
1
 
13
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
А местанчо фустанчо, който си позволи да изземе правомощията на наблюдаващият прокурор по досъдебното производство и да прави правна квалификация на престъпното деяние на енимехмедов, ПРЕДИ появата на правната квалификация на наблюдаващият прокурор, яко ще го издуха, защото прокуратурата може законно/ съобразно НПК/, да промени първоначалната правна квалификация на деянието и да я измени в по-леко наказуемо деяние:) Местан тогава ще подскочи 5 метра от яд и злоба:)
39
0
 
5
 
! Отговори
денди-пенди преди 10 години
До jujuразстояние....а не разстояния ти да не си златка д. о мон дьо
38
0
 
14
 
! Отговори
juju преди 10 години
ммм дет се вика 19см......един х..й разстояния от главата на доган
37
2
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До do софиянец Турче делиорманско- като юрист съм учил "наказателно право- обща и специална част", "криминология" и "криминалистика", включително и ВСИЧКО за съдебните експертизи. Когато ти написах в друга статия, че съм завършил юф, май не повярва;) Е- свиквай- и ние., българите , може да те изненадаме с нещо;)