Веселина Тенева е единствената кандидатура за главен съдебен инспектор

Предложена е от депутатите Мая Манолова и Четин Казак
27 дек 2013 20:58, Елка Василева
9
Веселина Тенева е единствената кандидатура за главен съдебен инспектор
Снимка: архив, Булфото

Веселина Тенева е единствената кандидатура за главен инспектор на Инспектората на Висшия съдебен съвет /ИВСС/. Това е съобщено на страницата на Народното събрание в интернет.

Кандидатурата на Тенева е предложена от депутатите Мая Манолова и Четин Казак.

Още най-малко два месеца инспекторатът към ВСС няма да има главен инспектор, тъй като по Закона за съдебната власт кандидатурите се гласуват от пленарна зала два месеца след внасянето им.

Още по темата

В момента постът все още се заема от Анна Караиванова. Мандатът й обаче изтече и тя подаде оставка, за да ускори процедурата. Караиванова ще стои на поста до избора на нов главен инспектор.

При сегашния състав на НС няма как инспектор или главен инспектор да бъдат избрани, без кандидатурите да бъдат подкрепени от представители на всички парламентарни групи. За да бъде успешна кандидатурата, е необходимо квалифицирано мнозинство от минимум 161 гласа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
ЖОКей преди 10 години
Имам чувството, че олигофрено-управляващите у БГ--то, ще спечелят приза за безочливост и наглост и това поняние ще се именува, на тяхно име! А, колкото до ЕДИНСТВЕНАТА кандидатка - хората са го казали:- и най-дъртата *** печели състезанието, когато е единствена на манежа!
5
1
 
20
 
! Отговори
омерзен преди 10 години
Как тази госпожа е попаднала в съдебната система? Явно посредствените, корумпираните и далавераджиите успяват в България. Освен това тази жена е на 65 години. До кога ще бъде на държавната хранилка? Младите напускат държавата и раждат децата си в чужбина, защото тук няма работа за тях. Как така двете сестри Веселина и Фани се уредиха във ВКС? Голям позор!
4
1
 
22
 
! Отговори
СЕЛТАК преди 10 години
А МАЙКА И ,И ПОДАРИЛА 4 АПАРТАМЕНТА ,И ДВОРНО МЯСТО В ПАРК-:РОСЕНЕЦ;И НА НЕЯ МНОГО И ВЕРВАМЕ !!
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се учудвам на това, съдийката оправдала Доган за "Цанков камък" е кандидатура за главен съдебен инспектор.
2
1
 
43
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Класика в жанра !!!! Нагледен пример за синбиозата между политическата мафия и съдебната система ! Заради която симбиоза се дължи огромен процент от страданието и мезерията на Българина !Съдийката, която онивини *** за хонорара му по Цанков камък и по този начин УЗАКОНИ рушвет към политическо лице, тази слуга на политичеката мафия и в частност на *** е единствената кандидатура за главен съдебен инспектор !?Дори по празниците полит-мафията не спи, а плете паяжини ! ПРЕСТЪПНИЦИ ГНУСНИ !!
1
1
 
46
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Ха кажете сега , че не управлява Ахмед Доган , тази съдийка е била на делото му за консултанските услуги за Цанков камък по което го оправдава .Тези зорлем май искат да ги изхвърлиме от Парламента