Окончателно: Общо 19 г. затвор за "Черния Великден"

Шофьорът Данаил ще лежи 12 г. за смъртта на шестимата младежи
7 яну 2014 17:52,
51
Окончателно: Общо 19 г. затвор за "Черния Великден"
Данаил Георгиев (в ляво) и Живко Желев ще лежат в затвора за трагедията в Симеонвоград. Снимка: Булфото

Делото за катастрофата на "Черния Великден" приключи.

Върховният касационен съд потвърди решението на Пловдивския апелативен съд и присъди 12 години лишаване от свобода на Данаил Георгиев - шофьорa на колата, който на 23 април 2011 година помете на тротоара група младежи от Симеоновград.

Шестима от тях загинаха на място, а двама бяха ранени. Данаил се лишава и от правото да управлява автомобил за срок от 15 години.

Още по темата
Братовчед му Живко Желев, който е обвинен в това, че му е дал ключовете за колата във въпросната нощ, е осъден на 7 години лишаване от свобода и 10 години без право да управлява МПС.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Dnes.bg припомня, че тежката катастрофа стана минути преди полунощ на Великден през 2011 година. Според експертизите Данаил е бил пиян и е карал колата на братовчед си с над 130 километра в час.

Той загубил контрол над автомобила, ударил се в железобетонен стълб, след което качил возилото на тротоара, където помлял пешеходците.

Процесът срещу Данаил и Живко започна на 8 декември 2011 година - 8 месеца след жестоката катастрофа, която отне живота на Яница, Мелин, Гошо, Трифон, Красимир и Евгени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
ЕДНА БЪЛГАРКА преди 10 години
КАК МОЖЕ 12 ГОДИНИ ЗА 6 ЖИВОТА...ТУК ТРЯБВА ПРИСЪДА ДОЖИВОТЕН ТЪМНИЧЕН ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА
37
0
 
0
 
! Отговори
ЕДНА БЪЛГАРКА преди 10 години
ГОЛЯМА СКРЪБ...МИР НА ПРАХА НА НЕВИННИТЕ
36
0
 
4
 
! Отговори
Недялко преди 10 години
Като го смятам падат се по 3г. и 2м. на убит смешна история. Сега всички джигити ще са още по самоуверени и надъхани. Осъдителна присъда е по-добре от условна но все пак на лице е тежко престъпление в което са нарушени много точки НК. Една доживотна без право на замяна би им прилягала повече. Жалко за децата.
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Българин осъден на 17 г. затвор във Великобритания за изнасилване""Българин осъден на 12 г. затвор в България за 6 убийства"!?!?WTF
34
0
 
5
 
! Отговори
stanick преди 10 години
СРАМ! СРАМ! СРАМ! СРАМ!
33
1
 
13
 
! Отговори
aha преди 10 години
А КОГА ЩЕ ОТИДЕМ НА ПРОТЕСТ ЗА НЕЩО СМИСЛЕНО. ПРИМЕРНО СРЕЩУ ПРИСЪДАТА ОТ СМЕШНИТЕ 19Г ЗА УБИЙСТВО НА 6 ЧОВЕКА ...... КОГА ЩЕ СТАНЕМ ЕДИННИ , А НЕ САМО ДА СЕ ЧУДИМ КОЙ КАК ДА ПРЕЦАКА ДРУГИЯ
32
1
 
10
 
! Отговори
BlaBlaBlaaa преди 10 години
Поне да му бяха взели книжката до живот. Гаврите на българския "съд" край нямат. След няколко години тия *** от снимката ще продължат да газят наред. Супер е българската съдебна с-***.
31
1
 
15
 
! Отговори
борг преди 10 години
Дано на ,,справедливия'' неподкупен съдия дал тази присъда ,му се случи нещо още по-лошо от това което е извършило пияното изродче. Защо ли досега каквото съм пожелал на някой все е ставало и то скоро.
30
10
 
4
 
! Отговори
az преди 10 години
lesno se sudi ot toploto divanche,pichove.jalko za decata
29
21
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
нека почиват в мир невинните души, но семействата и "обществото " пак не знаят истината защо загинаха тези деца. Беше от знаковите дела, ок, има присъди, ок, но истината за тяхното убийство не е сред очевидните, има друго, страшно. МВР - то го знае, но си трае, защото са мижитурки, а цветлинчо трупа червени точки пред тълпата - в неговите очи явно обикновения народ е това
28
2
 
19
 
! Отговори
az преди 10 години
POKLON PRED PAMETTA NA ZAGINALITE ! PRISADATA E JALKA I TSINICHNA !
27
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кой съдия даде тази присъда на този ***.ако се беше случило с неговото дете.6 деца загинаха ей.
26
1
 
61
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
В Англия "лепнаха" 17г, на българин за изнасилване на българка, а на тези *** 12г. и 7г. за 6 погубени млади живота. Сега дайте името на "справедливия" съдия да му спомена всички близки и роднини до девето коляно.
25
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малко им е. Разстрел за такива!
24
3
 
38
 
! Отговори
az sam преди 10 години
Поредно доказателсво за т.нар.българска държава.За 6 човешки живота 12 години.След няколко години ще го освободят за добро поведение и няма да има и по 2 години за човек.Смешен е този маш съд...
23
1
 
7
 
! Отговори
RAZDVA OBAMA преди 10 години
станала ДАНИЕЛА у затвора , нема да издаржи Данито виж Живко е по ербап
22
5
 
19
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
На бесилото!
21
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво ! Има напредък - не го изкараха невинен !
20
1
 
23
 
! Отговори
jj преди 10 години
Малко черно звучи това, ама май сега му е времето да трепеш хора. Тъй като гледам присъдата за 1 убит... направо ми се реве. Всъщност не ми се реве, ами по-скоро ми се стяга багажа и за навън. Там поне ако някой ме гръмне или прегази ще зная, че няма да получи няква мижава присъда...Срам.
19
0
 
31
 
! Отговори
Йово преди 10 години
За радост България има едни от най добрите закони но жалост никой не ги спазва. Например: Давам дребното хулиганство. За дребно хулиганство се задържа хулигана(по закон) до 15 дни и глоба от 100 -500 лв. само, че почти няма наказан дребен хулиган и най много да преседят 24 часа в ареста и после вкъщи. Затова няма да се оправим защото имаме закони но никой не ги спазва а започнат ли да се спазват законите нещата ще потръгнат.